Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Bérkalkulátor – hogyan számoljuk a bruttó és a nettó bér összegét?

2020.02.11.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 10:15

A bruttó illetve nettó jövedelmedet egy bérkalkulátor segítségével számolhatod ki, és így nem csupán egy összeget kapsz, hanem azt is, hogy a bruttó és a nettó béred közötti különbség miből adódik.

Bérkalkulátor – hogyan számoljuk a bruttó és a nettó bér összegét?

Az előbbi bekezdésben egy összegről írtunk, ami annak köszönhető, hogy a bruttó bért ismered, hiszen az alapján számolod majd ki a nettót. A bérkalkulátor számszerűen csupán ennyit kér tőled, illetve néhány adatot még, de ezek kitöltése sem vesz több időt igénybe, mint néhány másodperc. Ahhoz, hogy az adózási besorolást, illetve az esetleges adókedvezményeket meg lehessen határozni, a bérkalkulátornak tudnia kell, hogy nyugdíjas foglalkoztatott vagy-e, szociális hozzájárulási adókedvezményt kapsz-e, társas vállalkozóként tevékenykedsz-e, illetve négy vagy több gyermeket nevelő édesanya vagy-e.

Amennyiben helyesen kitöltötted az eddigieket, már csak arra van szükség, hogy a bérkalkulátor kiszámolja neked a számodra szükséges adatokat. Amennyiben megnyomod az „OK” gombot, máris megkapod a következőket:

Fizetendő havi SZJA (15%)
Nyugdíjjárulék (10%)
Egészségbiztosítási járulék (7%)
Munkaerő-piaci járulék (1.5%)
Nettó bér kifizetés

Szociális hozzájárulási adó (17,5%)
Szakképzési hozzájárulás (1.5%)
A járulékkedvezmény összege
Teljes munkaadói járulék
Havi bérköltség összesen

Az általad megadott bruttó jövedelemből tehát a bérkalkulátor kiszámolja a nettó béredet. Illetve megadja azokat az összegeket is, amelyeket ebből az állam felé kell fizetni belőle. Ezt természetesen a munkáltatód végzi, te a nettó bért kapod csak kézhez, de lejjebb láthatod azt is, hogy ezeken felül a munkáltatódnak még mennyi költsége van, mire kifizeti a járandóságodat.
Személyi kölcsön ajánlatokat keresd itt. 

Ha az összegen túl is megadtál valamilyen adatot magadról, akkor a bérkalkulátor ezen felül még az érvényesíthető és érvényesített adókedvezmények összegét is megmutatja Neked.
Kalkulátor használatához, kattints ide. 

Amennyiben kérdésed van a témáról, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések