Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Autóhitel 2020-ban – mik a lehetőségek?

2020.02.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 10:35

Ha használt autót szeretnél vásárolni, akkor több lehetőség közül is választhatsz. Az autóhitel 2020-ban is a rendelkezésedre áll, csupán jól kell választanod.

Autóhitel 2020-ban – mik a lehetőségek?

2020-as autóhitel lehetőségek gyakorlatilag ugyanazok, mint tavaly, vagyis lízingelhetsz, illetve választhatod a személyi kölcsönt is. Mi az utóbbi pártján állunk, hiszen lényegesen előnyösebb, mint a lízing, és ezt a véleményünket annak ellenére is tartjuk, hogy tudjuk, a lízing is rendelkezik néhány olyan előnnyel, ami bizonyos szempontból megveri a személyi kölcsönt.

Abban az esetben, ha nem régi autót szeretnél venni, hanem maximum 5-6 éveset, mélyen a pénztárcádba kell nyúlnod. Hiszen az ilyen korban lévő autók a többmilliós kategóriába tartoznak. A magyar autópiac legnépszerűbb típusai (szándékosan nem írunk neveket) 2-5 millió forintért cserélnek gazdát állapottól és futásteljesítménytől függően. Amit a legtöbb vásárló önerőből nem tud megfinanszírozni; ilyenkor kerülnek képbe a bankok, illetve az autóhitelek.

Egy személyi kölcsön felvétele egyszerű és gyors – ezt már számtalanszor taglaltuk. Arról is esett már szó, hogy a kamatszintjük mennyire alacsony az utóbbi időben. Emellett igényelhetsz akkora összeget is, amibe a vásárláson felüli költségeket is belekalkuláltad. Azaz a szervizt, a kötelező biztosítást, az átírás díját és az illetéket. Arról viszont még nem, hogy a személyi kölcsön felhasználásába a bank nem szól bele, vagyis azt csinálsz a folyósított összeggel, amit csak akarsz, tehát akár külföldről is hozhatsz be autót. Mivel személyi kölcsönnél – a lízinggel szemben – az autó nem fedezet, bármikor lehetőséged van eladni, és a kapott vételárat akár be is törlesztheted a hitelbe. Van viszont egy hátrány is: ha az autót ellopják, vagy balesetet szenvedsz vele, és emiatt nem tudod használni, a kölcsönt akkor is törlesztened kell.

Ha magasabb a jövedelmed, vagy be tudsz vonni egy adóstársat, akkor ráadásul nem csak a felvehető hitelösszeget tudod megnövelni, de a hitel költségét is lefaraghatod!

Amennyiben autóhitelen gondolkodsz, tekintsd meg személyi kölcsön ajánlatainkat, kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autóhitel személyi kölcsönnel!

Autóhitel személyi kölcsönnel!

2018.11.19.

Autóhitel, vagy személyi kölcsön? Ez a kérdés sokszor felmerül, hiszen mindkettő létezik, mindkettőből lehet autót vásárolni, és mindkettő könnyen elérhető. Vizsgáljuk meg, melyikkel járhat jobban az, aki gépjárművet szeretne vásárolni, de erre nem áll a rendelkezésére elegendő pénzösszeg!

Tovább olvasom
Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

2023.06.22.

Egy autó megvásárlás többnyire családi döntés eredménye. Ahogy az is, hogy autóhitelt igényeljenek-e a vásárláshoz. Segítünk a döntésben. Összehasonlítottuk az autóhitel és a lízingelés lehetőségét. Mutatjuk, hogy mire jutottunk.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt veszel fel, itt van pár jó tanács!

Gyorskölcsönt veszel fel, itt van pár jó tanács!

2017.10.31.

Szeretnéd a legnagyobb hatékonysággal használni a felvett gyorskölcsönödet, és a számodra legelőnyösebb hitelkonstrukciót választani? Akkor tisztában kell lenned a következőkkel, ha gyorskölcsönt veszel fel.

Tovább olvasom
Autóhitel feltételei – részletezzük!

Autóhitel feltételei – részletezzük!

2019.03.09.

Ha autóvásárlás a célod, de nem áll a rendelkezésedre elegendő összeg, akkor az egyetlen lehetőséged a hitelfelvétel. Az autóhitelek viszonylag könnyen hozzáférhetőek, és mivel fedezethez kötöttek, a kamatozásuk is viszonylag alacsony. Az autóhitel feltételei sokban hasonlít az ingatlanfedezetű hitelek kondícióihoz, de természetesen akadnak különbségek. Lássuk ezeket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával