Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Építési hitelnél hogy folyósít a bank?

2020.01.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:53

Az építési hitel használt ingatlan felújítására, illetve korszerűsítésére igényelheted, például emeletráépítéshez, szigetelés-, ablak, vagy akár fűtéscseréhez. Az egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem egy összegben folyósítják, hanem részletekben, és az építkezés készültségi fokától függ, hogy mikor kapod meg az egyes részösszegeket: ha elkészül egy építési fázis, akkor helyszíni szemlét tart a bank, és ezt követően folyósítják a következőt.

Építési hitelnél hogy folyósít a bank?

Az építési hitelhez szükség van önerőre, ami a telek, valamint a teljes költségvetés minimum 40%-a, de ez csökkenthető pótfedezet bevonásával, tehát ha van még egy ingatlan, ami terhelhető, akkor a bank az együttes értéket nézi, és az összérték százalékában határozza meg a maximálisan felvehető hitelösszeget. Egy építési hitelbe maximum 3 ingatlant lehetséges fedezetként bevonni, és így minimális önerő is elegendő hozzá.

Fontos, hogy az első részösszeget akkor folyósítják, ha van építési telek, amire majd felépül a hitelezett ingatlan. Amennyiben nincs, úgy az építési hitel sem adható ki. Hiszen nincs mit megterhelni jelzálogjoggal. A helyzet megoldására egyetlen lehetőség van: egy másik ingatlant kell bevonni a hitel mögé fedezetként, ami jelzáloggal terhelhető. Ezek után már meg lehet vásárolni a telket, majd indulhat az építkezés is.

Az építési hitelhez többféle állami támogatás vehető igénybe. Éppen ezért, ha fel szeretnéd venni, sokkal szigorúbb feltételeknek kell megfelelned a piaci kamatozású hiteltípusokhoz képest. Viszont így is megvalósítható, és ha a hitelbírálat pozitív, akkor ezzel a hitellel jársz a legjobban felújításhoz, illetve építkezéshez.

Ha eldöntötted, hogy a hitel segítségével jutnál ingatlanhoz, vagy bővítenéd, illetve korszerűsítenéd a meglévőt, akkor hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon, és válaszd azt, amelyik a leginkább megfelel az igényeidnek és a pénztárcádnak! Amennyiben kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kaphatok kölcsönt, ha nincs meg a 3 hónap munkaviszony?

Kaphatok kölcsönt, ha nincs meg a 3 hónap munkaviszony?

2018.10.04.

Ha kölcsönt akarsz felvenni, akkor számtalan lehetőség közül választhatod ki azt a konstrukciót, amit aztán fel fogsz venni. Azonban nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a hitelfelvételnek bizony feltételei is vannak, amiket teljesítened kell ahhoz, hogy a hitelbírálaton pozitív minősítést kapj.

Tovább olvasom
Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

2019.10.08.

Röviden: igen, de kifejtjük hosszabban is, hiszen vannak olyan pontok a szerződésben, illetve a feltételek között, amik miatt ez a kamatmentes hitel is átváltozhat olyanná, aminek kamata van. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Banki átutalás ideje 2020-ban

Banki átutalás ideje 2020-ban

2020.06.22.

A banki átutalás ideje idén márciusban komoly változáson esett át hazánkban. Az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) bevezetésének köszönhetően komoly gyorsulás valósult meg bizonyos banki átutalásoknál.

Tovább olvasom
Gyorskölcsön készpénzben? Akár 1 nap alatt is hozzájuthat!

Gyorskölcsön készpénzben? Akár 1 nap alatt is hozzájuthat!

2017.02.28.

Gyorskölcsön készpénzben és lehetőleg azonnal kell? A legjobban az online igényléssel járunk, mert itt nem kell megfizetnünk a banknak bizonyos, banki ügyintézésért felszámolt költségeket. Ennél az igénylési módnál viszont csak magunkra számíthatunk, ezt jó tudni!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával