Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Átlagos jövedelemmel mennyi lakáshitelt kaphatok?

2020.01.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 10:00

Ismét egy kérdés, amire nem lehet, vagy legalábbis mi nem tudunk egyenes választ adni. Mennyi az átlagos jövedelem? Amit a statisztikusok mondanak, vagy az átlagember jövedelme? És pontosan melyik átlagemberé? A probléma ezzel az, hogy a statisztikákba beleszámolják azokat a fizetéseket is, amelyeket egy átlagember el sem tud képzelni. A végükön pedig általában rengeteg nulla van, és hiába él csupán néhány ember az országban, aki ennyire magas jövedelemmel rendelkezik, ezek az összegek alaposan eltorzítják a statisztika végeredményét.

Átlagos jövedelemmel mennyi lakáshitelt kaphatok?

Az átlagember jövedelme is elég változó lehet. Hiszen egy tanár például a nettó 200.000 forintot sem keresi meg, egy gyárban dolgozó munkás akár ennek a dupláját is. Míg egy szellemi foglalkozást űző szakember ennél kevesebbet, de jóval többet is kereshet. Az átlagos jövedelem tehát elsősorban megegyezés kérdése, és sokkal egyszerűbb úgy megmondanunk, hogy mennyi hitelhez juthat hozzá egy átlagos jövedelemmel rendelkező ügyfél, ha számszerűsíti azt.

Igényelj kedvező lakáshitelt online, tekintsd meg az ajánlatokat itt. 

Mivel az átlagos jövedelmét megmondani nem tudja az, aki olvassa ezt a cikket, megtesszük mi egy példa segítségével. Tegyük fel, hogy a jövedelmed 250.000 forint. Amennyiben 30 éves futamidőre veszed fel a lakáshitelt, és megvan a megfelelő mennyiségű önerő is (az ingatlan értékének minimum 20, de inkább 30%-a), akkor 25.000.000 forintot biztosan fel tudsz venni. Bár az is igaz, hogy csupán egyetlen banktól, ami a K&H. Amennyiben ennél több pénzre lenne szükséged, kénytelen leszel adóstársat bevonni az ügyletbe. Úgy a kettőtök jövedelme összeadódik, és magasabb hitelösszegre pályázhattok sikerrel. Ezen felül még megpróbálkozhatsz azzal, hogy egy plusz ingatlant ajánlasz fel fedezetként, de ha nincs ilyened, nem fog sikerülni a magasabb összeg igénylése.

Úgy gondolod, hogy átlagos jövedelemmel rendelkezel, és lakáshitelt szeretnél felvenni? Használd oldalunkat a konstrukciók összehasonlításához, majd a választott bank hitelkalkulátorát az összeg kikalkulálásához, kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

2020.02.24.

Szögezzük le még a cikk legelején: minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön egyelőre nem létezik, ezzel a minősítéssel csak lakáshitelt lehet jelenleg igényelni, viszont a Magyar Nemzeti Bank tervezi a bevezetését. Ezt azért fontos tudni, mert a továbbiakban nem tényeket olvashatsz, hanem a mi véleményünket arról, hogy miért is lehetne ez előnyös, illetve milyen lehetne maga a konstrukció.

Tovább olvasom
Hogy fizethetem tovább a hitelem, ha nem szeretnék élni a moratóriummal?

Hogy fizethetem tovább a hitelem, ha nem szeretnék élni a moratóriummal?

2020.05.13.

Azt a kérdést, hogy hogy fizethetem tovább az adott hitelt, ha nem kívánok élni a fizetési moratóriummal, amit a kormány ajánlott fel a koronavírus-járvány idejére. Számos helyen fejtették már ki, ám mégis rengetegen kérdezik meg tőlünk. Éppen ezért az alábbiakban olvashatóak az ezzel kapcsolatos tudnivalók.

Tovább olvasom
OTP adósságrendező hitel

OTP adósságrendező hitel

2019.04.02.

Sok az adósságod, és már azt sem tudod, mikor melyiket kellene fizetned? A havi kiadásaid az egeket verik, és szeretnéd, ha ez a helyzet megváltozna? Akkor az adósságrendezést neked találták ki! Számos bank kínál az ügyfeleinek adósságrendezésre alkalmas hitelkonstrukciókat, de mi most kifejezetten az OTP adósságrendező hitelét vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Miért az expresszkolcson.hu?

Miért az expresszkolcson.hu?

2018.05.16.

A fenti kérdésre nagyon egyszerű a válasz: expresszkolcson.hu, mert mi könnyebbé tesszük számodra a legjobb hitellehetőségek megtalálását! És hogy hogyan?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával