Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mennyi idő alatt kapom meg a lakáshitelt?

2020.01.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:56

Egy lakáshitel felvétele a leghosszadalmasabb és legbonyolultabb procedúra a banki hitelezésben. Az, hogy mennyi idő alatt kapod meg a lakáshitelt, számos dologtól függ, de még az elején eláruljuk. Minimum hat hét, mire eljuthatsz a folyósításig. Soknak tűnik, de ha belegondolunk, hogy egy évtizede a két hónap sem volt ritka. Akkor kicsit más szemmel fogjuk nézni azt, hogy a leghamarabb elérhető lakáshitelek jelenleg már nem lépik át az egy hónapos határt sem; igaz, ehhez szükség van segítségre is.

Mennyi idő alatt kapom meg a lakáshitelt?

Fontos, hogy alaposan megtervezd a lakásvásárlást, és csak utána kezdj el aggódni azon, hogy mennyi idő alatt jutsz el a folyósításig. Mindenképpen azzal kezdd, hogy megnézed, mit enged a költségvetésed, és csakis ez alapján válassz ingatlant, hiszen a rossz választás csak késlelteti a hitelbírálatot, hiszen akár többször is neki kell futnod ugyanannak a procedúrának. Arról nem is beszélve, hogy ha az ingatlan állapota miatt felújításra is szükség van, az akár fél évvel is meghosszabbíthatja azt az időszakot, amit várakozással kell töltened, de ez már nem tartozik szorosan ahhoz, hogy mennyi idő alatt jutsz lakáshitelhez.

Ha a lakás, illetve ház megvan, jöhet a hitelkonstrukció kiválasztása, bár ezt megteheted párhuzamosan is, hiszen ezzel is időt spórolsz. Ha mindennel végeztél, köss adásvételi szerződést az ingatlan tulajdonosával, add be a földhivatalba, és indíthatod is a hitelfelvételt. Innentől kezdhetsz izgulni, hiszen kezdődik a hitelbírálat, de hogy ez mennyi idő alatt megy végbe, arra sajnos nem tudunk válaszolni; minden banknál más és más ennek az ügymenetnek az időtartama. Csak hogy tisztában légy vele, ebben az időszakban történik az értékbecslés, majd ezt követi a hitelbírálat, és ha ez megvan, még mindig nem dőlhetsz hátra, hiszen véglegesíttetned kell az okiratot a választott pénzintézet által kijelölt közjegyzővel. Ha ez megvan, le kell adnod a földhivatalban, amihez egy végkifizetési nyilatkozatot is csatolnod kell, amit az ügyvédtől szerezhetsz be. Partnerünk ajánlatait is érdemes megnézned, kattints ide. 

Még mindig nincs vége, hiszen ezek után ki kell fizetned a banknak az Önerőt, majd be kell mutatnod a dokumentumokat, amiket összegyűjtöttél, és csak ezek után kapod meg a hitelt! Mint láthatod, ez nem kevés idő, de ha egy hitelszakértő segítségét kéred, valamivel rövidebbé válhat. Kérdésed lenne? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Jelzáloghitel alacsony kamatra – találja meg a legkedvezőbb megoldást!

Jelzáloghitel alacsony kamatra – találja meg a legkedvezőbb megoldást!

2017.08.13.

A jelzáloghitel felhasználható szabad felhasználásra, új vagy használt lakás vásárlásra, bővítésre, felújításra, modernizálásra egyaránt. Megfontolandó, hogy még a jelzáloghitel igénylése előtt készítsünk részletekbe menő költségvetést, hogy pontosan lássuk, mekkora összegre lesz szükségünk valójában.

Tovább olvasom
Minden, amit a hitelfedezetről tudni érdemes

Minden, amit a hitelfedezetről tudni érdemes

2021.01.01.

Amit a hitelfedezetről tudni lehet, azt az alábbi cikkben megtalálhatod, sőt, még többet is!

Tovább olvasom
Vehetünk fel jelzáloghitelt elidegenítési és terhelési tilalom esetén?

Vehetünk fel jelzáloghitelt elidegenítési és terhelési tilalom esetén?

2022.12.30.

Az elidegenítési és terhelési tilalom – röviden ETT – sokszor jelenik meg egy hitelfelvétel során, ám a pontos jelentése nem közismert.

Tovább olvasom
Jelzáloghitelekről bővebben

Jelzáloghitelekről bővebben

2018.12.08.

A jelzáloghiteleket a legtöbbször ingatlan megvásárlására veszik fel, de a lényege az, hogy a fedezetet vonnak be mögé. Ha épp a felvételét tervezed, akkor összefoglaljuk neked, hogy mit kell tudnod a jelzáloghitelekről.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával