Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

2019.12.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:52

Ha régóta törlesztesz egy ingatlanhitelt, akkor valószínű, hogy a konstrukciója elavult, és sokkal kedvezőbbet is találhatsz, ha alaposan utánanézel. Érdemes elgondolkodnod a lakáshitelkonstrukció-váltáson, hiszen így az nem csak korszerűbb lesz, de a törlesztőrészleteket és a THM-et is csökkentheted!

Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

Leginkább akkor éri meg a lakáshitelkonstrukció-váltás, ha a jelenlegi hiteled kamatai magasak, mivel egy új konstrukció alacsonyabb kamatozású is lehet. Mielőtt elkezdenéd intézni az új hitelt, tájékozódj a feltételekről. Hiszen több kizáró pontot is találhatsz! Ha szerepelsz a KHR negatív adóslistán, az gyakorlatilag azonnali elutasítást von maga után. Még akkor is, ha a státuszod passzív. A jövedelmedet is vizsgálat alá vetik, mert elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az 50, illetve 500.000 forint nettó jövedelem fölött a 60%-ából fizetni tudd az új hitel részleteit. Házas-, illetve élettársadat be kell vonnod a hitelügyletbe, emellett szintén kötelező a jelzálog bejegyeztetése is az ingatlanra. Ha tudod teljesíteni ezeket a feltételeket, akkor gyakorlatilag biztosan sikerülni fog a lakáshitelkonstrukció-váltás!

Lakáshitel igénylésedért kattints ide. 

Ha a törlesztőrészletek rendszeres megfizetése nem okoz gondot, és a futamidő növelésébe is beleegyezel, mindenképp válaszd a lakáshitelkonstrukció-váltást, mi több, érdemes akár megismételned is néhány évente, hiszen új hiteltermékek folyamatosan jelennek meg, és könnyen találhatsz köztük olyat, ami kedvezőbb lesz az előzőnél. Akkor is érdemes a lakáshitelkonstrukció-váltás mellett döntened, ha más hiteltartozásod is van, mert összevonhatod őket egy hitelben, és így a kamat is jóval alacsonyabb lesz, mint a korábbi hiteleidnél összesen.

Amennyiben úgy érzed, van fantázia a lakáshitelkonstrukció-váltásban, böngészd át a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon, és válaszd azt a hitelt, amelyikkel jobban jársz, mint a jelenlegivel! Ha kérdésed lenne a hitelkiváltással, vagy a jelzáloghitelekkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Partnerünk ajánlatait is érdemes megtekintened, kattints ide!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt érdemes felvenni?

Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt érdemes felvenni?

2019.12.14.

Amikor jelzáloghitelt akarunk felvenni, akkor választhatsz, hogy fix vagy változó kamatozású kölcsönre adod be az igénylésedet. Manapság abszolút nincs egyetértés még a szakemberek között sem, hogy melyiket éri meg igényelni; jelen cikkünkben a saját véleményünket írjuk le.

Tovább olvasom
Minden, amit a késedelmi kamatról tudni kell

Minden, amit a késedelmi kamatról tudni kell

2022.09.30.

Amikor hitelt veszünk fel egy banknál, vállaljuk, hogy a kölcsön kapott összeget havi részletekben fizetjük, rászámolva a kamatot, amelyet a banknak fizetünk azért cserébe, hogy kölcsön adták nekünk a pénzt. Ezt a kötelezettséget egy fix időre, úgynevezett futamidőre vállaljuk, és aláírásunkkal igazoljuk, hogy a 5-30 év alatt havi rendszerességgel törlesztjük a tartozásunkat.

Tovább olvasom
Miért éri meg autóhitelnél a lízing?

Miért éri meg autóhitelnél a lízing?

2020.03.02.

Arra a kérdésre, hogy miért éri meg autóhitelnél a lízing, egyszerű a válasz: mert számos előnye van. Felvet azonban egy újabb kérdést: kinek éri meg? Nos, az alábbi cikkben erre keressük meg a választ.

Tovább olvasom
Miért az expresszkolcson.hu?

Miért az expresszkolcson.hu?

2018.05.16.

A fenti kérdésre nagyon egyszerű a válasz: expresszkolcson.hu, mert mi könnyebbé tesszük számodra a legjobb hitellehetőségek megtalálását! És hogy hogyan?

Tovább olvasom