Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Végtörleszthetem a lakáshitelem?

2019.11.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. február 28. 18:19

Végtörleszthetem a lakáshitelem? Röviden: igen, végtörlesztheted a lakáshiteled, ám ehhez számos tényezőt kell figyelembe venned, nem elég csupán a fennálló tőketartozás rendezéséhez szükséges összeggel rendelkezni. Lássuk a részleteket!

Végtörleszthetem a lakáshitelem?

Amikor végtörleszted a lakáshiteledet, számolnod kell a végtörlesztési díjjal. Mivel a bank már nem számíthat fel kamat a futamidő hátralévő részére, ezzel kompenzálja a kieső bevételt. Szerencsére létezik erre vonatkozó szabályozás, ami megköti a bank kezét. Így tehát nem forgathatnak ki a teljes vagyonodból, emiatt nem kell aggódnod. A végtörlesztési díj ugyanis maximum 2,5% lehet, ami a visszafizetett összegre vonatkozik. Ha a végtörlesztés a kamatperiódus fordulónapjára esik, maximum 2% lehet. További csökkentést jelent, hogy ha a hitel lakáscélú, és nem másik hitelből történik a végtörlesztés, akkor a díja maximum 1,5% lehet, és ha a kamatperiódus váltásának napján történik, akkor csak 1%, ez a kérdésedre a válasz, mert így végtörleszthetem a lakáshitelem.

Lakáshitelt szeretnél, nézd meg a legjobb ajánlatokat itt. 

Mint láthatod, nem csak a kifizetés módja, de akár a napja is befolyásolhatja azt, hogy mekkora plusz költséggel kell számolnod, amikor végtörleszted a lakáshiteled. Ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy léteznek esetek, amikor nem lehet emiatt díjat felszámolni. Ha biztosításból történik a végtörlesztés, ami lehet az adós életbiztosításának kifizetése halál esetén, vagy lakásbiztosítás lejártakor történő kifizetés, akkor a díj 0%. Ugyanez vonatkozik az 1.000.000 forintot nem meghaladó tartozásra is. Fontos megemlítenünk, hogy egyes bankok a lakáshitel végtörlesztések esetében abszolút nem számolnak fel végtörlesztési díjat; ilyen a MagNet Bank, bizonyos feltételek teljesítése esetén a Sberbank, illetve előtörlesztés, de nem végtörlesztés esetén a K&H Bank.

Mielőtt végtörlesztenéd a lakáshiteledet, mindenképp olvasd át a szerződésedet, hiszen lehetséges, hogy egyrészt nem kell végtörlesztési díjat fizetned, másrészt viszont az is előfordulhat, hogy a szerződéskötéskor kapott kedvezményeket megvonja tőled a bank, és egy összegben kell azokat megfizetned. Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, keress bennünket elérhetőségeinken!

Nézd meg partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatait is, kattints a linkekre.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A lakáshitel kérelmemet hogy tudom most elindítani?

A lakáshitel kérelmemet hogy tudom most elindítani?

2020.05.29.

A lakáshitel kérelmek beadása mindig is a legnehezebb hiteligénylési folyamat volt, hiszen számtalan dokumentumot kellett hozzá összegyűjteni, többször is fel kellett keresni a bankfiókot, emellett értékbecslésre is szükség volt, és közjegyzőt, illetve ügyvédet is kellett keríteni annak érdekében, hogy a folyamat lezajlása zökkenőmentes legyen.

Tovább olvasom
Miért érdemes odafigyelni a kamatperiódusra hitelfelvétel során?

Miért érdemes odafigyelni a kamatperiódusra hitelfelvétel során?

2021.05.24.

A kamatperiódus sokak számára cseng ismerősen, ennél mélyebben azonban nem ássák magukat a témába, pedig érdemes. Az alábbiakban minden részletre kitérünk!

Tovább olvasom
Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

Így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb lakáshitelt

2023.09.22.

A lakáshitel egy életre szóló döntés lehet. A legmegfelelőbb lakáshitel kiválasztása így kiemelten fontos. Szerencsére van segítség. És még otthonról sem kell kimozdulni. Tájékozódás, igényfelmérés, adatgyűjtés, és a saját célod pontos ismerete. Aztán jöhet az igénylés.

Tovább olvasom
Online vagy személyes hitelfelvétel: melyiket válasszuk?

Online vagy személyes hitelfelvétel: melyiket válasszuk?

2022.11.25.

Az online vagy személyes hitelfelvétel választásának kérdése egyszerű, hiszen az internetet használva kényelmesen juthatunk kölcsönhöz, ám az éremnek két oldala van.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával