Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kölcsön futamideje hogy változhat?

2019.09.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:00

A fenti kérdésre a válasz igen egyszerű: szerződésmódosítással. A kölcsön futamideje mindig attól függ, hogy Te mit választasz az igénylés leadásakor, ám lehetnek olyan helyzetek, amikor változtatni szeretnél, esetleg muszáj. Lássuk a menetét!

Kölcsön futamideje hogy változhat?

A kölcsön futamidejét egy intervallumban szokták megadni a pénzintézetek, tehát van minimális és maximális futamidő, amik között általában féléves ugrásokkal tudsz választani. Hiteltípusonként változhat, hogy mennyi a maximum, de személyi kölcsönök esetében általános a 8 év, jelzáloghiteleknél pedig a 30. Tegyük fel, hogy felvettél egy hitelt kevesebb időre, mint a maximum, és szeretnéd a futamidőt a lehető leghosszabbra átállítani. Ehhez be kell menned a számlavezető bankfiókodba, és szerződésmódosítást kell kezdeményezned egy ügyintézőnél. Rövid időn belül megkapod az új szerződésedet, ami gyakorlatilag azonnal hatályba is lép a legtöbb esetben, de ha nem, a következő hónaptól biztosan. Ezzel tehát meg is vagy.

Igényelj személyi kölcsönt online egyszerűen, kattints ide. 

A kölcsön futamidejének változtatására legtöbbször azért van szükség, mert az ügyfél kevesebbet szeretne fizetni. Ez lehet azért, mert anyagi problémái vannak, és csökkenteni szeretné a kiadásait. De lehet azért is, mert egy újabb hitelt szeretne felvenni, és az aktuális törlesztőrészletével nem felelne meg a JTM szabályozás által támasztott követelményeknek. Mindkét esetben van lehetőség a szerződés módosítására, tehát könnyedén megoldható a probléma. Lehetséges az is, hogy a kölcsön futamideje csökkenjen; ezt a minél gyorsabb törlesztés érdekében szokás igényelni.

Abban az esetben viszont nincs jó hírünk, ha a maximálisan megadott futamidőt szeretnéd még jobban megnövelni. Sajnos a bankok nem változtathatják meg a hitel kondícióit ebben az esetben. Tehát ha szeretnél emelni a kölcsön futamidején, akkor csak egyetlen út marad a számodra: a hitelkiváltás. Ezt természetesen megteheted ugyanabban a bankban is, ahol az eredeti kölcsönt is igényelted, ám mi azt javasoljuk, hogy előtte mindenképp nézz körül a hitelpiacon, hiszen könnyen meglehet, hogy jobbat találsz!

Oldalunkon összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait minden hiteltípusból, és ha kérdésed lenne, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén! Nézd meg partnerünk kedvező ajánlatit is, itt. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

2019.08.05.

Rengeteg információ jelent már meg a babaváró hitelről, és mi is közzéteszünk szinte mindent, amit tudni lehet róla, ám egyvalami eddig kimaradt: az, hogy a babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek. Ezzel a cikkel pótoljuk ezt a mulasztást; lássuk a dokumentumok listáját!

Tovább olvasom
Rossz konstrukciójú hiteled van? A hitelkiváltás a megoldás!

Rossz konstrukciójú hiteled van? A hitelkiváltás a megoldás!

2018.09.17.

Ha meglehetősen régóta törleszted a hiteledet, akkor szinte biztos, hogy a konstrukciója mára már elavulttá vált, és sokkal jobbakat is találhatsz a piacon. Érdemes elgondolkodnod a hitelkiváltás lehetőségén, hiszen így nem csak a hiteled lesz korszerűbb, de a törlesztőrészleted is alacsonyabbá válik!

Tovább olvasom
Spórolj az online ügyintézéssel!

Spórolj az online ügyintézéssel!

2020.04.17.

Biztosak vagyunk benne, hogy nem kell mondanunk, mekkora veszélyt jelent a koronavírus-járvány az egészségre és a gazdaságra egyaránt, hiszen a csapból is ez folyik, ráadásul sokan a saját bőrükön érzik a hatásait. A járvány lelassítása – és idővel megfékezése – érdekében kerülni kell a személyes kontaktust, és ahol csak lehetséges, át kell állni, hogy online ügyintézéssel intézzük ügyeinket, illetve telefonon.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

2019.02.26.

Személyi kölcsönt szeretnél felvenni? Érthető, hiszen nem véletlenül ez a legkedveltebb hiteltípus: nem szükséges hozzá fedezet, gyorsan és egyszerűen hozzáférhető, és kedvező a kamatozása is. A személyi kölcsön OTP által kínált változata online igényelve azonban még egy szinttel feljebb emeli ezt az amúgy is sikeres terméket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával