Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Meglévő gyermekre igényelhető a babaváró hitel?

2019.08.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:41

Sokan szeretnék igényelni a babaváró hitelt, hiszen egyedülálló konstrukció, aminek az előnyeit megszámolni sem lehet, de sajnos sokan kiesnek a rostán, amikor az elbírálásra kerül sor. Az egyik leggyakrabban feltett kérdés az, hogy meglévő gyermekre igényelhető-e a babaváró hitel, így most ezt járjuk körbe.

Meglévő gyermekre igényelhető a babaváró hitel?

A babaváró hitel szabályozásában olvasható, hogy kérelmet csak a 2019. július 1. után született gyermekek kapcsán lehet leadni, és ezt még a szülés előtt kell megtenni. Ebből világosan látsziki, hogy meglévő gyermekre nem igényelhető a babaváró hitel, vagyis a fenti kérdés így értelmét is veszti. De mit tehet az, akinek már van gyermeke, ám mégis szeretné igénybe venni ezt a lehetőséget?

Nos, a megoldás a további gyermekek vállalása. Ha Neked már van gyermeked, de tervben van egy, vagy több következő is, akkor nyugodtan igényelheted a babaváró hitelt. Hiszen csupán szándéknyilatkozatot kell tennetek a házastársaddal, hogy további gyermekek is születnek majd a családotokba. Ha ez így is lesz, akkor a kamatmentességet és a fizetési moratóriumot is meg fogjátok kapni, sőt, több gyermek esetén akár a teljes tőketartozásotok is támogatássá alakul. Ttulajdonképpen mondhatjuk azt is, hogy meglévő gyermekre is igényelhető a babaváró hitel! Partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatait is tekintsd meg, ezért kattints ide.

További jó hírünk, hogy a babaváró hitellel együtt a CSOK-ot is igényelhetitek. Így még komolyabb támogatáshoz juthattok, és ezt természetesen meglévő gyermekekre is adja az állam, tehát ha nem terveztek további gyermekeket, a CSOK-ra akkor is jogosultak vagytok. Persze vannak hátrányai a babaváró hitellel szemben. Nem lehet szabadon felhasználni, csak ingatlancélra, de ha a fészekrakás a célotok, akkor ez egy remek lehetőség a számotokra!

Részben tehát nincs jó hírünk, meglévő gyermekre nem igényelhető a babaváró hitel, de így is maradtak még előnyös lehetőségeitek. Amennyiben kérdésetek lenne ezzel, vagy bármilyen pénzügyi témával kapcsolatban, keressetek fel bennünket megadott elérhetőségeink egyikén! A babaváró hitel igénylésedet itt tudod leadni, kattints ide. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

2019.05.22.

A kormány egyre újabb támogatási módokat mutat be a demográfiai problémák orvoslására; ennek első képviselője volt a CSOK, amit bemutatása óta folyamatosan finomítanak és kiegészítenek. Erre a legújabb példa a babaváró támogatás, ami tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
A babaváró hitelnél és a törlesztési moratórium kapcsolatának problémája

A babaváró hitelnél és a törlesztési moratórium kapcsolatának problémája

2020.04.24.

A koronavírus-járvány az élet minden területén bizonytalanságokat okoz, és nem csak az egészségügyet, vagy a mindennapi életünket, de a pénzügyeinket is érinti. A babaváró hitelnél is akad némi bizonytalanság, hogy milyen hatással lesz rá a törlesztési moratórium – alábbi cikkünkben ezeket igyekszünk eloszlatni.

Tovább olvasom
A várandós kismamák haladékot kaptak!

A várandós kismamák haladékot kaptak!

2019.07.23.

Jó híreink vannak! Korábban volt egy kis bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy vajon azok a várandós kismamák jogosultak lesznek-e a kamat- és gyermekvállalási támogatásra, vagy sem. Viszont akiknek július elején születik meg a gyermekük, de ezt sikerült tisztázni. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával