Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Külföldön dolgozók kaphatnak babaváró hitelt?

2019.08.01.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:32

A fenti kérdéssel eddig csak érintőlegesen foglalkoztunk, pedig elég fontos ahhoz, hogy részletezzük. Mivel sok magyar dolgozik külföldön, rengeteg embert érinthet a dolog. A külföldön dolgozók számára is akad lehetőség, de fontos tisztában lenni a részletekkel, mert egy apróság miatt is elutasíthatják a kérelmet. Lássuk a részleteket!

Külföldön dolgozók kaphatnak babaváró hitelt?

Korábbi cikkeinkben is említettük már, hogy a babaváró hitelhez minimum 3 éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony szükséges legalább az egyik fél részéről. Ez a munka mellett a felsőoktatási intézményben, nappali képzésben folytatott tanulmányokra. Illetve házasság útján magyar állampolgárnak minősülő házasfél más államban végzett munkája mellett fennálló TB jogviszonyra vonatkozik. Fontos, hogy a kormányrendelet értelmében a 3 éves időszak számításánál ezek egymást követő időszakai összeadódnak! Az időszak folyamatosnak számít; ha legfeljebb 30 napos megszakítás van benne. Illetve akkor is, ha a felsőoktatási tanulmányok és a következő TB jogviszony kezdete között nem telik el több, mint hat hónap. Közfoglalkoztatottak esetében maximum egy év számítható be. És most lássuk, hogy a külföldön dolgozókat ez milyen formában érinti!

A kérelem benyújtása előtti 180 napnak magyarországi TB jogviszonynak kell lennie mindkét házasfél esetében. Ha tehát jelenleg is külföldön dolgozol, és a párod is, akkor van egy rossz hírünk: el fogják utasítani a kérelmedet. Ha viszont már legalább fél éve hazaköltöztél, és előtte is volt külföldi TB jogviszonyod, akkor egy pontot kipipálhatsz a listádon! Partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatait se hagyd ki, tekintsd meg és válogass kedvedre a kölcsönök között.

Sajnos a babaváró hitel feltételei nehezítettek egy átlagos személyi kölcsönéhez képest, és a tartósan külföldön dolgozók számára ez csak még nehezebb. Jó hír azonban, hogy a babaváró hitelt 2022. december 31.-ig lehet igényelni, tehát bőven van még idő arra, hogy meglegyen a 6 havi, magyarországi TB jogviszony!

Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén vagy további információt a babaváró hitellel kapcsolatosan, itt találsz. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

2019.06.30.

Mint már bizonyára tudod, a július 1.-től igényelhető a kormány legújabb családtámogatási kedvezménye. De talán vannak még homályos foltok az igényléssel, illetve a támogatás mikéntjével kapcsolatban. Ezért cikkünkben összefoglalunk mindent a babaváró hitelről.

Tovább olvasom
Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

2019.05.22.

A kormány egyre újabb támogatási módokat mutat be a demográfiai problémák orvoslására; ennek első képviselője volt a CSOK, amit bemutatása óta folyamatosan finomítanak és kiegészítenek. Erre a legújabb példa a babaváró támogatás, ami tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

2022.07.05.

Ha kiváltanád a meglévő hiteledet, számos lehetőség közül választhatsz; mi most a legjobbat ajánljuk neked!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: minden, amit a TB jogviszony kapcsán tudnod kell

Babaváró hitel: minden, amit a TB jogviszony kapcsán tudnod kell

2022.03.09.

A TB jogviszony megléte, illetve annak mértéke alapvető követelmény a babaváró hitel igénylésekor – lássuk, mit kell tudni róla!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával