Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Külföldön dolgozók kaphatnak babaváró hitelt?

2019.08.01.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:32

A fenti kérdéssel eddig csak érintőlegesen foglalkoztunk, pedig elég fontos ahhoz, hogy részletezzük. Mivel sok magyar dolgozik külföldön, rengeteg embert érinthet a dolog. A külföldön dolgozók számára is akad lehetőség, de fontos tisztában lenni a részletekkel, mert egy apróság miatt is elutasíthatják a kérelmet. Lássuk a részleteket!

Külföldön dolgozók kaphatnak babaváró hitelt?

Korábbi cikkeinkben is említettük már, hogy a babaváró hitelhez minimum 3 éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony szükséges legalább az egyik fél részéről. Ez a munka mellett a felsőoktatási intézményben, nappali képzésben folytatott tanulmányokra. Illetve házasság útján magyar állampolgárnak minősülő házasfél más államban végzett munkája mellett fennálló TB jogviszonyra vonatkozik. Fontos, hogy a kormányrendelet értelmében a 3 éves időszak számításánál ezek egymást követő időszakai összeadódnak! Az időszak folyamatosnak számít; ha legfeljebb 30 napos megszakítás van benne. Illetve akkor is, ha a felsőoktatási tanulmányok és a következő TB jogviszony kezdete között nem telik el több, mint hat hónap. Közfoglalkoztatottak esetében maximum egy év számítható be. És most lássuk, hogy a külföldön dolgozókat ez milyen formában érinti!

A kérelem benyújtása előtti 180 napnak magyarországi TB jogviszonynak kell lennie mindkét házasfél esetében. Ha tehát jelenleg is külföldön dolgozol, és a párod is, akkor van egy rossz hírünk: el fogják utasítani a kérelmedet. Ha viszont már legalább fél éve hazaköltöztél, és előtte is volt külföldi TB jogviszonyod, akkor egy pontot kipipálhatsz a listádon! Partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatait se hagyd ki, tekintsd meg és válogass kedvedre a kölcsönök között.

Sajnos a babaváró hitel feltételei nehezítettek egy átlagos személyi kölcsönéhez képest, és a tartósan külföldön dolgozók számára ez csak még nehezebb. Jó hír azonban, hogy a babaváró hitelt 2022. december 31.-ig lehet igényelni, tehát bőven van még idő arra, hogy meglegyen a 6 havi, magyarországi TB jogviszony!

Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén vagy további információt a babaváró hitellel kapcsolatosan, itt találsz. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom
Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

2021.12.23.

2022. január elsejétől módosítják az adósságfék-szabályokat, ami bizonyos esetekben érinti többek között a hitelbírálatokat és hitelfelvételhez szükséges önerő mértékét is. A nettó havi jövedelemből számolt korlátok viszont nem változnak.

Tovább olvasom
Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

2021.06.03.

A CSOK és a babaváró hitel csupán egyetlen dologban hasonlít, ám gyakorlatilag minden másban különböznek egymástól.

Tovább olvasom
Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

2021.04.23.

Egyre nagyobb terhet jelentenek a korábbi hitelek törlesztései? Hiába igyekszünk visszafizetni havonta a hitelkártya-tartozásunkat, valahogy mégsem akar csökkenni az összeg megfelelő ütemben? Lehet, hogy itt a megoldás! A Babaváró hitel ugyanis hitelkiváltásra is felhasználható.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával