Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Adó visszatérítési támogatás – mit jelent?

2019.08.29.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. december 16. 18:49

Bármiről is legyen szó, akár vásárlásról, akár hitelfelvételről, mindig ki lehet fogni az akciós ajánlatokat, valamint a kedvezményeket. Ilyen például az adó visszatérítési támogatás, amit más néven ÁFA visszatérítésnek szokás nevezni. A hitelfelvételhez ez annyiban kapcsolódik, hogy építési telek vásárlásakor, illetve építkezéskor meg lehet oldani, hogy akár egy nagyobb összeget is visszaigényelhessünk az ÁFÁ-ból. Lássuk a részleteket!

Adó visszatérítési támogatás – mit jelent?

Adó visszatérítési támogatás új lakás építésére és cégtől történő telekvásárlásra az alábbi esetekben igényelhető:

  • az építkezés finanszírozásához igényelhető maximum 150 négyzetméteres hasznos alapterületű lakás, illetve maximum 300 négyzetméteres hasznos alapterületű ház esetében az építtető, vagy építő által
  • amennyiben a magánszemély vásárló cégtől vásárolja, akkor az építési telek vételárához

A céget, illetve építtetőt, vagy építőt azért fontos kiemelni az visszatérítési támogatás kapcsán, mivel magánszemély nem adhat ÁFÁ-s számlát, enélkül pedig az igénylés nem megvalósítható.

Lényeges tudnivaló még, hogy az visszatérítési támogatás maximum egy alkalommal, de legkésőbb 2019. december 31.-ig. Kizárólag a 2015. január 1.-ét követően kiállított ÁFÁ-s számlák alapján igényelhető. Az adó-visszatérítési támogatás mértéke megegyezik az építési telek, valamint az építkezéshez vásárolt építőanyagok és az igénybe vett szakipari munkák számláiban feltüntetett ÁFA összegével. Maximum 5.000.000 forint lehet. Ha építési telek vásárlására adjuk be a kérelmet, akkor a kifizetés egy összegben. Míg építkezés esetén a készültségi fok szerint, a benyújtott számlák alapján történik. CSOK igénylésedet és bővebb információt az alábbi oldalunkon találasz, kattints ide. 

Természetesen feltételek is vannak. A kifizetéshez használatbavételi engedély is szükséges legkésőbb az utolsó részfolyósításig. A számlakibocsátónak szerepelnie kell adóalanyként a NAV-nál, és 2.000.000 forint feletti adó-visszatérítési támogatás igényléséhez be kell mutatni a bankban a szerződést is.

Ennyit kell tehát tudni az visszatérítési támogatásról, de ha valamilyen kérdés merülne fel benned a témával kapcsolatban, akkor fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén! További ajánlatokat partnerünknél is találsz nézd meg itt. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Fertőzésveszélyt csökkentenéd? Intézd otthonról banki ügyeidet!

Fertőzésveszélyt csökkentenéd? Intézd otthonról banki ügyeidet!

2020.04.04.

A koronavírus fertőzés ijesztő terjedése és a mindennapi életre való komoly hatása természetesen a pénzügyi szektorban is érezhető. Érdemes áttekinteni, hogy ebben az új helyzetben hogyan intézzük banki ügyeinket, hogy a fertőzésveszélyt csökkentsük.

Tovább olvasom
A lakáshitel kérelmemet hogy tudom most elindítani?

A lakáshitel kérelmemet hogy tudom most elindítani?

2020.05.29.

A lakáshitel kérelmek beadása mindig is a legnehezebb hiteligénylési folyamat volt, hiszen számtalan dokumentumot kellett hozzá összegyűjteni, többször is fel kellett keresni a bankfiókot, emellett értékbecslésre is szükség volt, és közjegyzőt, illetve ügyvédet is kellett keríteni annak érdekében, hogy a folyamat lezajlása zökkenőmentes legyen.

Tovább olvasom
Mekkora összegű lakáshitelre elég az átlagbér?

Mekkora összegű lakáshitelre elég az átlagbér?

2021.06.17.

Ha felteszünk egy ilyen kérdést, nem árt, ha első körben definiáljuk a hazánkban érvényes nettó átlagbér fogalmát és mértékét. Az átlagbér nem más, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók béreinek középértéke vagy normatívája, amit úgy kapunk meg, hogy a munkavállalók jövedelmeit összeadjuk, majd elosztjuk az alkalmazottak létszámával.

Tovább olvasom
Jó ötlet jelenleg lakáshitelt felvenni?

Jó ötlet jelenleg lakáshitelt felvenni?

2022.09.20.

Jelenleg lakáshitelt felvenni őrültségnek tűnhet, és valóban nem tanácsoljuk mindenkinek, kivételes helyzetek azonban most is vannak.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával