Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitel folyamata – mit kell tudni róla?

2019.07.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:29

Most, hogy eloszlott a babaváró hitellel kapcsolatos összes bizonytalanság, és tényként tekinthető az önerőként való felhasználhatósága, ismét fellendült az ingatlanhitelek iránti érdeklődés. Mivel a hozzánk fordulók nagy többsége az első ingatlanhitelét szeretné felvenni, általában az ügymenettel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel nekünk. Éppen ezért jelen cikkünkben összefoglaljuk a lakáshitel folyamatát.

Lakáshitel folyamata – mit kell tudni róla?

Az első lépés mindig a tájékozódás és a lehetőségek felmérése! Azért emeljük ezt ki, mert sajnos sokan kezdenek bele egy olyan ingatlannal kapcsolatos ügymenetbe, amit valójában esélyük sincs megvásárolni. A felvehető hitelösszeg függ a jövedelmi helyzettől, az ingatlan értékétől, és egyéb tényezők is befolyásolják azt, hogy végül megtörténik-e az ingatlan adás-vétele. A lakáshitel folyamata tehát már akkor elindul, amikor még csak gondolkodsz azon, hogy ingatlant szeretnél vásárolni.

Amikor mindent átgondoltál, akkor következhet az ingatlan kiválasztása. Fontos, hogy nem csak Neked, de a banknak is meg kell, hogy feleljen, de ezt nyilván nem lehet előre tudni, így nem ez alapján kell kiválasztani a megfelelő hitelkonstrukciót. Ha megtaláltad azt a pénzintézetet, ahonnan szeretnéd felvenni a kölcsönt, akkor indul ténylegesen a lakáshitel folyamata. Meg kell kötnöd az adás-vételi szerződést az ingatlan tulajdonosával, majd elindítani a hitelkérelmet a megfelelő dokumentumok beadásával. A bank ezek után elvégezteti az értékbecslést, és ha megfelelő, akkor megkezdődik a hitelbírálat, ami általában egy-két hétig tart. Amennyiben pozitív, vagyis megkaphatod az igényelt pénzösszeget, akkor közjegyzővel véglegesíttetned kell az okiratot, majd ezt be kell adnod a területileg illetékes Földhivatalba, ahol széljegyzetet kap a lakás tulajdoni lapja. Ehhez egy újabb dokumentumot is be kell szerezned, mégpedig egy végkifizetési nyilatkozatot az ügyvédtől; ezen nyilatkozik a korábbi tulajdonos arról, hogy a tulajdonjog átjegyezhető.

Most következnek a lakáshitel folyamatának utolsó lépései: az önerő kifizetése, a hitelhez kapcsolódó biztosítások igazolásainak leadása, a dokumentumok bemutatása, majd a folyósítás. Partnerünk ajánlatait is érdemes megtekintened, ehhez nem kell mást tenned csak kattints, ide. 

Ennyi lenne a lakáshitel folyamata dióhéjban. A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztásában segítünk Neked, hiszen oldalunkon összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, mi több, akár előzetes hitelbírálatot is kérhetsz. Ha maradtak volna benned kérdések, tedd fel őket nekünk elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mekkora futamidő lehet a személyi kölcsönnél?

Mekkora futamidő lehet a személyi kölcsönnél?

2018.03.12.

Ha hitelfelvételről van szó, akkor – a lakáscélú hiteleket leszámítva – a legtöbben a személyi kölcsönt választják, mert az igénylése egyszerű, nem szükséges hozzá fedezetet bevonni, többnyire fix kamatozású, a törlesztőrészletei viszonylag alacsonyak, a futamidő pedig viszonylag rövid.

Tovább olvasom
Hogy lehet igényelni a Provident Maxi Kölcsönt?

Hogy lehet igényelni a Provident Maxi Kölcsönt?

2018.07.30.

A hiteligénylés az utóbbi időben meglehetősen leegyszerűsödött, gyakran már arra sincs szükség, hogy személyesen megjelenjünk egy bankfiókban; elég telefonálni, vagy meglátogatni egy weboldalt, és online elküldeni a hitelkérelmet. A Provident a Maxi Kölcsönnél három lehetőséget is biztosít erre!

Tovább olvasom
Sberbank személyi kölcsön verhetetlen kamatokkal!

Sberbank személyi kölcsön verhetetlen kamatokkal!

2018.11.11.

Ugyan a Sberbank még nem az egyik legnevesebb szereplője a magarországi pénzügyi életnek, de egyre többször hallhatunk róla. Olyan akciókkal és hiteltermékekkel hívja föl magára a figyelmet, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Tovább olvasom
Minimálbér alatti tartozással is fel lehet kerülni a KHR listára?

Minimálbér alatti tartozással is fel lehet kerülni a KHR listára?

2018.02.20.

A hitelek felvételének számtalan kritériuma van és előkelő helyet foglal el közöttük az, hogy a hitelfelvevő ne szerepeljen a KHR listán aktív státuszban. Sokan nem tudják, hogy mi is ez, illetve hogyan működik, ezért röviden vegyük át!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával