Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fogyasztóbarát Lakáshitel jellemzői

2019.07.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:02

Mostanában egyre gyakrabban bukkan fel a Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítés, viszont hogy mit is jelent, már csak kevesen tudnák megmondani. Mint általában, így most is megtudhatod, miért érdemes figyelni ezt a minősítést, hiszen részletezzük Neked!

Fogyasztóbarát Lakáshitel jellemzői

A Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést a Magyar Nemzeti Bank adja ki az olyan hiteltermékeknek, amik megfelelnek a feltételeknek. Alapvető, hogy a Fogyasztóbarát Lakáshiteleknek forint alapúaknak kell lenniük, de ezen felül is van pár kritérium, amit szükséges teljesíteni. Kizárólag olyan törlesztés megengedett, amelynek egyenlőek a havi törlesztőrészletei; ezt nevezzük annuitásos törlesztésnek. A kamatperiódus hossza 5, 10, vagy 15 év lehet, és a futamidő végéig tartó kamatrögzítés szintén elvárás. A hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap lehet, ezt túllépni nem szabad, a folyósítási határidő pedig a folyósítási feltételek teljesítésétől számított maximum 2 munkanap lehet, tehát a hitelügyintézésnek minél gyorsabbnak kell lennie.

A bank referenciaértékéhez viszonyított kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5%-ot. A folyósításig felmerülő és az előtörlesztéshez kapcsolódó díjak pedig rögzítettek és fixek. A folyósítási díj maximum a hitelösszeg 0,75%-a, de legfeljebb 150.000 forint lehet, emellett az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 1%-át, lakástakarék-pénztári betétből pedig a szerződés szerint elérhető megtakarítás, a hozzá kapcsolódó állami támogatás és az azokra jóváírt kamat mértékéig az előtörlesztés díjmentes kell, hogy legyen.

Csak akkor kaphatja meg egy lakáshitel a Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést, ha ezeket a feltételeket maradék nélkül teljesíti, épp emiatt nem sok bank mondhatja el magáról, hogy rendelkezik ilyen hiteltermékkel. Ezek a kritériumok azonban nem teljesíthetetlenek, és szerencsére bővül azoknak a pénzintézeteknek a köre, akik fontosnak tartják azt, hogy a legjobbat nyújthassák az ügyfeleiknek.

Ha Te is Fogyasztóbarát Lakáshitelt szeretnél felvenni, hadd adjunk egy tanácsot: ne siesd el! Könnyen találhatsz olyan hitelkonstrukciót a bankok kínálatában, ami jobban megfelel az igényeidnek, és ebben oldalunk is a segítségedre lesz! Hasonlítsd össze a legjobb ajánlatokat nálunk, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

JTM szabály változott, pontosítjuk a részleteket!

JTM szabály változott, pontosítjuk a részleteket!

2018.10.27.

Aki hitelt vesz fel, annak tudnia kell azokról a szabályokról, ami alapján ezt megteheti; a JTM szabályozás például ilyen.

Tovább olvasom
Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

2018.11.28.

A fenti kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen ahány ember, annyiféle élethelyzet, amikhez más és más hiteltípusok tartoznak, és azokból is számtalan létezik. A most következő írásunkban tehát általánosságban fogunk beszélni a hitelfelvételről és annak buktatóiról.

Tovább olvasom
Kölcsön videóazonosítás segítségével!

Kölcsön videóazonosítás segítségével!

2018.03.02.

Egy ideje otthonról is igényelhetsz gyorskölcsönt, és akár 24 órán belül folyósíthatják az összeget, a videóazonosítás segítségével – ha az előzetes hitelkérelmed sikeres volt – akár negyed óra alatt túllehetsz az egészen! Ha nem tudod, hogy is működik, röviden összefoglaljuk neked.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

2019.02.26.

Személyi kölcsönt szeretnél felvenni? Érthető, hiszen nem véletlenül ez a legkedveltebb hiteltípus: nem szükséges hozzá fedezet, gyorsan és egyszerűen hozzáférhető, és kedvező a kamatozása is. A személyi kölcsön OTP által kínált változata online igényelve azonban még egy szinttel feljebb emeli ezt az amúgy is sikeres terméket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával