Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

2019.07.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:28

Lakásvásárlásra készülsz, de nem áll a rendelkezésedre sem önerő, sem fedezetként felajánlható ingatlan? Családot alapítasz a pároddal, és szeretnétek közös otthonba költözni? Esetleg már úton is van a gyermeketek? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltél, akkor a babaváró hitel megoldás lesz a számotokra. Mert egy szabadon felhasználható személyi kölcsönről van szó, amit bármire elkölthetsz. Ebből Te is levonhatod a következtetést, hogy a babaváró hitelt önerőként is felhasználhatod a leendő lakáshiteled igényléséhez!

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

És hogy mi kell ahhoz, hogy a babaváró hitelt önerőként mutasd fel a jelzáloghitel felvételekor? Nos, tulajdonképpen csak az, hogy megkapd, ehhez azonban szükséges lesz teljesítened néhány feltételt. Először is, a babaváró hitelt csakis házaspárok igényelhetik, és csak abban az esetben, ha a gyermekük 2019. július 1. után születik. Ehhez kapcsolódóan fontos, hogy az igénylést még a gyermek születése előtt be kell nyújtani a kiválasztott bankhoz, ám a szerződés aláírása ráér a születés után is, vagyis nem gond, ha nincs még szerződés, de megszületett a gyermeked. A törvényi szabályozás szerint a 12 hetes magzat már gyermeknek tekinthető, vagyis ha van igazolásotok arról, hogy érkezik a jövevény, akkor már be is nyújthatjátok az igénylést. Babaváró hitelt itt tudod igényelni, kattints ide. 

Ha a babaváró hitelt önerőként szeretnéd felhasználni, akkor tudnod kell arról is, hogy csak a háromnegyedét tekintik önrésznek, a maradék 25%-ot viszont hitelnek veszik, és ez befolyásolni fogja a felvehető hitelösszeget. Ha rendszeres olvasónk vagy, vagy egyéb helyeken tájékozódsz a hitelek és bankok világáról, akkor tudhatod, hogy a JTM szabályozás miatt a jövedelmed csupán 50%-át fordíthatod törlesztésre, illetve, ha a nettó jövedelmed elér egy bizonyos szintet, akkor a 60%-át. Amennyiben adóstárssal igényled a lakáshitelt, úgy kettőtök jövedelme összeadódik, ám a banknak akkor is számolnia kell a JTM szabályozással. Partnerünk ajánlatait is érdemes megtekinteni, ezt itt teheted meg.

Ha kérdésed lenne a babaváró hitel önerőként való felhasználásáról, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

2022.07.05.

Ha kiváltanád a meglévő hiteledet, számos lehetőség közül választhatsz; mi most a legjobbat ajánljuk neked!

Tovább olvasom
Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

2021.03.09.

Mit érdemes tudni a Babaváró hitellel kapcsolatban? Mi a Babaváró hitel? Kik igényelhetik? Milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a Babaváró hitellel kapcsolatban.

Tovább olvasom
Kiderült, kinek érte meg leginkább a babaváró hitel

Kiderült, kinek érte meg leginkább a babaváró hitel

2022.02.07.

A babaváró hitel referenciakamata ismét emelkedett, ami rossz hír azoknak, akik elveszíthetik a támogatást.

Tovább olvasom
A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

2023.03.03.

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban nem változtak a korábbiakhoz képest, de, ha igényelni szeretnéd, fontos tisztában lenned a részletekkel is!

Tovább olvasom