Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáslízing, vagy lakáshitel – mi a különbség?

2019.05.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 10:38

Ha lakást vásárolnál, akkor több lehetőséged is van, de most maradjunk annál a helyzetnél, amikor nem áll a rendelkezésedre a teljes vételár; ebben az esetben választhatsz a lakáshitel és a lakáslízing között. A kérdés csak az, hogy melyikkel jársz jobban!

Lakáslízing, vagy lakáshitel – mi a különbség?

Ha szakszerűen kellene megfogalmaznunk: a lakáslízing olyan konstrukció, amiben a lízingbeadó gyakorolja a tulajdonjogot a lízingbevevő megbízásából, mégpedig azért, hogy az ingatlant a lízingbevevő birtokába és használatába adja a szerződésben meghatározott időintervallumra. Közérthetően ez annyit tesz, hogy a lakáslízinget nyújtó pénzintézet tulajdona a lakás, és csak akkor válsz Te a tulajdonossá, amikor a lízing lejár. Lakáshiteleknél ez épp ellenkezőleg történik, hiszen ott a lakás tulajdonjoga a Tiéd már a legelejétől kezdve. Olvass tovább a lakáshitelekkel kapcsolatosan, kattints ide.

A lakáslízingnek három típusa létezik. A nyílt végű, a zárt végű és a visszlízing. Az első igénybevételekor eldöntheted, hogy a maradványérték megfizetésével megszerzed-e a tulajdonjogot, a másodiknál ezt csak Te teheted meg, a harmadiknál pedig eladod a lízingcégnek, majd ismét lízingbe veszed. A maradványérték a legnagyobb különbség a lakáslízing és a lakáshitel között. Hiszen az utóbbinál ilyen nincs, illetve akadnak továbbiak is. Lízinget még mindig igényelhetsz devizaalapon, felső életkori határ nincs, emellett a vételár részét lépező ÁFA kamatmentes részletre is fizethető. Erre jön még az a fontos tudnivaló, hogy a lakáslízing esetében kettős illetékfizetésre kell számítani. Egyrészt a lízingcég fizeti a szerződés kezdetekor, majd a lejárati időt követően a végső tulajdonos, azaz vagy Te, vagy a lízingcég. Végső soron viszont elmondható, hogy mindkét esetben Te fogsz fizetni, hiszen a lakáslízing díjába valószínűleg mindkét illeték költségét beépítik. Partnerünk lakáshitel ajánlatait is tekintsd meg, kattints ide!

Ugyan a lakáslízing költsége kezdetben alacsonyabb, ennek ellenére jobban jársz, ha a sima lakáshitelt választod, és ha így teszel, akkor van egy jó hírünk. Számos kedvező konstrukció közül választhatsz! Hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait oldalunk segítségével, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Cetelem, Saját Ritmus személyi kölcsön

Cetelem, Saját Ritmus személyi kölcsön

2018.09.25.

Sokszor említettük már, hogy a személyi kölcsön felvétele előtt érdemes körülnézni a piacon, hogy milyen újabb, kedvezőbb ajánlatokkal jöttek ki a bankok. Megéri némi időt fordítani erre, hiszen így olyan hitelt is lehet találni, mint amilyen a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön!

Tovább olvasom
Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönéhez, hogyan lehet hozzájutni?

Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönéhez, hogyan lehet hozzájutni?

2018.08.20.

Mióta lecsengett a válság, és visszatért a hitelfelvételi kedv, a bankok egymást túllicitálva jönnek li az újabbnál újabb konstrukciókkal, hogy magukhoz csábítsák az ügyfeleket. Az elmúlt időszak statisztikái alapján a Sberbank Fair Expressz személyi kölcsöne a legnépszerűbb, hiszen a kamata akár 9,89% is lehet, a THM pedig ennek megfelelően 7,97%-tól maximum 14,64%-ig terjed, és ha minden feltételt teljesítesz, akkor két napon belül folyósítják is!

Tovább olvasom
MiniKölcsön hitel frissítve

MiniKölcsön hitel frissítve

2019.04.10.

Többször is írtunk már a MiniKölcsön hiteléről, hiszen egy rendkívüli hitelkonstrukció, aminek vannak ugyan „buktatói”, de bizonyos esetekben életmentő is lehet. Most frissítették, illetve – hogy pontosak legyünk – egy akciót hirdettek, ami miatt a MiniKölcsön hitel jelenleg a legjobb lehetőség a piacon!

Tovább olvasom
Miért éri meg a fix törlesztőrészlet?

Miért éri meg a fix törlesztőrészlet?

2018.08.29.

Szeretnél hitelt felvenni, de nem tudod eldönteni, hogy fix, vagy változó kamatozású hitelt válassz? Tartasz a kamatkockázatoktól? Egyre többen választják a bankoknál a fix kamatozású hiteleket. Hiszen a futamidő végéig fix a törlesztőrészletet nyújtanak, és a törlesztőrészlet a végtörlesztésig nem változtatható sem az adós, sem a bank részéről.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával