Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Lakáslízing, vagy lakáshitel – mi a különbség?

2019.05.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 10:38

Ha lakást vásárolnál, akkor több lehetőséged is van, de most maradjunk annál a helyzetnél, amikor nem áll a rendelkezésedre a teljes vételár; ebben az esetben választhatsz a lakáshitel és a lakáslízing között. A kérdés csak az, hogy melyikkel jársz jobban!

Lakáslízing, vagy lakáshitel – mi a különbség?

Ha szakszerűen kellene megfogalmaznunk: a lakáslízing olyan konstrukció, amiben a lízingbeadó gyakorolja a tulajdonjogot a lízingbevevő megbízásából, mégpedig azért, hogy az ingatlant a lízingbevevő birtokába és használatába adja a szerződésben meghatározott időintervallumra. Közérthetően ez annyit tesz, hogy a lakáslízinget nyújtó pénzintézet tulajdona a lakás, és csak akkor válsz Te a tulajdonossá, amikor a lízing lejár. Lakáshiteleknél ez épp ellenkezőleg történik, hiszen ott a lakás tulajdonjoga a Tiéd már a legelejétől kezdve. Olvass tovább a lakáshitelekkel kapcsolatosan, kattints ide.

A lakáslízingnek három típusa létezik. A nyílt végű, a zárt végű és a visszlízing. Az első igénybevételekor eldöntheted, hogy a maradványérték megfizetésével megszerzed-e a tulajdonjogot, a másodiknál ezt csak Te teheted meg, a harmadiknál pedig eladod a lízingcégnek, majd ismét lízingbe veszed. A maradványérték a legnagyobb különbség a lakáslízing és a lakáshitel között. Hiszen az utóbbinál ilyen nincs, illetve akadnak továbbiak is. Lízinget még mindig igényelhetsz devizaalapon, felső életkori határ nincs, emellett a vételár részét lépező ÁFA kamatmentes részletre is fizethető. Erre jön még az a fontos tudnivaló, hogy a lakáslízing esetében kettős illetékfizetésre kell számítani. Egyrészt a lízingcég fizeti a szerződés kezdetekor, majd a lejárati időt követően a végső tulajdonos, azaz vagy Te, vagy a lízingcég. Végső soron viszont elmondható, hogy mindkét esetben Te fogsz fizetni, hiszen a lakáslízing díjába valószínűleg mindkét illeték költségét beépítik. Partnerünk lakáshitel ajánlatait is tekintsd meg, kattints ide!

Ugyan a lakáslízing költsége kezdetben alacsonyabb, ennek ellenére jobban jársz, ha a sima lakáshitelt választod, és ha így teszel, akkor van egy jó hírünk. Számos kedvező konstrukció közül választhatsz! Hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait oldalunk segítségével, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Fix törlesztőrészletű, vagy változó kamatozású piaci hitelt érdemes felvenni?

Fix törlesztőrészletű, vagy változó kamatozású piaci hitelt érdemes felvenni?

2019.04.28.

Amikor jelzáloghitelt akarunk felvenni, akkor két lehetőségünk van: a fix törlesztőrészletű és a változó kamatozású kölcsönök.

Tovább olvasom
10 kérdés és válasz a hitelfelvétel előtt

10 kérdés és válasz a hitelfelvétel előtt

2019.04.30.

Hitelfelvétel előtt érdemes megtekintened a 10 kérdés és válaszra vonatkozó írásunkat, mikor és hogyan igényeljük a kölcsönt, tudj meg többet a hitel lehetőségekről.

Tovább olvasom
Kaphatok kölcsönt, ha nincs meg a 3 hónap munkaviszony?

Kaphatok kölcsönt, ha nincs meg a 3 hónap munkaviszony?

2018.10.04.

Ha kölcsönt akarsz felvenni, akkor számtalan lehetőség közül választhatod ki azt a konstrukciót, amit aztán fel fogsz venni. Azonban nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a hitelfelvételnek bizony feltételei is vannak, amiket teljesítened kell ahhoz, hogy a hitelbírálaton pozitív minősítést kapj.

Tovább olvasom
Sberbank személyi kölcsön általános feltételei

Sberbank személyi kölcsön általános feltételei

2019.01.15.

A Sberbank az utóbbi időben egyre jobb és jobb ajánlatokkal halmozza el az ügyfeleit, és ezek közül nem hiányozhatnak a személyi kölcsönök sem. Egyáltalán nem vagyunk meglepődve azon, hogy a Sberbank személyi kölcsöne ennyire népszerű. Olyan kondíciókkal rendelkezik, amiket eddig még egy pénzintézet sem tudott felülmúlni. Korábbi cikkeinkben azonban taglaltuk már őket, ezért most inkább csak az igénylés feltételeire koncentrálnánk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával