Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Autóhitel feltételei – részletezzük!

2019.03.09.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 09:34

Ha autóvásárlás a célod, de nem áll a rendelkezésedre elegendő összeg, akkor az egyetlen lehetőséged a hitelfelvétel. Az autóhitelek viszonylag könnyen hozzáférhetőek, és mivel fedezethez kötöttek, a kamatozásuk is viszonylag alacsony. Az autóhitel feltételei sokban hasonlít az ingatlanfedezetű hitelek kondícióihoz, de természetesen akadnak különbségek. Lássuk ezeket!

Autóhitel feltételei – részletezzük!

Az autóhitel feltételei közül a legelső az, hogy legfeljebb hét éves futamidővel vehető igénybe forint, vagy euró alapon, a minimális hitelösszeg pedig 300.000 forint; a maximum bankonként eltérő. Ahogy az ingatlanhiteleknél, úgy itt is van önerő, és rögtön négyféle. Ugyanis az autóhitel maga is kétféle lehet: hitel-, vagy lízingkonstrukció. Ha előbbi, akkor forint alapon 25%, euró alapon pedig 40% önerőt kell felmutatni, ha lízing, akkor ezek a számok 20, illetve 35%-ra módosulnak. Fontos tudni, hogy a megvásárolni kívánt autó életkora legfeljebb 12 év lehet, és a futamidő végén sem haladhatja meg a 15 évet.

Lényeges tudnivaló, hogy a lízingkonstrukciónál az autó a hitelező tulajdonában marad a futamidő végéig, míg a hitel esetében a tulajdonjogot a hitelfelvevő gyakorolhatja.

A legtöbb lakáshitel ajánlatot oldalunkon megtalálod, válogass kedvedre az ajánlatok között, kattints ide!

A szükséges dokumentumok tekintetésben nincs nagy meglepetés. Érvényes személyi igazolványra mindenképp szükség van, emellett jogosítványt és munkáltatói igazolást kell felmutatni. Nyugdíjasok esetében pedig nyugdíjas igazolványt és nyugdíjszelvényt kérnek. Ezeken felül lehetséges, hogy egyes esetekben további dokumentumokat is kérhetnek, de ez pénzintézetenként eltér. Tekintsd meg partnerünk ajánlatait is, ezt itt teheted meg!

Az autóhitelek feltételei tehát egyáltalán nem teljesíthetetlenek, bár kétségtelen, hogy a 2018-as évre szigorítottak rajtuk. Ez főként a biztonságot szolgálja, hiszen így csak olyanok vállalkoznak arra, hogy felvegyék, akik minden bizonnyal képesek is lesznek visszafizetni. Aki viszont nem tudja, vagy akarja teljesíteni az autóhitel feltételeit, az még mindig választhat egyet a személyi kölcsönök közül, hiszen ebben az esetben nem kell megadnia az autó korát, és a futamidővel is bátrabban variálhat.

Ha számodra is gondot okoznak az autóhitel feltételei, akkor hasonlítsd össze az elérhető legjobb személyi kölcsön ajánlatokat oldalunk segítségével, és válaszd a legkedvezőbbet! Kérdésed lenne? Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autóhitelből vagy személyi kölcsönből vásároljunk autót?

Autóhitelből vagy személyi kölcsönből vásároljunk autót?

2017.12.12.

Autóhitelből sok konstrukciót ajánlanak a kereskedők, de mindig érdemes át gondolni, hogy biztos erre van e szükségünk, mert a jelenlegi kamatokkal sokkal kedvezőbb személyi kölcsönök érhetők el. 

Tovább olvasom
Miért éri meg autóhitelnél a lízing?

Miért éri meg autóhitelnél a lízing?

2020.03.02.

Arra a kérdésre, hogy miért éri meg autóhitelnél a lízing, egyszerű a válasz: mert számos előnye van. Felvet azonban egy újabb kérdést: kinek éri meg? Nos, az alábbi cikkben erre keressük meg a választ.

Tovább olvasom
Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

2023.06.22.

Egy autó megvásárlás többnyire családi döntés eredménye. Ahogy az is, hogy autóhitelt igényeljenek-e a vásárláshoz. Segítünk a döntésben. Összehasonlítottuk az autóhitel és a lízingelés lehetőségét. Mutatjuk, hogy mire jutottunk.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön autóvásárlásra, jó ötlet e?

Személyi kölcsön autóvásárlásra, jó ötlet e?

2017.10.16.

Most készülsz életed első autójának megvásárlására, netalán lecserélnéd a régit? Ha nem teheted meg, hogy a teljes vételárat készpénzben fizesd ki, és a bankszámládon sincsen tartalék, jó ötlet lehet a személyi kölcsön. 

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával