Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

NAV jövedelemigazolás – miért kell a hitelhez?

2019.02.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 09:29

Szögezzük le rögtön az elején, hogy nem minden esetben, sőt, az esetek nagy többségében a NAV jövedelemigazolás egyáltalán nem szükséges ahhoz, hogy valaki hitelt tudjon felvenni. Vannak bizonyos helyzetek, amikor viszont igen, ezeket mutatjuk be ebben a cikkben.

NAV jövedelemigazolás – miért kell a hitelhez?

Aki vett már fel hitelt, vagy követi a blogunkat, az tudja, hogy a hitelfelvételhez szükséges a jövedelemigazolás. Ezt a munkáltató állítja ki, és ezzel tudja a hitelfelvevő igazolni a keresetének rendszerességét, illetve mértékét. Ha Neked nincs munkáltatód, akkor is szükség van arra, hogy tudd igazolni a jövedelmedet; ez nyilván csak úgy lehetséges, ha magánvállalkozó vagy. Ilyenkor a NAV jövedelemigazolás az, amivel ezt meg lehet oldani, hiszen más nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani azt, hogy mennyit keresel a vállalkozásoddal! Kedvező kölcsönökért látogasd meg partnerünk oldalát is, kattints ide!

Jó, ha tudod, hogy vállalkozók esetében minden banknál elvárás a legalább egy lezárt üzleti év. Amiről az adóhatóság kiállíthatja a NAV jövedelemigazolást, ami a hitelkérelem leadásának időpontjában nem lehet egy hónapnál régebbi. A vállalkozói jövedelmek esetében bizonytalan lehet a jövedelem nagyságának meghatározása, illetve a cégek egy részénél jellemzőek a szezonális ingadozások is, amit figyelembe kell venni a hitelösszeg meghatározásakor. A NAV jövedelemigazolás beszerzésével tehát a vállalkozóknak is lehetőségük van a hitelfelvételre. Bővebben itt tudsz olvasni a személyi kölcsönökről. 

Van még egy lehetőség, ami miatt be kell szerezni a NAV jövedelemigazolást: ha készpénzben kapod a fizetésed. A készpénzben kapott munkabér csak akkor fogadható el hitelfelvétel esetén, ha egyébként hivatalosan be vagy jelentve, az adók és a járulékok befizetése is rendben van – ez egyenértékű a folyószámlára érkező bérrel! A munkabér igazolásához a munkáltatói igazolást és az előző, lezárt évről a NAV jövedelemigazolást kell beszerezned.

Ha hitelre van szükséged, és a fenti két eset egyike igaz rád, akkor első lépésben szerezd be a NAV jövedelemigazolást, a következő pedig az legyen, hogy összehasonlítod az elérhető lehetőségeket oldalunk segítségével. Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Gyorskölcsön ügyintézés tudnivalói – hogy tényleg gyors legyen!

Gyorskölcsön ügyintézés tudnivalói – hogy tényleg gyors legyen!

2017.06.29.

Gyorskölcsön ügyintézés online igényléssel Gyorskölcsön ügyintézés érdekli tényleg a leggyorsabban, mert azonnal kell a pénz? A legjobb megoldás az online igénylés, ennél anyagilag is jobban járunk, mert

Tovább olvasom
Lakáskölcsön – hol és hogyan?

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

2019.03.05.

Ingatlant szeretnél vásárolni? Lakáskölcsön, amiből rengetegféle létezik, és mivel az ingatlanpiac jelenleg még mindig felívelőben van, az ehhez kapcsolódó banki termékek piaca is folyamatosan változik. Nem egyszerű eligazodni ebben a rengetegben, ezért jelen cikkünkben ehhez adunk Neked néhány támpontot.

Tovább olvasom
5 tudnivaló bizonyítja, hogy a gyorskölcsön igazi segítség lehet!

5 tudnivaló bizonyítja, hogy a gyorskölcsön igazi segítség lehet!

2017.11.12.

5 tudnivaló bizonyítja, hogy a gyorskölcsön felvétele egyszerű folyamat, ezért a kiadásaid aprólékos megtervezése ellenére előfordul, hogy váratlanul felbukkan egy probléma, aminek orvoslása kisebb vagy nagyobb összeget kíván. A mosógép vagy az autód ugyanis nem jelenti be előre, mikor fog tönkremenni. A ruhák viszont nem lesznek maguktól illatosak, és a munkahelyedre is el kell jutnod. Ilyenkor a szerviz olyan sürgető gond, ami nem ér rá a következő fizetésig.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön iskolakezdés előtt – Hogy minden időben meglegyen!

Személyi kölcsön iskolakezdés előtt – Hogy minden időben meglegyen!

2017.07.26.

A személyi kölcsön iskolakezdés előtt nagyon sok családnál jelent mentőövet az extra kiadások fedezésére. A visszafizetés fix havi törlesztő részletekben rendezhető, nem kell attól tartania, hogy követhetetlenné válnak költségei a változó kamatok miatt. Elszámolnia sem kell vele, hogy mire költi. Szerencsés esetben még akciós kölcsönt is találhat az ajánlatok között. Hasznos tudni, hogy ezeknél általában […]

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával