Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönnel nagyobb összeget felvenni, lehetséges?

2018.10.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 17. 12:26

Sok esetben lehet szükségünk nagyobb mennyiségű, szabadon felhasználható pénzre úgy, hogy nem tudunk, vagy akarunk ingatlanfedezetű kölcsönt felvenni. Természetesen az összegtől is függ, hogy milyen lehetőségeket találunk erre, de ha 10.000.000 forint alatt van, akkor a személyi kölcsönnel nagyobb összeget is lehet felvenni, ez is lehet egy opció.

Személyi kölcsönnel nagyobb összeget felvenni, lehetséges?

Ehhez azonban tudni kell azt, hogy ha személyi kölcsönnel nagyobb összeget szeretnénk felvenni az átlagosnál magasabb jövedelmet kell tudni igazolni. Ez esetben viszont a THM is kedvezőbben alakul. Tehát elmondhatjuk, hogy a magasabb jövedelműek jobban járnak, ha nagyobb összeget szeretnének személyi kölcsön formájában igényelni. Előnye még ennek a konstrukciónak, hogy sokkal gyorsabban hozzá lehet jutni, mint egy jelzáloghitelhez, hiszen a fedezettel nem szükséges foglalkozni.

Mivel a személyi kölcsönhöz nem szükséges hitelcélt megadni, ezért gyakorlatilag bármire elkölthető. De mivel nagy összegről van szó, akadnak tipikus példák; ilyen az autóvásárlás, a külföldi tanulmányok támogatása, illetve számos esetben valamilyen ingatlan megvásárlása, vagy teljes körű felújítása.

Magas jövedelem esetében akár három évre is fel lehet venni 10.000.000 forintnyi személyi kölcsönt, és ha előtörlesztésre nyílik mód, akkor akár több százezer forint kamatot is meg lehet spórolni. Ha alacsonyabb a jövedelem, természetesen akkor is lehet magasabb összeget igényelni, de fontos tudni, hogy a törlesztőrészlet a jövedelem maximum 50%-a lehet félmilliós fizetés alatt, és ennek alapján számolják ki a maximálisan felvehető hitelösszeget is. Emellett lényeges az is, hogy alacsonyabb jövedelem és hosszabb futamidő mellett a THM is kedvezőtlenebbül alakul, tehát a futamidő végén lényegesen magasabb visszafizetett összeggel kell számolni.

Ha Neked is szükséged lenne egy viszonylag nagyobb összegre, és nem szeretnél ingatlanhitelt felvenni, akkor választhatod a személyi kölcsönt is. Szerencsére van miből válogatni, hiszen egyre több bank kínálja a magasabb összeg felvételének lehetőségével. Oldalunkon megtekintheted a legjobb, nagy összegű személyi kölcsön ajánlatokat, és össze is hasonlíthatod őket, így könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet. Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Legkedvezőbb hitelajánlatokat kínáljuk

Legkedvezőbb hitelajánlatokat kínáljuk

2019.06.18.

A legkedvezőbb hitelajánlatokat keresed? Nyilván, hiszen ha nem így lenne, nem lennél itt. Mindenki így gondolkodik, legalábbis nagyon reméljük, hiszen ez tartja fent a piaci versenyt. Aminek következménye az egyre kedvezőbb hitelkonstrukciók megjelenése, amiből nem csak a bank, de az ügyfelek is profitálhatnak.

Tovább olvasom
Mit kell tudni a személyi kölcsönről?

Mit kell tudni a személyi kölcsönről?

2018.05.25.

A személyi kölcsönről azt kell tudni, hogy olyan hitelkonstrukció, ami szabadon felhasználható, vagyis bármire elkölthető, és nincs fedezete. A futamideje maximum 96 hónap, az igényelhető hitelösszeg pedig maximum 10.000.000 Ft.

Tovább olvasom
Azonnali kölcsön az expresszkolcson.hu által

Azonnali kölcsön az expresszkolcson.hu által

2018.12.03.

Azonnali kölcsön? Nincs időd kivárni a személyi kölcsönök pár napos átfutási idejét, de még a gyorskölcsön 24 óráját is soknak találod a jelenlegi helyzetedben? Van egy jó hírünk! Ugyan nem azonnal, de egy órán belül pénzhez juthatsz, ha a MiniKölcsönt választod, és ami még jobb, csupán pár kattintás!

Tovább olvasom
Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

2018.02.25.

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású, fedezet nélküli hitel, rugalmas, ám rövid futamidővel és viszonylag alacsony hitelösszeggel, tudjuk meg kell-e adóstárs az igényléshez.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával