Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Készpénzben kapom a fizetésem, kaphatok kölcsönt?

2018.10.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 17. 11:46

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor teljesítened kell bizonyos feltételeket ahhoz, hogy a hitelbírálat pozitív legyen. Ha csak az egyiknek nem felelsz meg, akkor el fogják utasítani a hitelkérelmedet.

Készpénzben kapom a fizetésem, kaphatok kölcsönt?

A követelmények közül a jövedelem az egyik legfontosabb. Egyrészt ebből fogod fizetni a törlesztést, másrészt még mindig vannak olyanok, akik a fizetésüket készpénzben kapják.

A legfontosabb feltétel az, hogy a jövedelmedet igazolnod kell bankszámlakivonatokkal. Ha készpénzben kapod a fizetésed, akkor ezt nem fogod tudni megoldani, de még ekkor sem kell feladnod a hitelfelvételt. Hiszen van egyéb lehetőséged is! Ha be vagy jelentve, de készpénzben kapod a fizetésedet, akkor vannak egyéb módok is arra, hogy igazold a hitelképességedet. Jó, ha tudod, hogy a készpénzben kapott munkabér csak akkor elfogadható a hitel igénylésekor, ha hivatalosan be vagy jelentve, emellett pedig az adókat és a járulékokat is fizetik utánad! Ennek igazolásához szerezd be a munkáltatói igazolást és az előző lezárt évről a NAV jövedelemigazolását, aminek megítélése ugyanaz a bankok részéről, mint a folyószámlára érkező béré!

Sokszor a hiteligénylésnél derül ki az, hogy az igénylő nincs bejelentve, vagy 8 óra helyett csak 4 órában, ami gyakran nem csak a banknak, de az érintettnek is meglepetés, viszont hiába nem tudott róla, ez elutasítást von maga után a kölcsön igénylése esetén.

Ha szeretnél felvenni egy személyi kölcsönt, akkor a bank nagyobb kockázatot vállal. Hiszen fedezet nélküli hitelkonstrukcióról van szó. Ha a bankszámládon legalább három tranzakciót bonyolítasz havonta, és ezt legalább három kivonattal tudod is igazolni, akkor valószínűleg meg fogod kapni az igényelt kölcsönt. Nyugdíjasoknál kicsit más a helyzet, hiszen a legtöbben még mindig postástól veszik át a havi járandóságukat, de még így is igényelhetnek személyi kölcsönt, ha a hitel folyósítása után a nyugdíjukat egy, a hitelező banknál vezetett folyószámlára kérik át.

Ha jelzáloghitelt, vagy személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor előtte mindenképp hasonlítsd össze a jelenleg elérhető hitelkonstrukciókat oldalunk segítségével, és válaszd a számodra legmegfelelőbbet! Ha kérdésed lenne, keress bennünket bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

2019.06.07.

A CSOK háromgyermekes családok számára igénybe vehető típusát 10+10-nek hívták egészen tavaly decemberig, azóta azonban CSOK 10+15 a neve, és nyilván te is kitaláltad, hogy a 10 és a 15 forintot jelent, méghozzá milliós tételben! Nagycsaládosoknak ez komoly segítséget jelent a saját otthon megteremtéséhez, de azoknak is, akik csak most tervezik a családalapítást. Ha Téged is érint, akkor érdemes lesz elolvasnod a cikkünket!

Tovább olvasom
Minimálbérrel rendelkezem, kaphatok személyi kölcsönt?

Minimálbérrel rendelkezem, kaphatok személyi kölcsönt?

2018.01.03.

Az alábbiakban elolvashatod a jövedelemmel összefüggő legfontosabb tudnivalókat, amiből az is kiderül, hogy minimálbérrel kaphatsz-e személyi kölcsönt.

Tovább olvasom
Melyik a legjövedelmezőbb megtakarítási forma?

Melyik a legjövedelmezőbb megtakarítási forma?

2018.06.06.

Akik szokták olvasni a cikkeinket, biztos azonnal rávágják, hogy a lakástakarék az a legjobb megtakarítási forma, pedig a válasz nem is ennyire egyértelmű, illetve nem úgy, ahogy gondolhatnánk. Nézzük meg ezt a kérdést kicsit alaposabban, hiszen ahogy mindenki, úgy mi is a legjobbat keressük!

Tovább olvasom
LTP állami támogatás, mit kell tudni róla?

LTP állami támogatás, mit kell tudni róla?

2018.05.31.

A lakástakarék manapság az egyik legnépszerűbb befektetési forma a magas hozama és a biztonságossága miatt. A magas hozamot az állami támogatás teszi lehetővé, amit a befizetésre kapsz, és fixen 30%. De mit is jelent ez konkrétan?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával