Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mit tegyek, ha felmondták a hitelem?

2018.09.05.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 17. 11:13

Felmondták a hiteled? Szeretnéd tudni, hogy mit tehetsz, hogy ne kerüljön végrehajtás alá az ingatlanod? Lássuk, mik a lehetőségeid!

Mit tegyek, ha felmondták a hitelem?

Ha a hiteled felmondták, illetve végrehajtás alá került, akkor banki hitelkiváltó kölcsön felvételére már sajnos nincsen lehetőséged. A bankok csak olyan hitelt váltanak ki, amit problémamentesen törlesztettek. Ha felmondásra kerül egy hitelszerződés, akkor az említett feltétel valószínűleg nem teljesült. A felmondással együtt a negatív KHR státusz is garantált, amivel gyakorlatilag egyik bank sem folyósít hitelt. A legjobb lehetőség, ha megpróbálsz megegyezni a hitelt nyújtó bankkal, és türelmi időt, illetve átütemezést kérsz. Különösen fontos, hogy lehetőleg még időben fordulj a pénzintézethez a fizetési problémáddal, mert a felmondást követően már kevés esély van ilyen megoldást találni.

Ha a felmondott hitel ingatlanfedezetű, akkor próbáld meg az ingatlant értékesíteni. Lehetőség szerint kerüld el a banki végrehajtást, hiszen így tudod a legalacsonyabb árat elérni. Mivel kereskedelmi bank nem ad felmondott hitelre kiváltást, jobb, ha nem próbálkozol meg a magánhitelezőkkel, mert annak csak még rosszabb vége lehet! Az uzsorakamatok gyakorlatilag megfizethetetlenek, ráadásul az uzsorázás illegális is, tehát ezt a „lehetőséget” ne is vedd számításba!

Jó, ha tudod, hogy végrehajtási joggal terhelt ingatlant egyik pénzintézet sem fogad el fedezetként. Ezért fontos, hogy ha fizetési nehézségeid támadnak, akkor időben lépj. Elsőként a hitelkiváltási lehetőségeknek nézz utána, illetve a bankoddal vedd fel a kapcsolatot. Többféle fizetéskönnyítő lehetőség közül választhatsz majd, amivel csökkenthető a havi törlesztési kötelezettség, például futamidőhosszabbítás, a devizanem váltása, illetve a tőkefizetési moratórium is.

A fentiekből következik, hogy ha felmondták a hiteledet, akkor nincs a számodra sok jó hírünk, ha viszont még nem, akkor mindenképp kezdj el érdeklődni a hitelkiváltási lehetőségekről, mert így akár plusz összeghez is juthatsz, amivel megoldhatod az átmeneti pénzügyi gondjaidat is! Oldalunkon megtalálhatod a piacon jelenleg elérhető legjobb ajánlatokat, és össze is hasonlíthatod őket. Ha kérdésed lenne, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

2018.03.15.

A lakáshitel közös jellemzője, hogy a néhány éve bevezetett adósságfék-szabályozás egyik eleme miatt a felvett hitel összege a megvásárolni kívánt ingatlan piaci értékének maximum 80%-a lehet, tehát 20% önerőre mindenkinek szüksége van, aki hitelből szeretné megoldani az ingatlanvásárlást. De mit tehet az, akinek nem áll a rendelkezésére a megfelelő összeg, tehát lakáshitel mellé igényelhető-e kölcsön?

Tovább olvasom
Lakáshitel folyamata – mit kell tudni róla?

Lakáshitel folyamata – mit kell tudni róla?

2019.07.22.

Most, hogy eloszlott a babaváró hitellel kapcsolatos összes bizonytalanság, és tényként tekinthető az önerőként való felhasználhatósága, ismét fellendült az ingatlanhitelek iránti érdeklődés. Mivel a hozzánk fordulók nagy többsége az első ingatlanhitelét szeretné felvenni, általában az ügymenettel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel nekünk. Éppen ezért jelen cikkünkben összefoglaljuk a lakáshitel folyamatát.

Tovább olvasom
MiniKölcsön 1 óra alatt, ha sürgősen pénzre van szükséged!

MiniKölcsön 1 óra alatt, ha sürgősen pénzre van szükséged!

2018.07.18.

MiniKölcsön 1 óra alatt, tehát a hiteltermékkel kapcsolatosan már olvashattál nálunk, de röviden összefoglaljuk ismét. Ha egy kisebb összegre van szükséged, mert átmeneti pénzzavarba kerültél, akkor a MiniKölcsön 1 óra alatt lehetséges.

Tovább olvasom
Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

2019.10.14.

Egy hitelnek kamata van – ezt mindenki tudja, aki valaha egy kicsit is foglalkozott a témával. Viszont ha csak kicsit, akkor valószínűleg teljesen értetlenül állhat akkor, ha azt hallja: hitelkártya kamatmentesség. Ha neked sem teljesen világos, hogy ezt mégis hogy kellene elképzelni, akkor ajánljuk a cikkünket, hiszen mindent megtudhatsz belőle, amit az ingyenesen használható banki pénzről tudni kell!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával