Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Tőke- és hozamgarantált betét?

2018.07.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 17. 10:05

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a garanciát; amikor garantálja valaki, vagy valami, hogy jó lesz nekünk, vagy ha rossz, akkor az ellen védelmet kapunk. Nincs ez másként a befektetésekkel és a megtakarításokkal sem: mindenki a tőke- és hozamgarantált befektetési formákat keresi, hiszen ezekkel biztos lehet benne, hogy az előre lefektetett hozamot egész biztosan meg fogja kapni.

Tőke- és hozamgarantált betét?

Az egyik legbiztosabb tőke- és hozamgarantált befektetés az állampapír, és mindenki számára hozzáférhető, ráadásul a biztonságot maga az állam garantálja, és egy állam, főleg, ha az Európai Unió tagja, felettébb ritkán megy csődbe. A hozam tehát egész biztosan eljut a befektetőhöz, viszont csupán 4-6%, és ennél lényegesen magasabb is létezik a piacon.

Többször is írtuk már, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy a legmagasabb hozamú tőke- és hozamgarantált befektetés Magyarországon – de a világ egyéb országaiban is – a lakástakarék-megtakarítás! A hozama 10% feletti, ha négy évre kötöd, és garantáltan megkapod a futamidő végén. Viszont csakis akkor, tehát ha a lejárta előtt szeretnél a pénzedhez jutni, akkor az állami támogatást, ami 30% befizetésenként, biztosan elveszted, de a kamatokat és a befizetett tőkét megkapod.

A lakástakarék megtakarítás és az állampapír mellett persze lehet találni más, tőke- és hozamgarantált befektetési lehetőségeket. Amiknek egészen széles spektrumban változhatnak a hozamai. Minden valószínűség szerint lehet olyat is találni, aminek magasabb is, de ez utóbbiaknál a garancia kérdéses, sőt, egészen biztos, hogy nem garantált. Ha a biztonságra törekszel, akkor inkább a lakástakarékpénztárak közül válassz!

Jelenleg négy szereplő van a lakástakarék-piacon, akik szinte azonos feltételekkel kínálják ezt a tőke- és hozamgarantált befektetési formát, de azért vannak minimális különbségek. Hasonlítsd össze őket oldalunk segítségével, és válaszd a számodra legmegfelelőbbet! Ha kérdésed, vagy észrevételed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen összegű személyi kölcsönt kaphatok?

Milyen összegű személyi kölcsönt kaphatok?

2018.04.27.

Teljesen érthető, ha a hiteledbe nem akarsz, vagy tudsz ingatlanfedezetet bevonni. A személyi kölcsönökkel gyorsan juthatsz szabadon felhasználható összeghez, és a jelzálogot is elfelejtheted, viszont a felvehető összeg alacsonyabb lesz. Mivel a személyi kölcsön fedezet nélküli hitel, csak a jövedelemmel kapcsolatos feltételeknek kell megfelelned, ami egyben azt is meghatározza, hogy mekkora hitelösszeget kaphatsz.

Tovább olvasom
Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel fedezet nélkül

Adósságrendező hitel fedezet nélkül

2020.12.09.

Ha az adósságrendező hitelt fedezet nélkül szeretnéd felvenni, akkor van egy rossz hírünk: nem fog menni. Ahhoz, hogy ezt ennyire egyértelműen ki lehessen jelenteni, tisztában kell lenni a fedezet fogalmával, és tudnod kell, hogy nem csak ingatlan lehet az, sőt; most következik a kiskapu!

Tovább olvasom
Milyen állami támogatásokat kaphatnak a diákok?

Milyen állami támogatásokat kaphatnak a diákok?

2021.03.17.

Természetesen nem különösebben meglepő, ha egy fiatal, például egy 20-as évei elején járó egyetemista nem szentel nagy figyelmet a pénzügyeire. Mindez érthető, azonban azt fontos megemlíteni, hogy az anyagi biztonság megteremtetését érdemes már fiatalon elkezdeni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával