Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mire jó a hitelfedezeti biztosítás?

2018.02.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. január 19. 17:37

A hitelfedezeti biztosítás terméket jellemzően lakáshitelek mellé szokták kötni, és akkor fizet, ha valami miatt nem tudjuk törleszteni a hitelünket.

Mire jó a hitelfedezeti biztosítás?

A hitel felvevőjének halála, vagy maradandó egészségkárosodása, a táppénzre kerülés, és a munkanélküliség lehetnek az okok. Ezek a biztosítások általában ennek a három területnek a kombinációját adják, jellemzően a hitel törlesztőrészletének bizonyos százalékáért.

Jó, ha tudod, hogy a hitelfedezeti biztosítás csak kirúgás esetén fizet, tehát ha te mondasz fel, vagy közös megegyezéssel hagyod ott a munkahelyedet, akkor nem. Fontos, hogy a megkötése után van várakozási idő, ami 3-6 hónap; ha eközben rúgnak ki, akkor nem fizet a biztosító. Emellett van egy maximális idő, amíg fizet, ami általában pár hónap, illetve van maximálisan fizethető összeg is. Tehát ha legalább fél évvel a megkötése után leszel beteg, vagy munkanélküli, akkor megoldott a hiteled törlesztése.

A hitelfedezeti biztosítás legnagyobb előnye, hogy biztonságban érezheted magad, természetesen a feltételek teljesítése mellett. Nem dől be a hiteled, nem viszi el a bank a házat, illetve nem nő meg annyira a lejárt tartozásod, hogy KHR listára kerülj miatta. Ugyanígy a családod is biztonságban érezheti magát, hiszen ha veled történik valami, akkor a biztosító jellemzően a teljes tőketartozást megfizeti a bank felé, azaz megszűnik a hitel! A hitelfedezeti biztosításokat a hitel felvételekor a legtöbb bank felajánlja az ügyfeleknek, de akár külön is köthetsz szerződést egy általad választott biztosítóval.

Kösd meg itt a hitelfedezeti biztosítát!

Pro és kontra röviden: ha a biztonságra törekszel, mindenképp köss hitelfedezeti biztosítást, de számolj a havi költségével, ami jellemzően párezer Forint, és a hiteltörlesztés teljes ideje alatt fizetned kell!

Ha hitelt vennél fel, nézz utána a lehetőségeidnek, majd hasonlítsd is össze őket oldalunk segítségével! Kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, szívesen adunk tanácsot a hitelfedezeti biztosítással kapcsolatban is!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

2021.09.16.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel egy szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Klasszikus folyószámlahitelként működik, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig. De hogy juthatunk Széchenyi Kártyához?

Tovább olvasom
Ezekre a munkálatokra használhatod fel az otthonfelújítási támogatást

Ezekre a munkálatokra használhatod fel az otthonfelújítási támogatást

2024.05.30.

Mi az az otthonfelújítási támogatás? Milyen új formában érhető el? Kik vehetik igénybe? Milyen munkálatokra használható fel az otthonfelújítási támogatás? Minden a részletekről egy helyen.

Tovább olvasom
Bankoknak is változtatniuk kell, de a rendszer stabil

Bankoknak is változtatniuk kell, de a rendszer stabil

2020.03.24.

Nemcsak a magánszemélyek, maguk a bankoknak is változtatni, reagálniuk kell a koronavírus-fertőzés terjedésével kialakult helyzetre. A pénzintézetek nagyjából egységesen cselekedve igyekeznek csökkenteni a fertőzésveszélyt, a vírus továbbterjedését.

Tovább olvasom
Mikor szükséges az utasbiztosítás?

Mikor szükséges az utasbiztosítás?

2020.06.02.

Szeretsz utazni? Ki ne szeretne, mi is imádunk. Történt már veled út közben olyasmi, ami az egészséged szempontjából, vagy anyagilag hátrányosan érintett, esetleg egyszerre mind a kettő? Akkor számodra nem kérdés, hogy mikor szükséges az utasbiztosítás. Azoknak azonban, akik eddig nem kötöttek ilyet, röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával