Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

2018.02.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 11:49

Van az az élethelyzet, amikor mindenképp szükség lenne némi pénzre, függetlenül a körülményektől. A személyi kölcsön szinte minden esetben jó megoldás, viszont a hitelbírálat keresztül tud húzni minden számítást, akár egy egyszerű letiltás miatt.

Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

Letiltás – mit kell tudni róla!

A személyi kölcsön feltételeit taglaltuk már, így most csak a lényegesebbeket sorolnánk fel. Az első és legfontosabb az állandó, magyarországi, bejelentett lakcím, és az érvényes személyazonosító okmányok, amivel igazoljuk. A 18. betöltött életév, a munkáltatói igazolás, az utolsó háromhavi munkabér, vagy nyugdíj igazolása szintén elengedhetetlen, illetve az is fontos, hogy a kérelmező ne szerepeljen a KHR listán, aktív státuszban.

Ha a fizetésedből tiltanak, az azt jelenti, hogy vagy adósként, vagy adóstársként végrehajtás alá vonták a jövedelmedet. A végrehajtási eljárás egyik alapvető lépése az, hogy az adóst úgy kényszerítik rendszeres fizetésre, hogy a jövedelmének egy részét közvetlenül a végrehajtónak, vagy a jogosultnak juttatják. A letiltás mértéke törvényben szabályozott, tehát nem lehet az egész jövedelmet letiltatni. Mindig a nettó összegből történik, tehát abból, amit az adós kézhez kapna; ennek az összegnek legfeljebb 33%-át, de kivételes esetekben is csak maximum 50%-át lehet letiltani. Jó, ha tudod, hogy a letiltott összegből a végrehajtó jutalékot kap, tehát nem kerül a teljes levont összeg a tartozás rendezésére! A letiltás addig tart, amíg a végrehajtást kérő nem jelzi, hogy megtérült a követelése, avagy a letiltási dokumentumban szereplő összeg kifizetésre került. Ez egyben azt is jelenti, hogy szerepelsz a KHR listán, méghozzá aktív státuszban, hiszen még tartozásod van. Tehát a címben feltett kérdésre a válasz röviden: nem, sajnos így nem kaphatsz személyi kölcsönt.

Ha viszont kifizetted a tartozásod, és a KHR listán is passzív státuszba kerültél, akkor már van lehetőséged, nem is kevés! Nézz körül közöttük, majd hasonlítsd is össze őket oldalunk segítségével! Kérdésed lenne? Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

2019.06.07.

A CSOK háromgyermekes családok számára igénybe vehető típusát 10+10-nek hívták egészen tavaly decemberig, azóta azonban CSOK 10+15 a neve, és nyilván te is kitaláltad, hogy a 10 és a 15 forintot jelent, méghozzá milliós tételben! Nagycsaládosoknak ez komoly segítséget jelent a saját otthon megteremtéséhez, de azoknak is, akik csak most tervezik a családalapítást. Ha Téged is érint, akkor érdemes lesz elolvasnod a cikkünket!

Tovább olvasom
Sberbank személyi kölcsön verhetetlen kamatokkal!

Sberbank személyi kölcsön verhetetlen kamatokkal!

2018.11.11.

Ugyan a Sberbank még nem az egyik legnevesebb szereplője a magarországi pénzügyi életnek, de egyre többször hallhatunk róla. Olyan akciókkal és hiteltermékekkel hívja föl magára a figyelmet, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Tovább olvasom
Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

2019.01.25.

Hitel KHR-es ügyfeleknek? Ma már ez sem lehetetlen! Mivel a KHR negatív adóslistájára nem csak olyanok kerülhetnek fel, akik notórius nemfizetők, hanem egy egyszeri hiba is okozhatja, manapság már találhatunk olyan bankokat, amelyek a KHR-es ügyfeleket is kiszolgálják. 

Tovább olvasom
Válassz egy lakástakarékpénztárat, hogy ne legyen kamatadó?

Válassz egy lakástakarékpénztárat, hogy ne legyen kamatadó?

2018.07.12.

Legyünk őszinték, senki sem szeret megválni a pénzétől úgy, hogy nem kap semmilyen ellenértéket. Az adó pont ilyen, és ha valamit visszaigényelhetünk belőle, akkor meg is tesszük. Ha olyan megtakarítási lehetőséget keresel, ami megoldja, hogy mentesülj a kamatadó alól, akkor válaszd a lakástakarékpénztárat!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával