Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Bővítési jelzáloghitel, mikor megoldás?

2018.02.08.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 12:21

Ha kinőttétek a családi házat, de inkább bővítenél, mint hogy elköltözz, akkor létezik számodra is megoldás: a bővítési jelzáloghitel! Fontos tudni, hogy ez nem minden banknál elérhető, így érdemes alaposan utánajárnod a lehetőségeknek!

Bővítési jelzáloghitel, mikor megoldás?

Sok bank a szabad felhasználású jelzáloghitelt nevezi bővítési jelzáloghitelnek, és magas kamattal folyósítja azt, a valódi lakásbővítési hitelnél két-háromszor magasabb törlesztőrészletekkel. A bővítési jelzáloghitel lehet támogatott, vagy piaci; ha előbbi, akkor az állam fizeti a kamat bizonyos részét. Ebben az esetben, és piaci hitel esetén is számlákkal kell igazolnod a munkálatok elvégzését. Lényeges tudni, hogy a bővítési jelzáloghitel nem előfinanszírozó hitel, vagyis a bank ellenőrzi a költéseket, és szakaszosan folyósítja a kölcsön összegét. A folyósítás történhet 30-40-30%-os részletekben, de általában az utolsó 10-15%-ot csak akkor kapod meg, ha be tudod mutatni a lakhatási engedélyt.

A bővítési hitelt nem használhatod fel garázsépítésre, vagy a tetőtér beépítésére. Az előzetes tervek döntik el, hogy a bank biztosít-e számodra bővítési jelzáloghitelt, vagy kénytelen leszel a magasabb kamatú szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelni. Ha az építésügyi hatóság érvényes építési engedélyt bocsátott ki, és a bővítés során legalább egy, 12 négyzetméter hasznos alapterületű szoba kerül kialakításra, akkor megkaphatod a bővítési jelzáloghitelt. Az épület bruttó alapterületének mindenképp növekednie kell. Nem lehetséges a tetőtér beépítésére felhasználni a kölcsönt, illetve mivel szobáról van szó, a garázs is kiesik a lehetőségek közül. Természetesen lehetőség van ezeket is kölcsönből finanszírozni, de nem a kedvező kamatú bővítési jelzáloghitelből, hanem szabad felhasználású kölcsönből, amelynek kamata akár háromszoros is lehet!

Ha Te is szeretnéd alacsony kamattal megoldani házad bővítését, alaposan járj utána, hogy milyen lehetőségeid vannak, és ezeket mindenképp hasonlítsd össze oldalunk segítségével! Csak akkor vágj bele, ha megtaláltad a legjobb bővítési jelzáloghitelt! Kérdésed lenne? Tedd fel nekünk elérhetőségeink valamelyikén, szívesen segítünk!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális jelzáloghitel ajánlatait!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések