Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Jelzáloghitel használt lakás vásárlásra

2018.01.19.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 11:11

Ha ingatlanvásárláson töröd a fejed, akkor szinte biztosan jelzáloghitelt fogsz felvenni. Új és használt lakás vásárlásához is ez a konstrukció a legmegfelelőbb, de természetesen akadnak így is különbségek. Lássuk, mit kell tudnod, ha használt lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelt vennél fel!

Jelzáloghitel használt lakás vásárlásra

Jelzáloghitel használt lakásra, igényelj lakáshitelt kedvező feltételekkel, de előtte nézzük a részleteket.

Jelzáloghitel használt lakásra, manapáság minden bank akciókat kínál erre a termékre, ezért elengedésre kerül az értékbecslés, közjegyző, folyósítási díj.

A jelzáloghiteleket Forint alapon tudod felvenni, és általában 30-35 éves futamidővel számolhatsz. A hitel felvételéhez a megvásárolt ingatlanra jelzálogjogot jegyeznek be. Ha csak a megvásárolni kívánt ingatlanra tudják ezt megtenni, akkor minimum 20% önerőre lesz szükséged, ugyanis az ingatlan értékének maximum 80%-áig kaphatsz jelzáloghitelt, viszont több ingatlan bevonásával helyettesítheted az önerőt, azaz akár a teljes vételárat is megkaphatod. Amennyiben lakást vásárolnál, akkor arra a piaci kamatozású lakáshitel mellé egy államilag támogatott kölcsönt is igényelhetsz, ami sokkal kedvezőbb a piaci konstrukcióknál, mivel az állam a havi törlesztőrészlet megfizetéséhez kamattámogatást nyújt. Fontos tudnod, hogy használt lakás vásárlása esetén maximum 5 éves kamattámogatású lakáshitelt is igényelhetsz, ha jogosult vagy rá!

Mivel használt lakásról van szó, van néhány lényeges dolog, amit ellenőrizned kell. A bank szempontjából az a lényeg, hogy mi szerepel a tulajdoni lapon, tehát mindegy, hogy az ingatlanos, vagy az eladó mit állít az ingatlannal kapcsolatban. A tulajdoni lapon bejegyzett tulajdonosok, terhek, jogok, értékek képezik az alapot. Nagyon sok ügyletnél lakóházként árulják a nyaralót, vagy belterületiként a külterületi házat, tehát mielőtt letennéd a voksod egy ingatlan mellett, mindig ellenőrizd, hogy mit tart nyilván vele kapcsolatban a földhivatal!

Ha eljött az ideje, hogy lakást vásárolj magadnak, vagy családodnak, válaszd a lakáscélú jelzáloghitelt! Viszont mielőtt döntenél, feltétlenül hasonlítsd össze a lakáshitel ajánlatokat, és csakis a legjobb hitelkonstrukció mellé tedd le a voksod! Oldalunkon megtalálhatod a legjobb jelzáloghitel ajánlatokat, és össze is vetheted őket! Ha kérdésed, vagy észrevételed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális jelzáloghitel ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitel folyamata – mit kell tudni róla?

Lakáshitel folyamata – mit kell tudni róla?

2019.07.22.

Most, hogy eloszlott a babaváró hitellel kapcsolatos összes bizonytalanság, és tényként tekinthető az önerőként való felhasználhatósága, ismét fellendült az ingatlanhitelek iránti érdeklődés. Mivel a hozzánk fordulók nagy többsége az első ingatlanhitelét szeretné felvenni, általában az ügymenettel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel nekünk. Éppen ezért jelen cikkünkben összefoglaljuk a lakáshitel folyamatát.

Tovább olvasom
Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

2019.01.25.

Hitel KHR-es ügyfeleknek? Ma már ez sem lehetetlen! Mivel a KHR negatív adóslistájára nem csak olyanok kerülhetnek fel, akik notórius nemfizetők, hanem egy egyszeri hiba is okozhatja, manapság már találhatunk olyan bankokat, amelyek a KHR-es ügyfeleket is kiszolgálják. 

Tovább olvasom
Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönéhez, hogyan lehet hozzájutni?

Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönéhez, hogyan lehet hozzájutni?

2018.08.20.

Mióta lecsengett a válság, és visszatért a hitelfelvételi kedv, a bankok egymást túllicitálva jönnek li az újabbnál újabb konstrukciókkal, hogy magukhoz csábítsák az ügyfeleket. Az elmúlt időszak statisztikái alapján a Sberbank Fair Expressz személyi kölcsöne a legnépszerűbb, hiszen a kamata akár 9,89% is lehet, a THM pedig ennek megfelelően 7,97%-tól maximum 14,64%-ig terjed, és ha minden feltételt teljesítesz, akkor két napon belül folyósítják is!

Tovább olvasom
Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

2019.02.26.

Személyi kölcsönt szeretnél felvenni? Érthető, hiszen nem véletlenül ez a legkedveltebb hiteltípus: nem szükséges hozzá fedezet, gyorsan és egyszerűen hozzáférhető, és kedvező a kamatozása is. A személyi kölcsön OTP által kínált változata online igényelve azonban még egy szinttel feljebb emeli ezt az amúgy is sikeres terméket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával