Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönt, mennyi idő alatt kaphatom meg?

2017.11.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 15. 12:55

Mivel a személyi kölcsönt mindig egy adott cél miatt vesszük fel, ezért nem mindegy, hogy mekkora átfutási idővel (a benyújtásától a folyósításig terjedő időszak) számolhatunk. Ennek ideje bankonként változó. Vizsgáljuk meg, mitől is függ az, hogy mikor kapjuk meg a hitelünket.

Személyi kölcsönt, mennyi idő alatt kaphatom meg?

Személyi kölcsönt átlagosan mindössze 2-3 nap alatt el lehet érni, de legrosszabb esetben is egy hetet vesz igénybe. Sőt, ha a saját számlavezető bankodhoz fordulsz, akár már néhány órán belül a számládon lehet a pénz. Kimondható, hogy minél problémásabbak a körülmények, annál több időt vesz igénybe a folyamat.

Nézzük, mi történik a személyi kölcsön átfutási ideje, azaz a hitelbírálat alatt:

  • az aláírt dokumentumok és egyéb szükséges nyomtatványok bankba küldése, ellenőrzése
  • KHR lekérdezés
  • munkabér ellenőrzés (3 vagy 6 hónapos munkaviszonnyal)
  • adósminősítés / bírálat
  • szerződéskötés / folyósítás

A hosszabb várakozási idő annak köszönhető, hogy a bankoknak egy jogszabályi rendelkezés értelmében alaposan át kell világítaniuk, azaz el kell dönteniük, hogy a kiadott pénzük valóban olyan adóshoz kerül, aki a későbbiekben vissza tudja azt fizetni. Természetesen ezt az elbírálás során figyelembe veszik majd a saját hitelbírálati szabályzatuk szerint is.

A gyorskölcsön egyik nagy előnye, hogy igénylés esetén gyorsan átjuthatsz a hitelelbírálási tölcséren, ezért sokkal hamarabb megkaphatod az általad ígényelt összeget fedezet bevonása nélkül, elkerülve a jelzáloghiteleknél történő értékbecslést és egyéb folyamatokat.

Abban az esetben is hamarabb bírálják majd el az ügyedet, ha egy viszonylag kisebb összeget szeretnél felvenni.

Ha a vizsgálódás során a banki dolgozók meggyőződnek arról, hogy az igénylő vagyoni és jövedelmi helyzete rendben van, tehát a feltételek adottak egy személyi kölcsön felvételéhez, akkor nyert ügyed van: megállapítják a kölcsön összegét, aláírjátok a kölcsönszerződést, és már folyósítják is az igényelt gyorskölcsön összegét.

Még többet szeretnél tudni a személyi kölcsönről? Kattints ide!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Szabad felhasználású hitel egyszerűen

Szabad felhasználású hitel egyszerűen

2018.12.12.

A szabad felhasználású hitel egyszerűen, nevében benne rejlik a legnagyobb előnyük. Bármire elköltheted őket. Két típusuk létezik, az egyik fedezetes, a másikat pedig fedezet bevonása nélkül igényelheted; ez utóbbit nevezzük személyi kölcsönnek. Az előbbinek kicsit bonyolultabb és hosszadalmasabb az igénylése, de nem megoldhatatlan!

Tovább olvasom
Gyorskölcsön ügyintézés tudnivalói – hogy tényleg gyors legyen!

Gyorskölcsön ügyintézés tudnivalói – hogy tényleg gyors legyen!

2017.06.29.

Gyorskölcsön ügyintézés online igényléssel Gyorskölcsön ügyintézés érdekli tényleg a leggyorsabban, mert azonnal kell a pénz? A legjobb megoldás az online igénylés, ennél anyagilag is jobban járunk, mert

Tovább olvasom
Autóhitel személyi kölcsönnel!

Autóhitel személyi kölcsönnel!

2018.11.19.

Autóhitel, vagy személyi kölcsön? Ez a kérdés sokszor felmerül, hiszen mindkettő létezik, mindkettőből lehet autót vásárolni, és mindkettő könnyen elérhető. Vizsgáljuk meg, melyikkel járhat jobban az, aki gépjárművet szeretne vásárolni, de erre nem áll a rendelkezésére elegendő pénzösszeg!

Tovább olvasom
Rossz konstrukciójú hiteled van? A hitelkiváltás a megoldás!

Rossz konstrukciójú hiteled van? A hitelkiváltás a megoldás!

2018.09.17.

Ha meglehetősen régóta törleszted a hiteledet, akkor szinte biztos, hogy a konstrukciója mára már elavulttá vált, és sokkal jobbakat is találhatsz a piacon. Érdemes elgondolkodnod a hitelkiváltás lehetőségén, hiszen így nem csak a hiteled lesz korszerűbb, de a törlesztőrészleted is alacsonyabbá válik!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával