Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Személy kölcsön igénylése: Mikor érdemes felvenni?

2017.03.17.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 12:43

Személyi kölcsön igénylése – Milyen célra éri meg a Személyi kölcsön felvétele? Személyi kölcsön igénylése sok esetben jelenhet megoldást, ha egy-egy váratlan, nagyobb összegű anyagi kiadás felboríthatja életünket, terveinket, anyagi biztonságunkat. Nem mindig van annyi tartalékunk, amennyire éppen szükség lenne, a felmerülő probléma viszont sok esetben azonnali megoldásra vár. A Személyi kölcsön szabad felhasználású, bármire költhetjük. Fontos […]

Személy kölcsön igénylése: Mikor érdemes felvenni?

Személyi kölcsön igénylése – Milyen célra éri meg a Személyi kölcsön felvétele?

  • Személyi kölcsön igénylése sok esetben jelenhet megoldást, ha egy-egy váratlan, nagyobb összegű anyagi kiadás felboríthatja életünket, terveinket, anyagi biztonságunkat. Nem mindig van annyi tartalékunk, amennyire éppen szükség lenne, a felmerülő probléma viszont sok esetben azonnali megoldásra vár.
  • A Személyi kölcsön szabad felhasználású, bármire költhetjük. Fontos tudnunk, hogy a bankok részéről nagyobb kockázattal bíró hiteltípusnak számít,- hiszen csak a jövedelmünk a fedezet rá,- éppen ezért magasabb kamatra adják, mint a jelzálog alapú hiteleket.
  • Azonban érdemes mérlegelnünk azt a tényt, hogy a kölcsön összegével elháríthatjuk az anyagi akadályt, majd a későbbiekben fix havi törlesztővel tudjuk visszafizetni. A plusz költség elaprózódik hónapokra, tervezhető költséggel számolhatunk, így nem jelent komoly a anyagi megterhelést a családi kasszának.

Személyi kölcsön igénylése – Milyen esetekben érdemes személy kölcsönt felvenni? Néhány lehetséges élethelyzet:

  • Elromlott a hűtő, a mosógép, a tűzhely, a bojler, a kazán – nincs idő kivárni, amíg összejön rá a pénz.
  • A felső szomszéd eláztatta a lakást és a biztosító nem fizet rögtön, így pedig lakhatatlan a lakás.
  • Éppen most indul egy régóta áhított tanfolyam, egy összegben befizetve jókora kedvezménnyel juthat hozzá.
  • A család régóta tervez egy külföldi nyaralást és most talált egy nagyon kedvező ajánlatot, de nincs meg rá egy összegben a pénz.
  • Valamely szeretett személy elvesztésének gyásza mellett ott vannak a temetés költségei,- éppen a legrosszabbkor, nincs tartalék pénze.
  • Gyermeke váratlanul bejelenti eljegyzését és egy közeli dátumot jelöl meg az esküvő időpontjaként.
  • A nyílászárók felújítására szánt pénzt el kellett költenie másra, viszont egyre sürgetőbb elvégeznie, még a tél beállta előtt.
  • Albérletet vált és úgy alakult, hogy a kaucióhoz szükséges összeg nem áll rendelkezésére időben, viszont költöznie kell hamarosan.
  • Lejárt az éves garázsbérlet, meg kellene újítania, de ennyi pénze egy összegben éppen nincs.

…és még számtalan élethelyzet adódhat, amikor érdemes személyi kölcsönt felvenni, vállalva a plusz költséget is. Sok esetben nagyobb a kárunk összege, mint a személyi kölcsön kamata. Mérlegeljünk okosan!

Személyi kölcsön igénylése szinte bármely banknál lehetséges, de hol a legelőnyösebb?

Az www.expresszkolcson.hu -n összegyűjtöttük a bankok személyi kölcsön ajánlatait, egy helyen össze tudja hasonlítani őket!

Csak annyit fizessen a kölcsönért, amennyit feltétlenül szükséges!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Adósságrendező hitel igénylése a megoldás hitelei összevonására

Adósságrendező hitel igénylése a megoldás hitelei összevonására

2017.03.09.

Adósságrendező hitel igénylése: a lehetőség halmozott hitelek újratervezésére! Ha több felvett hitele is van egyidejűleg, az adósságrendező hitel éppen ilyen helyzetekre kínál jelentős könnyebbséget. De vajon hogyan is alakult ki a jelenlegi helyzet?

Tovább olvasom
Adósságrendezés személyi kölcsönnel

Adósságrendezés személyi kölcsönnel

2019.03.26.

Többször is fejtegettük már az adósságrendezés személyi kölcsönnel előnyeit, de új olvasóink kedvéért ismét elővesszük a témát, ezúttal egy másik szemszögből. Mikor érdemes ezt személyi kölcsönnel megoldani?

Tovább olvasom
Személyi kölcsön nyugdíjasoknak – váratlan költségek esetén nagy segítség!

Személyi kölcsön nyugdíjasoknak – váratlan költségek esetén nagy segítség!

2017.09.08.

Személyi kölcsön nyugdíjasoknak 70 év felett is igényelhető, ha meg tudnak felelni bizonyos feltételeknek. Bár a legtöbben úgy tudják, hogy ebben a korban már nem elérhető számukra a banki hitel, valójában,- amennyiben elég magas a nyugdíj összege, – bátran folyamodhatnak a bankhoz személyi kölcsön igényléssel.

Tovább olvasom
Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

2018.11.28.

A fenti kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen ahány ember, annyiféle élethelyzet, amikhez más és más hiteltípusok tartoznak, és azokból is számtalan létezik. A most következő írásunkban tehát általánosságban fogunk beszélni a hitelfelvételről és annak buktatóiról.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával