fbpx
Hirdetés

Online vagy személyes hitelfelvétel: melyiket válasszuk?

2022.11.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. november 25. 13:48

Az online vagy személyes hitelfelvétel választásának kérdése egyszerű, hiszen az internetet használva kényelmesen juthatunk kölcsönhöz, ám az éremnek két oldala van.

Online vagy személyes hitelfelvétel: melyiket válasszuk?

Az online hitelfelvétel csupán egy azon dolgok közül, amit napjainkban az internet segítségével tudunk megoldani: az élelmiszerek és más termékek megvásárlása, a hivatalos ügyintézés, vagy épp az oktatás mind lebonyolíthatóak az otthonunkban ülve, csatlakozva a világhálóhoz.

Ez persze remek, ám érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a személyes ügyintézésnek milyen előnyei vannak az online hitelfelvétellel szemben; az alábbiakban összehasonlítjuk a kettőt, hogy Te is tisztábban láthass!

Az online ügyintézés előnyei és hátrányai

Az online vagy személyes hitelfelvétel csatájában az előbbi oldalán a kényelem a legerősebb fegyver; akár az otthonunkból, a kanapén ülve is lebonyolíthatjuk a teljes folyamatot. Emellett az ily komoly előnyt jelent, hogy nem kell kapkodni, nyugodtan áttekinthetjük az adatokat, végezhetünk összehasonlítást, kiszámolhatjuk a havi kiadásainkat, stb. Ráadás, hogy a modern internetes felületeknek hála pofonegyszerű a hiteligénylés folyamata, nem kell várakozni, és a nap bármely órájában elindíthatjuk azt.

Van ugyanakkor hátránya is, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, ez pedig a kérdésekre várt válaszok esetleges hiánya. Sajnos előfordulhat, hogy nem tudunk beszélni senkivel, aki segíthetne, az úgynevezett chat-robot pedig csak konkrétumokat tud írni, ami nem biztos, hogy kielégítő, így pedig a feltételek átolvasása és értelmezése több időt vesz igénybe, és nem biztos, hogy minden felmerülő kérdésre választ kapunk.

A személyes ügyintézés előnyei és hátrányai

Mondhatni megszokott, hogy a bankba személyesen megyünk be; épp ezért idegenkednek sokan az online hiteligényléstől. Persze a félelem alaptalan, de része az életünknek, tehát, ha valaki bizonytalan, jobb, ha a személyes ügyintézést választja, hiszen így minden kérdésére választ kaphat, és biztonságban érezheti magát.

Azonban a banki nyitvatartás sokszor egybe esik a munkaidővel, tehát szabadságot kell kivenni csak ezért, ami pazarlásnak tűnik, hiszen a pihenéstől vonjuk el az időt, méghozzá sokat, hiszen egy bankfiókba el is kell jutni, majd ott várakozási időre is kell számítani. Ez persze lényegtelen, ha a biztonságról – de legalábbis a biztonságérzetről – van szó, ám jobb figyelembe venni minden apró tényezőt.

Az online vagy a személyes hitelfelvétel a jobb?

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik a komfortosabb a számára, és persze az előnyöket és hátrányokat is mérlegelni kell. Akinek a személyes ügyintézés nyújt biztonságot, annak az online hitelfelvétel előnyei mit sem számítanak, de ugyanez fordítva is igaz.

Aki csak alapszinten ismeri az internet világát, annak mindenképpen jobb, ha személyesen keres fel egy bankfiókot, hiszen számos év anyagi problémáit okozhatja egy rosszul sikerült hitelfelvétel, nem is beszélve arról, hogy csak önmagukat hibáztathatják, míg a személyes ügyintézésnél kvázi “védőhálót” jelenthet, ha az ügyintéző hibázott.

Azok számára viszont, akik már ismerik a modern technológia minden csínját-bínját, sokkal könnyebb lehet online hitelt igényelni, és ki is használhatják annak minden előnyét. Nem szabad azonban megfeledkezni arról sem, hogy ugyan az online hitelfelvétel egyszerű, a pénzügyi kérdéseket már nem mindenki tudja megválaszolni, így a problémásabb helyzetekben még mindig előnyösebb lehet a fióki ügyintézés.

Érdemes viszont azzal is tisztában lenni, hogy a bankok egyes hiteltípusoknál még mindig elvárják a személyes megjelenést, így például a lakáshitelek esetében minimum a szerződés aláírását bankfiókban kell megejteni.

Amennyiben Te a személyes ügyintézést preferálod, akkor is érdemes összehasonlítanod a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon, hiszen a legjobb ajánlatokat gyűjtöttük egy csokorba! Ha viszont az online hitelfelvétel mellé teszed le a voksod, akár oldalunkról is elindíthatod a folyamatot mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

MKB Személyi Kölcsön

THM

10,6% - 26,0%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%**

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Kedvezményes személyi kölcsön, 5,9% THM – jobb, mint a jelzáloghitel!

Kedvezményes személyi kölcsön, 5,9% THM – jobb, mint a jelzáloghitel!

2020.05.28.

Kedvezményes személyi kölcsönöket eddig is lehetett találni, ám ezek vagy csak bizonyos feltételek teljesítése esetén voltak elérhetőek, vagy megmaradtak a 7%-os THM érték fölött. A koronavírus-járvány azonban az életünk szinte minden szegmensét, így a hitelpiacot is alaposan felforgatta, és a kormányzatnak meg kellett tennie bizonyos lépéseket, amelyek szükségesek voltak ahhoz, hogy a válság elvonulásáig legalább nagyjából meg lehessen őrizni nem csak a lakosság egészségét, de a gazdaság viszonylagos stabilitását is.

Tovább olvasom
Építési hitelnél hogy folyósít a bank?

Építési hitelnél hogy folyósít a bank?

2020.01.02.

Az építési hitel használt ingatlan felújítására, illetve korszerűsítésére igényelheted, például emeletráépítéshez, szigetelés-, ablak, vagy akár fűtéscseréhez. Az egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem egy összegben folyósítják, hanem részletekben, és az építkezés készültségi fokától függ, hogy mikor kapod meg az egyes részösszegeket: ha elkészül egy építési fázis, akkor helyszíni szemlét tart a bank, és ezt követően folyósítják a következőt.

Tovább olvasom
THM a fogyasztási hiteleknél 5,9% és egyéb rendelkezések

THM a fogyasztási hiteleknél 5,9% és egyéb rendelkezések

2020.03.21.

A szerdai bejelentés után csütörtökön a kormányrendelet is megjelent: a vállalati és a lakossági hitelek törlesztését felfüggesztették. A fizetési moratórium minden hitelre érvényes. THM a fogyasztási hiteleknél 5,9 százalék. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
2020-ban mennyi hitelt vehetek fel minimálbérrel?

2020-ban mennyi hitelt vehetek fel minimálbérrel?

2020.02.10.

2020-ban a minimálbér bruttó 161.000 forint, ám a hitelfelvételnél a bankok a nettó összeget vizsgálják, ami lényegesen alacsonyabb, mindössze 107.500 forint. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy 2020-ban mennyi hitelt vehetsz fel ekkora jövedelem esetén.

Tovább olvasom