Magas hozamú LTP

A magas hozamú LTP jelenleg a legjobb lehetőség, hogy nagyobb összeg befektetése nélkül tudjunk kiemelkedő nyereségre szert tenni. Havi megtakarításként befizetve pl. a max. 20.000 Ft-ot, állami támogatásként 30%-ot kapunk az egy év alatt befizetett 240.000 Ft után, plusz még némi kamatot is.


Mire használhatja fel a magas hozamú LTP megtakarítását?

Kiváló formája az öngondoskodásnak, ugyanakkor remek alternatíva befektetésként is. Amennyiben lakást szeretne venni, vagy felújítaná, bővítené meglévő lakását, mindenképpen megfontolandó a magas hozamú LTP megtakarítás.

Az LTP, mint neve is mutatja, kifejezetten lakáscélra fordítható megtakarítás. A betétekhez nyújtott állami támogatás a lakáshoz jutást, illetve a már meglévő lakás bővítését, felújítását elősegítő céllal kapott összeg, másra nem használható fel. A támogatás a teljes futamidő alatt mindvégig garantált.


Az LTP mellé igényelhető hitelről

Még egy előnye van, ha a magas hozamú LTP-t választja: a futamidő végén, amennyiben szükséges, kedvező kamatozású hitelt is kaphat. Lakásvásárlásnál a megtakarítás és az állami támogatás együttes összege felhasználható önerőként.


Hogyan használhatja ki jobban a magas hozamú LTP-t?

A jogszabályok értelmében az a személy rendelkezik az LTP megtakarítás és az ahhoz kapcsolódó állami támogatás összegével, aki a szerződés kedvezményezettje.

Többféle lehetőség kínálkozik arra, hogy egy személy több szerződéshez kapcsolódóan igénybe vehesse az állami támogatást.

  1. Ön szerződik, és nem nevez meg kedvezményezettet. Ebben az esetben automatikusan Ön a kedvezményezett.
  2. Ön szerződik, és kedvezményezettként valamely egyenes ági rokonát jelöli meg. Több szerződést is köthet, de egy személy csak egyszer lehet kedvezményezett, mivel az állami támogatás egy adószámhoz kapcsolódóan egyszeri alkalommal vehető igénybe. A lejárat végén az LTP megtakarítások összegei összevonhatóak, így felhasználhatóak ugyanarra az ingatlanra.
  3. Valamelyik egyenes ági rokona szerződik, és nem nevez meg kedvezményezettet. Ebben az esetben Ő rendelkezik a megtakarítással –az Ön javára. ha Ön is öngondoskodik egy LTP- vel, a futamidő végén összeadódhat a két összeg.
  4. Valamelyik egyenes ági rokona szerződik, és Önt nevezi meg kedvezményezettként. Így Ön használhatja fel az összeget lakáscélja megvalósítására. Amennyiben Ön is nyit egy LTP-t saját nevére, a két megtakarítás összevonható a futamidő végén.

További részletek az LTP megtakarításokról

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával