A jelzáloghitel korszerűsítésre kamattámogatott, és emiatt a legjobb választás a lakásfelújításhoz. A kamattámogatást a futamidő első 20 évében kapjuk az államtól, és fontos, hogy ennek mértéke független a gyermekek számától. Nézzük meg, hogy ha egy jelzáloghitelt korszerűsítésre veszünk fel, akkor mi számít valójában korszerűsítésnek!

A korszerűsítés a víz-, a csatorna-, az elektromos- és a gázközművek bevezetésével, illetve a belső hálózatok kiépítésével valósulhat meg. Emellett pedig fürdőszoba létesítésével olyan lakásban, ahol eddig ilyen nem volt. Szintén korszerűsítésnek számít, ha kialakítjuk, vagy lecseréljük a fűtésrendszert, és ebbe a megújuló energiaforrások alkalmazása is beletartozik, ha lecseréljük, vagy felújítjuk a tetőt, ha leszigeteljük az épületet, beleértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelést is, valamint ha energiatakarékosra cseréljük a külső nyílászárókat. A korszerűsítés része a helyreállítási munka is, de csak a közvetlen költségek 20%-áig. Látható, hogy a lakáskorszerűsítés lényege a komfortfokozat növelése, és jelzáloghitel korszerűsítésre csak ebben a formában adható.

Ha szeretnéd felvenni a kamattámogatott korszerűsítési jelzáloghitelt, akkor szükséged lesz minimum 180 napos folyamatos társadalombiztosítási jogviszonyra, amiben legfeljebb 15 napnyi megszakítás lehet. Az igénylőnek, házas-, vagy élettársának, kiskorú gyermekeinek, valamint a vele együtt költöző családtagjainak nem lehet másik lakáskölcsöne, ami államilag támogatott, vagy ha igen, akkor azt 360 napon belül vissza kell fizetni. Emellett nem lehet egyéb lakóingatlana, lakáshasználati joga, lízingelt lakása, önkormányzati tulajdonú, illetve szolgálati lakásra bérleti jogviszonya sem a korszerűsítendő ingatlanon kívül. Lényeges még azt is tudni, hogy számlával kell igazolni legalább a 70%-át a korszerűsítési munkálatok költségvetésének.

Ha jelzáloghitelt korszerűsítésre szeretnél felvenni, hasonlítsd össze a jelenleg elérhető legjobb ajánlatokat oldalunk segítségével, és válaszd azt, amelyik a számodra a legmegfelelőbb! Ha kérdésed lenne, keress bennünket megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedjen meg velünk!