Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hogyan találj alacsony kamatozású személyi kölcsönt?

2024.10.18.
Szerző: Ujvári Krisztina
Utoljára módosítva: 2024. október 18. 13:59

A személyi kölcsön igénylése sok ember számára lehet megfelelő megoldás, amikor váratlan kiadásokkal, nagyobb beruházásokkal vagy akár adósságrendezéssel kell szembenézniük. Azonban az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni a kölcsön kiválasztásakor, az a kamat. Az alacsony kamatozású személyi kölcsön megtalálása kulcsfontosságú lehet abban, hogy hosszú távon ne terheld meg túlzottan a pénzügyeidet. De hogyan találhatod meg a legkedvezőbb ajánlatot? Mutatjuk. hogyan.

Hogyan találj alacsony kamatozású személyi kölcsönt?

Értsd meg a kamat típusokat – fix vagy változó?

Első lépésként érdemes megérteni, hogy két fő típusa van a kamatoknak, amelyekkel találkozhatsz a személyi kölcsönök esetében: a fix és a változó kamatozás. A fix kamatozás azt jelenti, hogy a kölcsön futamideje alatt a kamat nem változik. Ez biztonságot adhat, mivel mindig pontosan tudod, mennyit kell fizetned.

A változó kamatozás ezzel szemben a piaci körülményeknek megfelelően változik, ami lehetőséget adhat arra, hogy alacsonyabb kamatokat élvezhess, de növeli a bizonytalanságot is. Az alacsony kamat kiválasztásához fontos megértened, hogy mi illik legjobban az anyagi helyzetedhez, és a jövőbeli kilátásaidhoz.

Ha nem szereted a meglepetéseket – legalábbis pénzügyi szempontból –, a fix kamat valószínűleg jobb választás számodra. Ha viszont hajlandó vagy kockáztatni a potenciálisan alacsonyabb kamatok reményében, a változó kamatozású kölcsön vonzóbb lehet.

Ami még a kamatnál is fontosabb: vizsgáld meg a THM-et

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) az a mérőszám, amely tartalmazza a hitelösszes költségét, beleértve a kamatot, a kezelési költségeket és egyéb díjakat. Ezért érdemes a kölcsönök összehasonlításakor nem csak a kamatokat, hanem a THM-et is figyelembe venni.

Bár a kamat lehet, hogy alacsonynak tűnik, ha magas a THM, akkor valószínűleg drágább lesz a kölcsön, mint amire számítottál. A THM értékének alapos vizsgálata segíthet abban, hogy elkerüld a rejtett költségeket és a későbbi kellemetlen meglepetéseket.

Lényeges, hogy mindig a teljes képet lásd, ne csak egy-egy kiugróan vonzó kamatot.

Gyorsan és egyszerűen: használj online kalkulátorokat

Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői szerint az egyik legkönnyebb és leggyorsabb módja annak, hogy személyi kölcsönöket hasonlíts össze, az online kalkulátorok használata. Ezek az eszközök pillanatok alatt képesek bemutatni a különböző bankok ajánlatait.

Egyszerűen add meg a szükséges adatokat, például a kölcsön összegét, futamidejét, és azonnal látni fogod a lehetőségeket, beleértve a kamatokat és a THM-et is.

Tipp: Ne állj meg az első találatnál! Az online kalkulátorok csak kiindulópontként szolgálnak, érdemes több weboldalt és szolgáltatót is összehasonlítani, mielőtt döntést hozol.

Van új a nap alatt: keress hitelkiváltási lehetőségeket

Ha már van kölcsönöd, de szeretnél alacsonyabb kamatokat, érdemes lehet fontolóra venni a hitelkiváltást. A hitelkiváltás során egy új kölcsönnel fizeted ki a meglévőt, általában kedvezőbb kamatokkal. Ez különösen akkor lehet előnyös, ha a piaci feltételek javultak a korábbi kölcsön felvétele óta, vagy ha más bankok vonzóbb ajánlatokat kínálnak.

A hitelkiváltás nemcsak a kamatok csökkentésében segíthet, hanem a havi törlesztőrészletek csökkentésében is, ami hosszú távon könnyebbé teheti a pénzügyi helyzetedet.

Légy tudatos a hitelbírálat során

A hitelbírálat folyamata során a pénzintézetek különböző tényezőket vesznek figyelembe, mint például a jövedelmed, a hitelmúltad és a jelenlegi adósságaid. Az alacsonyabb kamatok elérése érdekében fontos, hogy jó hitelképességgel rendelkezz. Ha már rendelkezel meglévő adósságokkal, érdemes lehet ezeket rendezni vagy legalább minimalizálni, mielőtt új kölcsönre jelentkezel.

Ahogy látható, nem lesz nehéz dolgod. Gyorsan és egyszerűen találhatsz alacsony kamatozású személyi kölcsönt. Csak kövesd a fenti lépéseket.

Összefoglalva

A személyi kölcsön kiválasztása során az alacsony kamat és a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) figyelembevétele kulcsfontosságú. A cikk bemutatja, hogyan választhatod ki a legkedvezőbb személyi kölcsönt, és ismerteti az online kalkulátorok és a hitelkiváltás előnyeit.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

11,17% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

11,73% - 19,86%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni  róla?

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni róla?

2021.01.15.

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsönök értékesítése; az alábbiakban összeszedtük, amit tudnod kell, mielőtt benyújtod az igénylésedet.

Tovább olvasom
CIB 0 Ft-os számla – mit kell tudni róla?

CIB 0 Ft-os számla – mit kell tudni róla?

2018.11.07.

Elgondolkodtál már azon, hogy mennyibe kerül fenntartanod a bankszámládat? Ha nem, érdemes utánanézned, és hacsak nem a CIB 0 Ft-os számláját használod, nagyon meg fogsz lepődni!

Tovább olvasom
Az adósságrendező hitel előnyeiről!

Az adósságrendező hitel előnyeiről!

2017.11.21.

Az adósságrendező hitel célja egy, vagy több, már korábban felvett hitel összevonása, cseréje.

Tovább olvasom
Cetelem személyi kölcsön ajánlatáról mit kell tudni?

Cetelem személyi kölcsön ajánlatáról mit kell tudni?

2020.07.27.

A különleges helyzetekben különleges megoldásokra van szükség – a Cetelem személyi kölcsön ajánlata is ebben a szellemben készült el. Az alábbiakban részletezzük, hogy mit érdemes tudni róla, és azt is elmondjuk, miért és kinek érdemes élnie ezzel a lehetőséggel.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával