Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

5 tipp, hogyan csökkentheted a bankszámlád költségeit

2024.06.18.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2024. június 18. 13:09

A pénzügyi stabilitás elérésének egyik kulcsfontosságú eleme a költségek csökkentése. Mindenkinek. A bankszámla költségeit gyakran figyelmen kívül hagyjuk, pedig ezek összege jelentősen megnövelheti a pénzügyi terheinket. Szerencsére néhány egyszerű lépéssel jelentősen csökkenthetők ezek a költségek. Szakértőink utánajártak a lehetőségeknek, és mutatnak öt tippet, hogyan csökkentheted a bankszámlád költségeit

5 tipp, hogyan csökkentheted a bankszámlád költségeit

Válassz megfelelő bankszámlát!

Az egyik leghatékonyabb módja a bankszámla költségeinek csökkentésére az, hogy megfelelően választod meg a bankszámládat

Keress olyan számlákat, amelyeknél alacsony vagy egyáltalán nincs havi díj, minimális vagy nincs számlavezetési költség, és kedvező feltételekkel rendelkeznek a bankkártya használatra és az ATM használatra vonatkozóan. 

Lényeges, hogy hasonlítsd össze a különböző bankok ajánlatait, és válassz olyan számlacsomagot, amely a leginkább megfelel az igényeidnek.

Az ATM díjak is fontosak lesznek!

Gyakran előfordul, hogy más bankok ATM-jeit használjuk a kényelmünk érdekében, de ezek az ingyenesnek tűnő tranzakciók gyorsan növelhetik a költségeket. 

Próbáld meg kizárólag a saját bankod ATM-jeit használni, hogy elkerüld az idegen bankok díjait. 

Ha mégis szükséged van más bank automatájára, próbálj meg olyan helyeket választani, ahol alacsonyabb a díj, vagy vegyél fel nagyobb összeget egyszerre, hogy csökkentsd a tranzakciók számát.

Automatizáld a számlavezetést! 

Az online bankolás és a számlavezetés automatizálása lehetővé teszi, hogy elkerüld a késedelmes fizetéseket és a késedelmi díjakat. 

Állíts be automatikus átutalásokat a rendszeres kifizetéseidhez, például a lakbérhez vagy a rezsihez, hogy elkerüld a késedelmes fizetéseket és a késedelmi díjakat. 

Ezenkívül beállíthatod az automatikus átutalásokat a megtakarítási számládra is, hogy rendszeresen megtakaríts egy összeget. Bármire. Automatikusan.

Tartsd szemmel a számlaegyenleged! 

Lényeges, hogy rendszeresen ellenőrizd a bankszámla kimutatásokat, hogy tájékozott maradj a költségeidről és az egyenlegről. 

Így időben észreveheted a magas díjakat vagy egyéb költségeket, és megteheted a szükséges lépéseket azok csökkentése vagy elkerülése érdekében.

Keress alternatív megoldásokat is!

Ha úgy érzed, hogy a jelenlegi bankszámla költségei még mindig magasak, ne habozz keresni alternatív megoldásokat. 

Néhány online bank például kedvezőbb feltételeket kínál, mint a hagyományos bankok, és néhány esetben akár ingyenes bankszámlát is kaphatsz. 

Vizsgáld meg ezeket az lehetőségeket, és válassz olyan megoldást, amely segít csökkenteni a bankszámlával kapcsolatos költségeket.

A bankszámla költségeinek csökkentése kulcsfontosságú lépés lehet a pénzügyi stabilitás elérésében. 

Az alacsonyabb díjak és költségek nemcsak pénzt takaríthatnak meg számodra, hanem segíthetnek abban is, hogy hatékonyabban gazdálkodj. 

Használd ezeket az egyszerű tippeket, hogy maximalizáld a bankszámlád értékét, és csökkentsd a költségeket.

A fenti öt tipp mellett az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői szerint ezekre is érdemes gondolni

Rendszeresen vizsgáld felül a számlacsomagodat: Bankszámlád igényei idővel változhatnak, és ez befolyásolhatja azt, hogy melyik számlacsomag a legmegfelelőbb számodra. Ezért fontos rendszeresen áttekinteni a bankszámlád feltételeit és díjait, hogy megbizonyosodj arról, hogy még mindig a legkedvezőbb ajánlatot kapod-e. Lehetséges, hogy a bankod új számlacsomagokat vezetett be azóta, hogy utoljára ellenőrizted, és ezek között lehet olyan, ami jobban megfelel az igényeidnek, alacsonyabb díjakkal és kedvezőbb feltételekkel.

Csökkentsd a bankkártya díjakat: A bankkártyák használata gyakran jár díjakkal, például kártya-kibocsátási díjjal vagy éves díjjal. Ha szeretnéd csökkenteni ezeket a költségeket, fontold meg, hogy olyan bankkártyát választasz, aminél alacsonyabb vagy egyáltalán nincs éves díj, és figyelj oda arra is, hogy ne lépd túl a kártyával kapcsolatos keretedet.(hitelkártya esetén)

Tartsd szemmel a költségeket: Bankszámlád költségei gyorsan növekedhetnek, ha nem figyelsz oda rájuk. Ezért fontos, hogy rendszeresen figyeld a bankszámládon felmerülő költségeket, és tartsd szemmel, hogy melyek azok a tételek, amelyekre lehetne spórolni. Ha például gyakran fizetsz díjakat az átutalásokért vagy az ATM használatért, érdemes lehet alternatív megoldásokat keresni, amelyek olcsóbbak vagy ingyenesek lehetnek.

A bankszámla költségeinek csökkentése nemcsak pénzt takaríthat meg számodra hosszú távon, hanem segíthet abban is, hogy hatékonyabban gazdálkodj. 

Használd ezeket a szakértő tippeket, hogy maximalizáld a bankszámlád értékét, és csökkentsd a költségeket, így jobban kihasználhatod a rendelkezésedre álló pénzügyi erőforrásaidat.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

2021.06.15.

Kiknek kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni? Mit kell figyelembe venni a választás során? Kinek éri meg e-számlát nyitni? Milyen költségekkel jár egy vállalkozói bankszámla? Megválaszoljuk a vállalkozói bankszámlákkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Tovább olvasom
Bankszámla gyerekeknek: milyen számlacsomagokat kínálnak jelenleg a bankok?

Bankszámla gyerekeknek: milyen számlacsomagokat kínálnak jelenleg a bankok?

2023.07.17.

Gyerekeknek is lehet már bankszámlát nyitni. De miért lehet ez jó? Nyissunk, vagy ne nyissunk? Fontos a pénzügyi nevelést korán elkezdeni? Mit kezdhet egy gyerek egy bankkártyával? Utaljuk oda a zsebpénzét? Ez már a huszonegyedik század. Gyerekek telefonnal és bakszámlával.

Tovább olvasom
Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

2022.03.25.

Dombornyomott, vagy vésett bankkártyát érdemesebb használni? Van különbség a használatukban? És a költségeikben? Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
Mennyibe kerül egy bankszámla valójában? Ismerd meg a költségeit!

Mennyibe kerül egy bankszámla valójában? Ismerd meg a költségeit!

2024.06.12.

A bankszámla fenntartása ma már alapvető pénzügyi szükséglet a modern világban. Sokan még sincsenek tisztában azzal, hogy valójában mennyibe is kerül. A bankszámla költségei számos tényezőtől függnek, beleértve a bankot, a számla fajtáját és a kapcsolódó szolgáltatásokat. Szakértőink részletesen bemutatják a bankszámlákhoz kapcsolódó leggyakoribb díjakat és költségeket, hogy jobban megértsd, mire számíthatsz.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával