Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ismerd meg a hitelkiváltás feltételeit 2024-ben!

2024.02.23.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2024. február 23. 16:17

A hitelkiváltás 2024-ben is hozhat hasznot. A hitelkiváltás célja többnyire az alacsonyabb kamatozással elért kisebb törlesztőrészlet, és az ezzel járó megtakarítás. Körbejártuk a hitelkiváltás témakörét, és megmutatjuk, hogy 2024-ben milyen feltételekkel lehet egy hitelt kiváltani.

Ismerd meg a hitelkiváltás feltételeit 2024-ben!

A hitelkiváltás 2024-ben is jó lesz

A hitelkiváltás vagy adósságrendezés egy összetett pénzügyi folyamat, amelynek során valaki a meglévő hiteleit új hitellel váltja ki.

A hitelek száma alapvetően nincs egyértelműen meghatározva, és több tényezőtől függ, mint a hitelfelvevő jövedelme, hitelképessége, illetve a bank üzletpolitikája. Legtöbbször a hitelképességet és az adósságterheltséget vizsgálják, mielőtt újabb hitelt nyújtanának.

A meglévő hitel kiváltása azt jelenti, hogy egy új hitelt veszünk fel a már meglévő hitelek kifizetésére, vagyis kiváltására. Ez azért lehet előnyös, mert lehetőséget teremt a kedvezőbb kamat vagy törlesztőrészletek elérésére, ami csökkentheti a havi törlesztőrészleteket és/vagy a hitel teljes költségét.

Hitelkiváltásnál előfordulhat, hogy az új hitelt ingatlanfedezettel, vagyis jelzáloggal biztosítják. Vannak olyan lehetőségek is, amikor egy másik finanszírozási forma segítségével kiválthatóak a meglévő hitelek, anélkül hogy jelzáloggal kellene az ingatlanunkat terhelni.

A hitelkiváltás feltételei változhatnak a pénzintézeteknél. Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői szerint a hitelképesség, a jövedelem, az előtörlesztési díja, és a fedezet értéke fontos szempontok lehetnek.

Az online hitelkiváltás lehetőséget nyújthat arra, hogy a folyamat gyorsabb és egyszerűbb legyen. Online módon a hitelfelvevők könnyen összehasonlíthatják a különböző ajánlatokat, és akár azonnal kérvényezhetik a hitelkiváltást. Az online hitelkiváltásnál azonban fontos figyelembe venni az adatvédelmi és biztonsági szempontokat is.

A hitelkiváltás egyik módja: a szabad felhasználású jelzáloghitel

A szabad felhasználású jelzáloghiteleket hitelkiváltásra is fel lehet használni. Mivel az igényléskor nem kell hitelcélt megjelölni, ezért a kölcsönösszeg hitelkiváltásra is felhasználható.

A szabad felhasználású jelzáloghiteleket gyakran használják az igénylők hitelkiváltásra.

Miért lehet ez jó? A hitelkiváltás azért lehet jó, mert a havi törlesztőrészlet alacsonyabb lesz, és ez megtakarítást eredményez.

A hitel igénylése után már csak a meglévő hitelt vagy hiteleket kell visszafizetni. A végtörlesztéssel a kölcsön megszűnik, és csak a szabad felhasználású jelzáloghitel marad.

Csak annak a részleteit kell fizetni, ami amellett, hogy olcsóbbá teszi a hitelt az igénylőnek, egyszerűbbé is teheti a pénzügyeit.

A hitelkiváltás másik módja: a személyi kölcsön

Személyi kölcsön igénylésekor nincs szükség fedezetre. Elegendő a jövedelmet igazolni.

A szabad felhasználású jelzáloghitelhez viszont fedezetre van szükség. A fedezet bevonása pedig azzal jár, hogy az elbírálás ideje három hétre növekszik, szemben a személyi kölcsön néhány napos elbírálásával.

Sokkal gyorsabban igényelhető tehát a személyi kölcsön, ezért ez a megoldás legnépszerűbb a hiteligénylők körében.

A gyorsaság mellett pedig az egyszerűség a másik érv, hiszen a fedezetként felajánlott ingatlant fel kell értékeltetni, és a közjegyzőhöz is el kell menni a szerződés aláírása miatt.

A személyi kölcsön igénylése olcsóbb, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelé.

Több olyan költség van ugyanis, amit ilyenkor az igénylőnek kell fizetnie. Ilyen az értékbecslés költsége, a közjegyző díja és a jelzálogjog bejegyzésért is fizetni kell.

Az ingatlan tulajdoni lapját is ki kell kérni, és a térképmásolatra is szükség lesz. És ezekért is fizetni kell. Lakásbiztosítást is kell kötni a fedezetként bevont ingatlanra, és ez is plusz költséget jelent.

A személyi kölcsönnel történő hitelkiváltás tehát egyszerűbb, gyorsabb és a költségei is jelentősen alacsonyabbak.

Van azonban olyan eset, amikor mégis megérheti a szabad felhasználású jelzáloghitelt választani a hitelkiváltáshoz, ezért fontos tájékozódni a döntés előtt.

Amikor minden hitelünket egyszerre váltjuk ki: az adósságrendező hitel

A pénzintézetek gyakran nevezik adósságrendező hitelnek a hitelkiváltást.

Ez egy kiváló kifejezés, ami tökéletesen leírja a hitelkiváltás lényegét abban az esetben, ha több hitelt vált ki az ügyfél.

Mitől lesz ez adósságrendezés? Attól, hogy az ügyfél rendezi a sorait, rendbe teszi a pénzügyeit olyan módon, hogy az átláthatóbb, és optimális esetben olcsóbb is lesz.

Ha csak egy részletet kell fizetni, az lényegesen leegyszerűsíti a pénzügyek kezelését, és ezzel terhet vesz le az ügyfél válláról.

Ez persze csak az egyik oka az adósságrendező hitel igénylésének. A fő cél ebben az esetben is ugyanaz, mint a hitelkiváltásnál: kevesebbet fizetni havonta.

Összefoglalás

A hitelkiváltás 2024-ben is kedvező lehetőség lehet azok számára, akik alacsonyabb kamatozású hitellel szeretnék csökkenteni havi törlesztőrészleteiket és ezzel megtakarítást elérni. A hitelkiváltás során a meglévő hiteleket egy új hitellel váltják ki, ami jelentős megtakarítást eredményezhet a kedvezőbb kamatoknak köszönhetően. Hitelkiváltásra igényelhetünk szabad felhasználású jelzáloghitelt vagy személyi kölcsönt, amelyek gyors és egyszerű megoldást kínálnak az adósságok rendezésére.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Adósságrendező hitel igénylése a megoldás hitelei összevonására

Adósságrendező hitel igénylése a megoldás hitelei összevonására

2017.03.09.

Adósságrendező hitel igénylése: a lehetőség halmozott hitelek újratervezésére! Ha több felvett hitele is van egyidejűleg, az adósságrendező hitel éppen ilyen helyzetekre kínál jelentős könnyebbséget. De vajon hogyan is alakult ki a jelenlegi helyzet?

Tovább olvasom
Egy hitelt szeretnél törleszteni! Válaszd az adósságrendezést!

Egy hitelt szeretnél törleszteni! Válaszd az adósságrendezést!

2018.09.22.

Sokan vannak, akik évek óta fizetik a kölcsöneiket, és nem látják az alagút végét. A régebbi típusú hitelek kondíciói ma már elavultnak számítanak, és aki ismeri a jelenlegi trendeket, annak eszébe se jutna felvenni őket. Ha te is így vagy ezzel, és lassan, de biztosan elborítanak a régi hiteleid, akkor van a számodra egy jó hírünk: az adósságrendező hitelt pont neked találták ki!

Tovább olvasom
Expresszkolcson.hu oldalon, hogy tudok kölcsönt igényelni?

Expresszkolcson.hu oldalon, hogy tudok kölcsönt igényelni?

2018.08.25.

Ha valamilyen kölcsönt igényelnél, akkor több lehetőség közül választhatsz, így például bemehetsz egy bankfiókba, vagy egy hitelközvetítőhöz is, a kényelmet azonban mindenki szereti, és az egyszerű megoldásoknak is sok híve van. A legkevésbé megterhelő az, ha online igényled a hiteledet, ehhez pedig mi, az expresszkolcson.hu csapata kínáljuk neked a legjobb megoldást!

Tovább olvasom
Erste folyószámlahitele

Erste folyószámlahitele

2019.04.14.

Váratlan kiadás, vagy hó végi pénzzavar esetén több lehetőség közül lehet választani: egyrészt ott a kölcsönkérés egy rokontól, ismerőstől, de ez egy idő után kényelmetlen és kínos lesz, ha gyakran ismétlődik. A másik lehetőség egy bankhoz fordulni, de ez rengeteg ügyintézéssel jár. Mi a megoldás? A hitelkeret! Nézzünk meg egy példát alaposan, és legyen ez az Erste folyószámlahitele!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával