Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Bankszámla gyerekeknek: milyen számlacsomagokat kínálnak jelenleg a bankok?

2023.07.17.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 13:25

Gyerekeknek is lehet már bankszámlát nyitni. De miért lehet ez jó? Nyissunk, vagy ne nyissunk? Fontos a pénzügyi nevelést korán elkezdeni? Mit kezdhet egy gyerek egy bankkártyával? Utaljuk oda a zsebpénzét? Ez már a huszonegyedik század. Gyerekek telefonnal és bakszámlával.

Bankszámla gyerekeknek: milyen számlacsomagokat kínálnak jelenleg a bankok?

Nyissunk a gyerekünknek bankszámlát?

Az Expresszkölcsön szakértői szerint több oka is van, hogy miért érdemes a gyermekünknek bankszámlát nyitni.

Mert pénzügyi ismereteket szerezhetnek. Egy gyermek bankszámla segítségével a gyermekek megtanulhatják a pénz kezelésének alapjait, például a pénz befizetését, kivételét és a pénzmegtakarítást is. Ez értékes készség, amelyre szükségük lesz, ha felnőnek.

Mert felelősséget tanulhatnak. Azáltal, hogy a gyerekeknek saját bankszámlájuk van, megtanulhatják, hogyan kell felelősségteljesen bánni a pénzzel. Megtanulhatják, hogyan kell pénzt megtakarítani céljaik elérése érdekében, és hogyan lehet elkerülni a felesleges kiadásokat.

Mert biztonságos. Egy gyermekbankszámla biztonságosabb, mint a zsebpénz. A gyermekek pénze egy biztonságos helyen lesz, és nem veszítheti el és nem lophatják el tőle.

Mert előnyei vannak. Egyes gyermekbankszámlák előnyökkel járnak, például ingyenes bankkártya, ingyenes ATM használat és ingyenes számlavezetés.

Melyik banknál nyithatunk a gyerekünknek bankszámlát?

Több bank is kínál bankszámlát 18 éves kor alatt. És fiataloknak 18 éves kor felett. Bár ők már nem gyerekek. Az alábbi bankoknál nyitható gyerek, diák és ifjúsági bankszámla.

Ezekről a számlákról általánosan elmondható, hogy számtalan kedvezménnyel igényelhetőek.

Minden bankszámlát a szülőnek kell megnyitnia.

A számlacsomagokhoz bankkártya is tartozik.

Ezekhez a számlákhoz folyószámlahitel-keret nem igényelhető.

Azokat a bankszámlákat, ahol a bankszámla tulajdonosa még nem nagykorú, vagyis még nincs 18 éves, csak egy felnőtt igénylő tudja megnyitni.

A bankok többféle bankszámla csomagokat kínálnak gyermekeknek és fiataloknak

Ezek a számlacsomagok olyan funkciókat és szolgáltatásokat tartalmaznak, amelyeket a fiataloknak és a szülőknek egyaránt hasznosak.

Diák Bankszámla: ez a számlacsomag a középiskolás vagy egyetemista diákok számára készült. A bankszámla lehetőséget biztosít a diákoknak a pénz kezelésére, bankkártya használatára és online bankolásra. Gyakran kedvezményeket, alacsonyabb díjakat és speciális eszközöket kínálnak, amelyek segítik a diákokat a pénzügyi ismeretek fejlesztésében.

Junior Bankszámla: ez a bankszámla gyerekeknek készült. Általában a 0-18 éves korosztálynak ajánlják, és segít megtanítani nekik a pénzügyi felelősséget, és az alapvető pénzügyi ismereteket. Gyakran tartalmaznak zsebpénz kezelési funkciókat, kártya használatot szülői felügyelet mellett, vagy bónusz rendszereket, amelyek ösztönzik a takarékoskodást.

Ifjúsági Bankszámla: ez a bankszámla 18-25 éves korosztály számára elérhető. Az ifjúsági bankszámlák lehetővé teszik a fiatalok számára, hogy önállóan kezeljék pénzüket, számláikat és tranzakcióikat. Alacsonyabb díjakat és kedvezményeket kínálnak, valamint funkciókat, mint az online bankolás, mobil alkalmazások és hitelfelvételi lehetőségek.

Bankszámla gyerekeknek – előnyök és hátrányok

Igazi hátránya a gyerekeknek szóló bankszámláknak nincs. Ha csak nem tekintjük hátránynak azt, hogy csak korlátozottan férnek hozzá egyes számlafunkciókhoz. Ez azonban inkább előny, hiszen így fokozatosan tanulhatják meg a számla kezelését.

A pénzügyi előnyök mellett (ingyenes számlavezetés vagy bankkártya) a gyerekeknek szóló bankkártya lehet a pénzügyi nevelés egyik leghatásosabb eszköze. A gyerekek nem egy előadás keretében hallanak majd arról, hogy hogyan is kellene kezelni a pénzt, hanem a gyakorlatban tanulják meg azt.

A pénzügyi nevelés pedig elválaszthatatlan része a nevelésnek. Minden szülő fontosnak tartja, hogy a gyereke tudjon bánni a pénzzel. Tudjon kártyával fizetni, Tudjon utalni. Tudjon egyenleget lekérdezni.

A pénz része lesz a gyerekünk életének felnőtt korában. Ha már gyerekként tanul róla, az előnyös lehet számára. A pénzhez való megfelelő hozzáállás segítheti abban, hogy boldog, kiegyensúlyozott életet éljen. Fontos, hogy tudja, hogy a pénz nem minden, de a mindennapokhoz nélkülözhetetlen.

Számtalan bank kínál gyerekeknek bankszámlát, majdnem olyan funkciókkal, mint egy hagyományos számlacsomag. Ha szülőként azt gondoljuk, hogy ez hozzátehet a gyerekünk életéhez, akkor válasszunk egy gyerekbankszámlát, és nyissuk meg. A számla kiválasztásában szakértő weboldalak kalkulátorai segíthetnek bennünket. Hogy a legjobbat találjuk meg. Hiszen a gyerekünknek a legjobbat akarjuk mindenből. Bankszámlából is.

Összefoglalás

A gyermekbankszámla segítségével a gyermekek pénzügyi ismereteket szerezhetnek és a pénzük is biztonságban lesz. Ezen felül számos bank kínál extra előnyöket, például ingyenes bankkártyát, ATM-használatot és számlavezetést. A szülőknek számos banknál van lehetőségük gyermek-, diák- és ifjúsági bankszámla nyitására, ideértve a CIB Bankot, az Erste Bankot, az OTP Bankot, a K&H Bankot, a Gránit Bankot, az UniCredit Bankot és az MBH Bankot. Egy gyermek bankszámla nemcsak pénzügyi előnyöket nyújthat, hanem hatékony eszköz lehet a pénzügyi nevelésben is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

2023.02.03.

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Tovább olvasom
Mi az IBAN szám, és hol találod?

Mi az IBAN szám, és hol találod?

2023.09.15.

Mi az az IBAN szám? Mire jó? Mi az értelme? És főleg: hol találjuk, ha szükség van rá? Az IBAN szám egy nemzetközi pénzügyi azonosító, ami a bankszámlát azonosítja. És hol találjuk meg, ha szükség van rá? Válasz a cikkben.

Tovább olvasom
Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

2023.12.13.

Ingyenes készpénzfelvételre mindenkinek egy jogszabály biztosít lehetőséget. És ez fontos. Ismernünk kell ezt a szabályt. Ezért utánajártunk, hogyan lehet ingyenesen készpénzt felvenni, és annak is, hogy mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani. Közérthetően és röviden írunk az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéről.

Tovább olvasom
Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

2022.01.25.

A mindennapi bankoláshoz nincs szükség ördöngösségre, viszont érdemes tisztában lenni a trendekkel, a legújabb fejlesztésekkel, azért, hogy a lehető legjobb szolgáltatásokhoz férjünk hozzá.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával