Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

2022.07.05.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. július 5. 09:49

Ha kiváltanád a meglévő hiteledet, számos lehetőség közül választhatsz; mi most a legjobbat ajánljuk neked!

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

Kiváltanád a meglévő hiteledet, de nem tudsz választani a bankok kifejezetten erre a célra megalkotott ajánlatai közül? Sokallod a kamatokat, de még jobban aggódsz, hogy mit hoz a holnap? A feleséged gyermeket vár? Ha mindhárom kérdésre igennel feleltél, akkor érdemes elgondolkodnod a babaváró hitel felvételén, hiszen szabad felhasználású, így akár hitelkiváltásra is költheted!

A babaváró hitel 10 millió forintig igényelhető, szabad felhasználású kölcsön, amely akár kamatmentes is lehet, amennyiben az igénylő házaspárnak az igényléstől számított öt éven belül gyermeke születik. Ez már önmagában is jelentős segítség a gyermekneveléshez, ám talán még jobb, ha a segítségével megszabadulsz a korábban keletkezett adósságaidtól, hiszen így az évek folyamán minden pénzedre szükséged lesz.

A babaváró hitel alapvetően kölcsön, azonban van egy „második szakasza” is, amikor a kölcsön egy része, vagy egésze támogatássá alakul át. Alapvetően törleszteni kell, ám kamatmentesen, csupán minimális – évi 0,5% – kezességvállalási díjat számol fel a bank, emellett a gyermek születése után van lehetőség a törlesztés szüneteltetésére is; ez három évig tart. Ha viszont megszületik a második gyermek, akkor a fennálló tartozás 30%-át az állam átvállalja, ha pedig egy harmadik gyermek is születik, akkor a teljes tartozást elengedik.

A babaváró hitel törlesztőrészlete maximum 50 ezer forint lehet, magasabb nem, ha tehát ennél magasabbak a havi kiadásaid a tartozásaid törlesztésére, máris jobban jártál, ha viszont több gyermeket is vállaltok, akkor gyakorlatilag lenullázhatod a havi törlesztéseidet.

Fontos, hogy a babaváró hitel csak 2022. december 31-ig igényelhető, és arról még nincs semmilyen információnk, hogy a kormány meghosszabbítaná ezt a határidőt, tehát érdemes mielőbb beadni az igénylésedet.

A babaváró hitellel akár egy, akár több hitelt is kiválthatsz, ám fontos, hogy ezek együttes összege nem haladhatja meg a 10 millió forintot, hiszen a babaváróval csak ennyihez juthatsz hozzá. Ha tehát ennél magasabb az adósságod, akkor maximum előtörlesztheted azt, de persze már ez is nagy segítség lehet, hiszen vagy a futamidőt, vagy a havi törlesztőrészleteidet csökkentheted általa.

További előny, hogy a babaváró hitel igénylésekor nem kell hitelbírálati, illetve folyósítási díjat fizetned, csupán a korábbi kölcsöneid elő-, vagy végtörlesztési díjával kell számolnod.

Fontos, hogy melyik bankot választod

Ugyan a babaváró hitel alapvetően szabad felhasználású konstrukció, ám akadnak a kondícióiban olyan pontok, amelyek alapján a bankok saját hatáskörben dönthetnek bizonyos helyzetekben. Konkrétan arról van szó, hogy egyes pénzintézetek nem engedélyezik a babaváró hitel folyósítását hitelkiváltási célokra, ami abból a szempontból problémás, hogy így a meglévő hitelek törlesztéseit is figyelembe veszik a JTM szabályozásnak megfelelően, azaz jóval kevesebb hitelösszegre számíthatsz, ha számíthatsz egyáltalán.

A JTM szabályozás kimondja, hogy 500 ezer forint alatti nettó jövedelem esetén annak 50%-a, míg felette 60%-a lehet a törlesztésre fordított összeg; ha ezt a jelenlegi tartozásaiddal már elérted, semmi esélye, hogy jóváhagyják a hitelkérelmedet, még akkor sem, ha egyébként minden tekintetben megfelelsz a követelményeknek.

Szerencsére azonban nem csak a kamatok különbözőek, ha az egyes bankokat hasonlítjuk össze, hanem számos eltérést tapasztalhatunk az elbírálás feltételeiben is. Ennek köszönhetően pedig lehetőség nyílik arra is, hogy a babaváró hitelt hitelkiváltásra vegyük fel, és, ha a kiváltandó tartozás a 10 millió forintos határ alatt van, akkor a maradékot szabadon költhessük a születendő gyermekre, vagy akár magunkra is!

Mint a fentiekből láthatod, a babaváró hitel igénylését nem szabad elsietni, hiszen nem minden banknál jársz ugyanolyan jól vele. Éppen ezért hasonlítsd össze az ajánlatokat oldalunkon, majd, ha megtaláltad a számodra megfelelő pénzintézetet, indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

2021.11.26.

Babaváró hitel gyermekvállalás nélkül? Furcsán hangzik a kérdés, hiszen ez a hiteltípus alapvetően – ahogyan azt a neve is mutatja – családalapítást, gyermekvállalást igyekszik elősegíteni. Ennek ellenére előfordulhat olyan helyzet, hogy valaki gyermekvállalás nélkül igényli és akár meg is érheti neki a dolog.

Tovább olvasom
Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

2022.09.09.

Ikrek születésére vonatkozó kérdést kaptunk, és kellőképpen érdekes problémának tűnik ahhoz, hogy megosszuk!

Tovább olvasom
Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom
Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával