Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A 6 legjobb befektetési lehetőség 2022-ben

2022.05.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. május 10. 10:06

Befektetési lehetőségekből 2022-ben sem lesz hiány, de most jobban meg kell fontolni, hogy mibe helyezed el a vagyonodat!

A 6 legjobb befektetési lehetőség 2022-ben

Rengeteg befektetési lehetőséggel találkozhatsz, ha ilyesmit keresel, ám ezek nagy többsége nem garantálja, hogy jól is jössz majd ki az ügyletből. Ha nem szeretnél a szükségesnél nagyobb kockázatot vállalni, viszont így is a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni a pénzedből, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, amelyben a hat legjobb befektetési lehetőséggel ismertetünk meg!

1. Önmagad

A lehető legjobb befektetési lehetőség, hiszen nem csak, hogy biztosan megtérül, de a hozam mértéke is kizárólag rajtad múlik! Ha tanulsz, új ajtók nyílnak meg előtted, és, ha jól csinálod, sokkal többet is kereshetsz, mint amikor még csak ezen a befektetésen kezdtél el gondolkodni. Persze nem csak a pénz lehet motiváló: az egészségedre és az életminőségedre költeni is egyfajta befektetési lehetőség.

Mint mindennek, ennek is vannak azonban hátrányai: egyrészt időt és kitartást igényel, másrészt az eredményei is csak később mutatkoznak meg.

2. Az adósságok visszafizetése

Furcsának tűnhet a hitelek visszafizetéséről, mint befektetési lehetőségről beszélni, pedig garantált a hozama, ami csak a legjobb befektetésekre igaz. Minden csak megfogalmazás kérdése, és ez ebben az esetben is megállja a helyét.

Ha a hiteled magas kamatozású, akkor amíg tart a futamidő, ezt a kamatot folyamatosan fizetned kell. Ha végtörleszted a hiteledet, akkor a kamatot nem kell megfizetned, azaz a futamidő elméleti végéig a kamat hozamként realizálódik.

Itt azonban még nincs vége, hiszen, ha nem kell törlesztened, akkor az arra szánt pénz – és a megtakarított kamatok összege – tovább növelheti a megtakarításaidat, sőt, akár be is fektetheted!

3. Ingatlan

Ezt talán mondanunk sem kell, hiszen mindenki tisztában lehet azzal, hogy az ingatlan az egyik legstabilabb, egyben legjövedelmezőbb befektetési lehetőség. Sajnos azonban kifejezetten jelentős mennyiségű pénzt igényel, tehát nem való mindenkinek, ám, ha megteheted, érdemes ingatlant vásárolnod, majd kiadnod azt.

Ha bérbe adod az ingatlanodat, akkor egyrészt folyamatos bevételhez jutsz, másrészt az értékének növekedésével is realizálhatsz hasznot, ha pedig jól választasz, akkor ez utóbbi igen komoly nyereséget is jelenthet.

A legfontosabb szempontok: az ingatlan elhelyezkedése, állapota és a várható lakbér mértéke; ha ezeket figyelembe véve vásárolod meg, gyakorlatilag csak nyerhetsz rajta!

4. Állampapírok

Az állampapírok olyan, egyfajta hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, amelyeknek hozamát az állam garantálja. Majdnem 100%-os sikerességű befektetési lehetőséget biztosítanak, a kockázatot csupán az államcsőd lehetősége jelenti, azonban ez hazánk esetében nem valószínű, hogy előfordul.

Ha magyar állampapírt vásárolsz, akkor tulajdonképpen az államnak adsz kölcsön, ő pedig erre kamatot fizet neked ugyanúgy, ahogy Te fizeted azt a banknak, amikor hitelt veszel fel. Sajnos azonban ennek is akadnak hátrányai, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Mivel az állampapírok kockázata alacsony, a hozamuk is az; a sokáig favoritnak számító Magyar Állampapír Plusz hozama például gyakorlatilag eltűnt az inflációnak „köszönhetően”.

5. Részvények

A részvény olyan befektetési lehetőség, amellyel gyakorlatilag mindenkinek érdemes lenne élnie, ám szükséges hozzá némi – nem is kevés – szakértelem is. Ennek okán érdemes befektetési tanácsot kérni szakemberektől, ha Te magad nem vagy otthon a részvények világában.

A legnagyobb nyereséget viszont részvényekkel lehet elérni, ha hosszú távú befektetésben gondolkodsz. Ha részvényt vásárolsz, akkor gyakorlatilag a résztulajdonosa leszel annak a cégnek, amely a részvényt kibocsátotta. Ha a cég sikeres, a részvényesek vagyona gyarapszik, a nyereségből ugyanis részesülsz: egyrészt osztalék által, másrészt a részvényed értékének növekedésével.

6. Befektetési alapok

A befektetési alapok szintén népszerű befektetési lehetőségnek számítanak, aminek egyik oka a szinte végtelen változatosság, az egyszerűség és a viszonylag magas hozam. A befektetési alapok lényege, hogy az ügyfélnek nincs dolga a pénze fialtatásával, hiszen azt rábízza az alapra, ami különböző részvényekbe fekteti az összeget.

Egy befektetési alap segítségével diverzifikált részvényportfólióra tehetsz szert anélkül, hogy neked kellene kiválogatnod a lehetőségeket, csupán azt kell eldöntened, hogy passzív, vagy aktív befektetési alapra bízod a vagyonodat.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

2023.04.11.

A diákhitel sokak számára lehetővé teszi a felsőoktatási tanulmányok elvégzését, azonban kevesen tudják, hogy a diákhitel állampapírba fektetve lehetőséget kínálhat nyereséges befektetésre is. Az állampapírba fektetett diákhitel ugyanis az egyik legbiztonságosabb befektetési lehetőség, ami jövedelmet hozhat a diákok számára. Utánajártunk, hogy miért érdemes a diákhitelt állampapírba fektetni, és miért érdemes még akkor is felvenni diákhitelt, ha nincs rá szükségünk.

Tovább olvasom
Melyik állampapírt válasszuk a magas infláció mellett?

Melyik állampapírt válasszuk a magas infláció mellett?

2022.02.21.

Hogy melyik állampapírt érdemes választani most, a magas infláció mellett? Az alábbi cikkben kísérletet teszünk a megválaszolására.

Tovább olvasom
Milyen állampapírokba fektethetünk 2024-ben?

Milyen állampapírokba fektethetünk 2024-ben?

2024.01.19.

Alacsony kockázat, stabil hozam: ez az állampapír. A már eddig is népszerű befektetés várhatóan továbbra is az marad. 2024-ben pedig új lehetőséget is kínál majd az állampapír. Utánajártunk, hogy miért tökéletes befektetés az állampapír, és annak is, hogy melyiket válasszuk idén.

Tovább olvasom
Mibe fektessük a pénzünket 2023-ban?

Mibe fektessük a pénzünket 2023-ban?

2023.03.29.

Hogy mibe fektesd a pénzedet 2023-ban, az bizony egy fogós kérdés, de megpróbáljuk megválaszolni; olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával