Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

2022.04.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. április 13. 12:11

Balesetbiztosításról mindenki hallott már, sokaknak van is ilyen szerződése, míg mások úgy gondolják, felesleges pénzkidobás. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat, a legérdekesebb kérdéseket a balesetbiztosítással kapcsolatban!

5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

Mit jelent a balesetbiztosítás?

A balesetbiztosításról szóló legelső kérdés annak tisztázása, hogy pontosan mit is jelent a fogalom. A balesetbiztosítás egy olyan szolgáltatás, amely valamely baleset bekövetkezte esetén lép életbe. A balesetbiztosítás úgy segít, hogy a balesetben elszenvedett különböző egészségkárosodások kárát enyhíti, a kezelési, a műtéti és egyéb költségeket tekintve. Segítséget jelenthet a felépülésben, a rehabilitációban. Többféle balesetbiztosítás akad a piacon, a leggyakrabban a következő sérülésekre, helyzetekre köthető szolgáltatás: csonttörés, szalagszakadás, izomszakadás, fogtörés, égési sérülések, különböző műtétek, illetve az ezekhez kapcsolódó kórházi kezelések. A baleset bekövetkezhet otthon, munkahelyen, vagy akár a közlekedésben is.

Milyen esetben fizet a biztosító?

Mikor fizet a szolgáltató a biztosítottnak balesetbiztosítás esetén? Természetesen ez a konkrét szerződéstől függ. Általánosságban elmondható, hogy ilyen eset lehet a baleseti halál, csonttörés, égési és egyéb sérülés. Maradandó egészségkárosodásra (rokkantságra) is szólhat a biztosításunk, valamint műtéti és kórházi napi költségtérítésre is kapatunk pénzt. A felsoroltak mellett több más egyéb szolgáltatás is elérhető. Például kaphatunk keresőképtelenségi térítést, vagy orvosi call center szolgáltatást. Minden attól függ, milyen szolgáltatást választunk és mekkora havidíjat szeretnénk fizetni a biztosításra.

Hogy fizet a biztosító?

A balesetbiztosításról tudni kell, hogy a szolgáltató közvetlenül a biztosítottnak térít a szerződés szerint. Nincs önrész és plusz várakozási idő. A kárigényt természetesen be kell nyújtani, azt igazolni kell, a biztosító pedig elbírálja a kérelmet. Ha mindent rendben talál, megkapjuk az összeget.

Miként lehet balesetbiztosítást kötni?

Balesetbiztosítást kötni nem bonyolult, akár online, néhány lépésben, gyorsan elintézhető. Többféle olyan biztosítási szolgáltatás is van, amelynek balesetbiztosítás is része. Minden esetben érdemes átnézni a részleteket, pontosan mire terjed ki a balesetbiztosítás, azaz milyen balesetek esetében fizet (és mennyit) a biztosító a biztosítottnak.

Hogyan lehet felmondani egy balesetbiztosítást?

Amennyiben balesetbiztosításunk casco-hoz kapcsolódik, akkor a casco-biztosítás lemondási határideje a mérvadó, ez pedig a szerződés évfordulóját jelenti. Ha életbiztosításhoz kapcsolódik balesetbiztosításunk, akkor bármikor felmondható a szerződés. Ugyanakkor érdemes figyelni rá, ha az életbiztosítás megtakarítással kombinált típus, akkor egyáltalán nem mindegy, mikor mondjuk fel, hiszen komoly anyagi hátrány is érhet bennünket.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

2023.05.26.

Sokféle biztosítás van. Az életbiztosítás és a balesetbiztosítás is ismert a biztosítások között. Ez két biztosítás bár hasonló, más és más élethelyzetben nyújthat segítséget. Ha biztosítást akarunk kötni, fontos, hogy ismerjük őket, tudjuk, hogy milyen védelmet biztosítanak számunkra és szeretteink számára. Utánajártunk, hogy miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás. A különbségek nem nagyok, mégis fontosak. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom