Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. október 7. 14:15

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

A tíz millió forint hitel öt évig kamatmentes, és ha hitelfelvételtől számított öt éven belül megszületik az első vállalt gyermek, a futamidő végéig az is marad. A második gyerek születésekor a hitel harminc százalékát, a harmadik gyerek születésékor pedig a hitel teljes hátralévő összegét elengedik. Ilyenkor a Babaváró hitel megszűnik.

Babaváró hitel – bármire

A Babaváró hitel szabad felhasználású, és bár a családok többnyire ingatlanvásárlásra fordítják, a szabályok értelmében szabadon, bármire elkölthető. Nagy előnye, hogy nincs szükség ingatlanfedezetre sem. A Babaváró hitel jelentős támogatás a kamatmentesség miatt, a hosszú futamidő alatt milliós megtakarítás lehet a miénk.

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

A Babaváró hitelt a pénzintézetek előzetes hitelbírálat után nyújtják, ehhez meg kell felelnünk a banki hitelminősítésnek. A hitelminősítés szabályai bankonként eltérőek, de mindenhol meghatározzák azt a minimális jövedelmet, amellyel rendelkeznünk kell, ha meg akarjuk kapni a hitelt.

Első lépésként a házaspár igazolható jövedelmét kell igazolni. Az ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében a bankok jellemzően az igazolt jövedelem negyven százalékáig hiteleznek. A törvény megenged ötven százalékos terhelést is, de a bankok a tapasztalataik alapján alacsonyabb százalékot tartanak megfelelőnek. A negyven százalék egy kettőszázezer forintos nettó jövedelem esetén nyolcvanezer forint. Fontos tudni, hogy mivel a bank házaspárokat finanszíroz, mindkét jövedelmet figyelembe veszi a döntéskor.

Tíz millió forint húsz évre

A Babaváró hitel húsz éves futamidővel és tíz millió forintos hitelösszeggel havonta negyvenötezer forintba kerül nekünk. A hitel összetett volta miatt azonban a bankok jóval magasabb havi törlesztéssel számolnak. Ennek az az oka, hogy ha nem teljesülnek a Babaváró hitel feltételei, akkor a kamatmentesség megszűnik, és a hitelt piaci hitelként, kamattal kell tovább fizetnünk. A bankok ezt a lehetőséget is figyelembe veszik a hitelbírálatkor.

Mit tehetünk még?

A hitelbírálatnál a bankok figyelembe veszik a jövedelem eddigi és aktuális terhelését. Ha egy még futó hitelünk terheli a jövedelmünket, az ronthatja a Babaváró hitelhez jutás esélyét, hiszen a jövedelmünk terhelhetőségének egy része már foglalt. Ez nemcsak kölcsönökre, de hitelkártyára és a folyószámla-hitelkeretre is igaz, még akkor is, ha nem használtuk fel azokat.

A bankok eltérő gyakorlata miatt fontos, hogy hitelfelvétel előtt tájékozódjunk a szükséges jövedelem nagyságáról, de az eddigi gyakorlatot figyelembe véve kettőszázezer forintos nettó jövedelem elegendő lehet egy Babaváró hitel igényléséhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

2022.07.05.

Ha kiváltanád a meglévő hiteledet, számos lehetőség közül választhatsz; mi most a legjobbat ajánljuk neked!

Tovább olvasom
Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

2021.03.09.

Mit érdemes tudni a Babaváró hitellel kapcsolatban? Mi a Babaváró hitel? Kik igényelhetik? Milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a Babaváró hitellel kapcsolatban.

Tovább olvasom
A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

2023.03.03.

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban nem változtak a korábbiakhoz képest, de, ha igényelni szeretnéd, fontos tisztában lenned a részletekkel is!

Tovább olvasom
Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

2022.10.11.

Marad a CSOK és a Babaváró hitel az igényelhető támogatások között a 2023-as évben is – közölték a remek hírt a Facebookon.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával