Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. október 7. 14:15

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

A tíz millió forint hitel öt évig kamatmentes, és ha hitelfelvételtől számított öt éven belül megszületik az első vállalt gyermek, a futamidő végéig az is marad. A második gyerek születésekor a hitel harminc százalékát, a harmadik gyerek születésékor pedig a hitel teljes hátralévő összegét elengedik. Ilyenkor a Babaváró hitel megszűnik.

Babaváró hitel – bármire

A Babaváró hitel szabad felhasználású, és bár a családok többnyire ingatlanvásárlásra fordítják, a szabályok értelmében szabadon, bármire elkölthető. Nagy előnye, hogy nincs szükség ingatlanfedezetre sem. A Babaváró hitel jelentős támogatás a kamatmentesség miatt, a hosszú futamidő alatt milliós megtakarítás lehet a miénk.

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

A Babaváró hitelt a pénzintézetek előzetes hitelbírálat után nyújtják, ehhez meg kell felelnünk a banki hitelminősítésnek. A hitelminősítés szabályai bankonként eltérőek, de mindenhol meghatározzák azt a minimális jövedelmet, amellyel rendelkeznünk kell, ha meg akarjuk kapni a hitelt.

Első lépésként a házaspár igazolható jövedelmét kell igazolni. Az ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében a bankok jellemzően az igazolt jövedelem negyven százalékáig hiteleznek. A törvény megenged ötven százalékos terhelést is, de a bankok a tapasztalataik alapján alacsonyabb százalékot tartanak megfelelőnek. A negyven százalék egy kettőszázezer forintos nettó jövedelem esetén nyolcvanezer forint. Fontos tudni, hogy mivel a bank házaspárokat finanszíroz, mindkét jövedelmet figyelembe veszi a döntéskor.

Tíz millió forint húsz évre

A Babaváró hitel húsz éves futamidővel és tíz millió forintos hitelösszeggel havonta negyvenötezer forintba kerül nekünk. A hitel összetett volta miatt azonban a bankok jóval magasabb havi törlesztéssel számolnak. Ennek az az oka, hogy ha nem teljesülnek a Babaváró hitel feltételei, akkor a kamatmentesség megszűnik, és a hitelt piaci hitelként, kamattal kell tovább fizetnünk. A bankok ezt a lehetőséget is figyelembe veszik a hitelbírálatkor.

Mit tehetünk még?

A hitelbírálatnál a bankok figyelembe veszik a jövedelem eddigi és aktuális terhelését. Ha egy még futó hitelünk terheli a jövedelmünket, az ronthatja a Babaváró hitelhez jutás esélyét, hiszen a jövedelmünk terhelhetőségének egy része már foglalt. Ez nemcsak kölcsönökre, de hitelkártyára és a folyószámla-hitelkeretre is igaz, még akkor is, ha nem használtuk fel azokat.

A bankok eltérő gyakorlata miatt fontos, hogy hitelfelvétel előtt tájékozódjunk a szükséges jövedelem nagyságáról, de az eddigi gyakorlatot figyelembe véve kettőszázezer forintos nettó jövedelem elegendő lehet egy Babaváró hitel igényléséhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom
Mikor szüneteltethető a Babaváró hitel?

Mikor szüneteltethető a Babaváró hitel?

2021.12.14.

A Babaváró hitel egy szabadon felhasználható kölcsön, aminek az igényléséhez jelzálogfedezetre sincs szükség. A Babaváró hitel előnyeit sokan ismerik, van azonban egy fontos és kedvező részlet, amivel sokan nincsenek tisztában. A Babaváró hitel fizetését ugyanis bizonyos esetekben felfüggeszthetjük. Annak jártunk utána, hogy mikor szüneteltethető a Babaváró hitel.

Tovább olvasom
Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

2022.09.09.

Ikrek születésére vonatkozó kérdést kaptunk, és kellőképpen érdekes problémának tűnik ahhoz, hogy megosszuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával