Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel?

2021.09.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 30. 14:46

A személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel felhasználását tekintve nem különbözik egymástól. Mindkettő korlátozás nélkül, szabadon, bármire elkölthető. Az igénylés menete, a kamatok, a felmerülő előzetes költségek és a kiutalási idő viszont már lényeges eltéréseket mutatnak. Megnéztük, miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel. Melyiket érdemes választani nagyobb hitelösszegnél? Melyik a jobb, ha gyorsan kell a pénz és rövid időre? Mutatjuk.

Miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel?

Miben különbözik a két hitelfajta?

A személyi kölcsön igénylésénél a bankok a bírálatnál az igénylő igazolható nettó jövedelmét veszik figyelembe. Nincs lehetőség ingatlanfedezet bevonására. Személyi kölcsönhöz gyorsan, néhány nap alatt hozzájuthatunk. Sőt, néhány bank egy napon belül kiutalja az összeget a pozitív hitelbírálatot követően. A hitelbírálat gyakran csak néhány percig tart. Az összeg szabadon, bármire felhasználható. A gyorsasága és egyszerűsége miatt magasabb kamattal kell számolnunk, mint egy ingatlanfedezetes hitelnél. Nincsenek előzetes költségek. Online is igényelhető. A személyi kölcsön Magyarországon az egyik legnépszerűbb hitelfajta. Van azonban olyan eset, amikor egy szabad felhasználású jelzáloghitel kedvezőbb lehet számunkra. Lássuk, mikor.

Mikor válasszuk a szabad felhasználású jelzáloghitelt személyi kölcsön helyett?

A szabad felhasználású jelzáloghitelhez ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. A hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslés díját és a közjegyzőt is. Hosszabb kiutalási idővel számolhatunk. A kiutalás több hetet is igénybe vehet, így nem jutunk azonnal a pénzhez. A hitelbírálat is hosszabb időt vesz igénybe. Az igényelt összeget szabadon, bármire elkölthetjük, ugyanúgy, mint a személyi kölcsönöknél. A bevont ingatlanfedezet miatt a kamatai kedvezőbbek a személyi kölcsönnél.

Ha hosszabb futamidőben és magasabb hitelösszegben gondolkodunk, a szabad felhasználású jelzáloghitel jobb választás lehet. Az alacsonyabb kamatok hosszú távon nekünk kedveznek, még úgy is, hogy az előzetes költségek magasabbak a személyi kölcsönénél. Megérheti nekünk az utánajárás, az ingatlan felbecsültetése, és az út a közjegyzőhöz.

Amikor választunk a két lehetőség között, mindig mérlegeljünk, számíttassuk ki egy szakértővel, hogy a kevesebb befizetett kamat elég nagy összeg-e ahhoz, hogy ellensúlyozza a kezdeti kiadásainkat.

A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése hosszabb és bonyolultabb folyamat, mégis megérheti nekünk. Nézzünk utána, és válasszuk azt, ami számunkra a megfelelőbb.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

6 tényező, amit figyelembe kell venned hitelfelvétel előtt

6 tényező, amit figyelembe kell venned hitelfelvétel előtt

2023.02.10.

Hitelfelvétel előtt számtalan tényezővel kell foglalkozni; az alábbiakban ezek közül válogattuk ki a 6 legfontosabbat.

Tovább olvasom
Ismerd meg a Cofidis Megújuló Hitel előnyeit!

Ismerd meg a Cofidis Megújuló Hitel előnyeit!

2023.09.25.

Egy megújuló hitel mindenkinek jól jöhet. Váratlan kiadás, bútor vagy autóvásárlás? Mindenre jó lehet. De mi a Cofidis Megújuló Hitel előnye? Utánajártunk. És jó dolgokat találtunk.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetünk türelmi idős lakáshitelt?

Melyik bankoknál igényelhetünk türelmi idős lakáshitelt?

2023.10.27.

A türelmi idős lakáshitel a Gránit Banknál és az OTP Banknál érhető el. Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői röviden és közérthetően mutatják be ezeket a hiteleket. Két perces olvasási idő.

Tovább olvasom
Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

2020.11.10.

Csak az adásvételi szerződés aláírása után foglalkozol a lakáshitel kérdésével A leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során a nem megfelelő konstrukció igénylése. Sokan csak az ingatlan kiválasztása, vagy az adásvételi szerződés aláírása után kezdenek el foglalkozni a lakáshitellel. Ha az ajánlat adása, illetve rosszabb esetben a foglaló kifizetése után derül ki, hogy nem vagy hitelképes, könnyen bajba kerülhetsz, […]

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával