Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel?

2021.09.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 30. 14:46

A személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel felhasználását tekintve nem különbözik egymástól. Mindkettő korlátozás nélkül, szabadon, bármire elkölthető. Az igénylés menete, a kamatok, a felmerülő előzetes költségek és a kiutalási idő viszont már lényeges eltéréseket mutatnak. Megnéztük, miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel. Melyiket érdemes választani nagyobb hitelösszegnél? Melyik a jobb, ha gyorsan kell a pénz és rövid időre? Mutatjuk.

Miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel?

Miben különbözik a két hitelfajta?

A személyi kölcsön igénylésénél a bankok a bírálatnál az igénylő igazolható nettó jövedelmét veszik figyelembe. Nincs lehetőség ingatlanfedezet bevonására. Személyi kölcsönhöz gyorsan, néhány nap alatt hozzájuthatunk. Sőt, néhány bank egy napon belül kiutalja az összeget a pozitív hitelbírálatot követően. A hitelbírálat gyakran csak néhány percig tart. Az összeg szabadon, bármire felhasználható. A gyorsasága és egyszerűsége miatt magasabb kamattal kell számolnunk, mint egy ingatlanfedezetes hitelnél. Nincsenek előzetes költségek. Online is igényelhető. A személyi kölcsön Magyarországon az egyik legnépszerűbb hitelfajta. Van azonban olyan eset, amikor egy szabad felhasználású jelzáloghitel kedvezőbb lehet számunkra. Lássuk, mikor.

Mikor válasszuk a szabad felhasználású jelzáloghitelt személyi kölcsön helyett?

A szabad felhasználású jelzáloghitelhez ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. A hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslés díját és a közjegyzőt is. Hosszabb kiutalási idővel számolhatunk. A kiutalás több hetet is igénybe vehet, így nem jutunk azonnal a pénzhez. A hitelbírálat is hosszabb időt vesz igénybe. Az igényelt összeget szabadon, bármire elkölthetjük, ugyanúgy, mint a személyi kölcsönöknél. A bevont ingatlanfedezet miatt a kamatai kedvezőbbek a személyi kölcsönnél.

Ha hosszabb futamidőben és magasabb hitelösszegben gondolkodunk, a szabad felhasználású jelzáloghitel jobb választás lehet. Az alacsonyabb kamatok hosszú távon nekünk kedveznek, még úgy is, hogy az előzetes költségek magasabbak a személyi kölcsönénél. Megérheti nekünk az utánajárás, az ingatlan felbecsültetése, és az út a közjegyzőhöz.

Amikor választunk a két lehetőség között, mindig mérlegeljünk, számíttassuk ki egy szakértővel, hogy a kevesebb befizetett kamat elég nagy összeg-e ahhoz, hogy ellensúlyozza a kezdeti kiadásainkat.

A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése hosszabb és bonyolultabb folyamat, mégis megérheti nekünk. Nézzünk utána, és válasszuk azt, ami számunkra a megfelelőbb.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Felújítanál? Íme pár hasznos tipp, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel!

Felújítanál? Íme pár hasznos tipp, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel!

2023.11.24.

A lakásfelújítás fantasztikus ötlet. És ha nincs rá elég pénzed, személyi kölcsönből is megvalósíthatod. Segítünk megvalósítani ezt az ötletet. Szakértőink összeszedték a legfontosabb tippeket, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel. Mutatjuk a lényeget, röviden!

Tovább olvasom
Lakáshitel felvétel lépésről lépésre

Lakáshitel felvétel lépésről lépésre

2022.04.22.

Egy lakáshitel felvétele egyszerre lehet bonyolult és egyszerű, de az biztos, hogy ha az ember előre felkészül, sok időt és energiát spórolhat meg az ügyintézésnél.

Tovább olvasom
Minden, amit a hitelfedezetről tudni érdemes

Minden, amit a hitelfedezetről tudni érdemes

2021.01.01.

Amit a hitelfedezetről tudni lehet, azt az alábbi cikkben megtalálhatod, sőt, még többet is!

Tovább olvasom
Minden, amit a késedelmi kamatról tudni kell

Minden, amit a késedelmi kamatról tudni kell

2022.09.30.

Amikor hitelt veszünk fel egy banknál, vállaljuk, hogy a kölcsön kapott összeget havi részletekben fizetjük, rászámolva a kamatot, amelyet a banknak fizetünk azért cserébe, hogy kölcsön adták nekünk a pénzt. Ezt a kötelezettséget egy fix időre, úgynevezett futamidőre vállaljuk, és aláírásunkkal igazoljuk, hogy a 5-30 év alatt havi rendszerességgel törlesztjük a tartozásunkat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával