Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

2021.08.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 6. 14:12

Az utóbbi hónapokban megnőtt a hagyományos életbiztosítások iránti érdeklődés – ennek hátterében leginkább a koronavírus-járvány áll. A biztosítások díja minden esetben egyénre szabott. Lássuk, milyen szempontokat figyelnek a biztosítók, azaz mi befolyásolja az életbiztosítás díját!

Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

A dohányzás és az elhízás befolyásoló tényező

Nemcsak a jelenre kell gondolni, hanem a jövőre is, számítani kell a nem várt eseményekre. Ebben támogatnak az életbiztosítások, hiszen szerencsétlenségek esetén a biztosító segít a felmerülő anyagi gondok enyhítésében. Az életbiztosítások havidíja a néhány ezer forintos és a néhány tízezer forintos sávban mozog. Lássuk, milyen tényezők befolyásolják az életbiztosítás díját. A biztosítók minden esetben az ügyfél egészségi állapotát értékelik. Azokat, akik egészséges életmódot folytatnak, előnyben részesítik. Lényegében arra kíváncsi a biztosító, hogy az ügyfél az egészségi állapota és az életmódja alapján körülbelül milyen élettartamot él meg. Az allergia, a túlsúly és a dohányzás is számít a kockázatelbírálásnál. Ráadásul az is fontos, hogy milyen mértékű a dohányzás, az elhízás és a túlsúly. Amennyiben a bírálat végén kiderül, hogy az ügyfél az átlagnál magasabb kockázatú, magasabb díj mellett kerül megkötésre a szerződés. Számos biztosítónál azok az ügyfelek is rosszabb elbírálás alá esnek, akik kevesebb mint egy éve szoktak le a cigarettáról. A fizikai állapotot tekintve olyan tényezőket vesznek figyelembe, mint a testmagasság, a vérnyomás és a testsúly. Továbbá számít a biztosított kora, vérzsírszintje és vércukorértéke is a pontos fizetendő összeg meghatározásakor.

Az egészséges életmódot folytatók előnyben részesülnek a bírálat során

A már említetteken kívül befolyásolja az életbiztosítás díját a foglalkozás, vagyis számít, hogy mennyire veszélyes az ügyfél munkája, az, amivel napi szinten pénzt keres. Továbbá a hobbik is lényegesek, például búvárkodás esetén megnőnek a költségek. Számít, hogy milyenek az ügyfél alkoholfogyasztási szokásai, de az is, hogy milyen betegségek vannak vagy fordultak elő korábban a családjában. Emellett a biztosítás futamideje is befolyásolja a felmerülő költségeket. Amennyiben valaki nem kap kedvező ajánlatot a biztosítótól az egészségi állapota miatt, érdemes lehet egyéni helyett csoportos életbiztosítást kötnie. Ez azért előnyös, mert minden tag egységesen van biztosítva, és többnyire nem kell hozzá egyéni egészségügyi vizsgálat. Elegendő lehet egy kérdőív kitöltése.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

2020.11.04.

Életbiztosítást érdemes kötni, hiszen biztonságban tudhatod magadat és a szeretteidet, ráadásul befektetésnek sem utolsó. Azonban mielőtt megtennéd, érdemes néhány dolgot tudnod róla, hiszen nem lényegtelen kérdés az, hogy az életbiztosítás mire fizet és mikor, valamint az sem, hogy mennyibe kerül.

Tovább olvasom
Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

2022.04.11.

Az életbiztosítások piaca rendkívül sokrétű, hiszen ezek a termékek egyaránt alkalmasak arra, hogy biztosítékot nyújtsanak valamilyen életeseményre, nem várt tragédiára, illetve arra is, hogy megtakarítást képezzünk a segítségükkel. Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

Tovább olvasom
Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával