Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

2021.08.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 6. 14:12

Az utóbbi hónapokban megnőtt a hagyományos életbiztosítások iránti érdeklődés – ennek hátterében leginkább a koronavírus-járvány áll. A biztosítások díja minden esetben egyénre szabott. Lássuk, milyen szempontokat figyelnek a biztosítók, azaz mi befolyásolja az életbiztosítás díját!

Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

A dohányzás és az elhízás befolyásoló tényező

Nemcsak a jelenre kell gondolni, hanem a jövőre is, számítani kell a nem várt eseményekre. Ebben támogatnak az életbiztosítások, hiszen szerencsétlenségek esetén a biztosító segít a felmerülő anyagi gondok enyhítésében. Az életbiztosítások havidíja a néhány ezer forintos és a néhány tízezer forintos sávban mozog. Lássuk, milyen tényezők befolyásolják az életbiztosítás díját. A biztosítók minden esetben az ügyfél egészségi állapotát értékelik. Azokat, akik egészséges életmódot folytatnak, előnyben részesítik. Lényegében arra kíváncsi a biztosító, hogy az ügyfél az egészségi állapota és az életmódja alapján körülbelül milyen élettartamot él meg. Az allergia, a túlsúly és a dohányzás is számít a kockázatelbírálásnál. Ráadásul az is fontos, hogy milyen mértékű a dohányzás, az elhízás és a túlsúly. Amennyiben a bírálat végén kiderül, hogy az ügyfél az átlagnál magasabb kockázatú, magasabb díj mellett kerül megkötésre a szerződés. Számos biztosítónál azok az ügyfelek is rosszabb elbírálás alá esnek, akik kevesebb mint egy éve szoktak le a cigarettáról. A fizikai állapotot tekintve olyan tényezőket vesznek figyelembe, mint a testmagasság, a vérnyomás és a testsúly. Továbbá számít a biztosított kora, vérzsírszintje és vércukorértéke is a pontos fizetendő összeg meghatározásakor.

Az egészséges életmódot folytatók előnyben részesülnek a bírálat során

A már említetteken kívül befolyásolja az életbiztosítás díját a foglalkozás, vagyis számít, hogy mennyire veszélyes az ügyfél munkája, az, amivel napi szinten pénzt keres. Továbbá a hobbik is lényegesek, például búvárkodás esetén megnőnek a költségek. Számít, hogy milyenek az ügyfél alkoholfogyasztási szokásai, de az is, hogy milyen betegségek vannak vagy fordultak elő korábban a családjában. Emellett a biztosítás futamideje is befolyásolja a felmerülő költségeket. Amennyiben valaki nem kap kedvező ajánlatot a biztosítótól az egészségi állapota miatt, érdemes lehet egyéni helyett csoportos életbiztosítást kötnie. Ez azért előnyös, mert minden tag egységesen van biztosítva, és többnyire nem kell hozzá egyéni egészségügyi vizsgálat. Elegendő lehet egy kérdőív kitöltése.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

2023.05.26.

Sokféle biztosítás van. Az életbiztosítás és a balesetbiztosítás is ismert a biztosítások között. Ez két biztosítás bár hasonló, más és más élethelyzetben nyújthat segítséget. Ha biztosítást akarunk kötni, fontos, hogy ismerjük őket, tudjuk, hogy milyen védelmet biztosítanak számunkra és szeretteink számára. Utánajártunk, hogy miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás. A különbségek nem nagyok, mégis fontosak. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Milyen euró alapú megtakarítási formák közül választhatunk?

Milyen euró alapú megtakarítási formák közül választhatunk?

2023.09.07.

Forintban vagy euróban takarítsunk meg? Hogyan hat az infláció egy forint alapú befektetésre? Mi a jó döntés? Mit vegyünk figyelembe, mielőtt döntünk? Körbejártuk a kérdést, és összeszedtek a válaszokat.

Tovább olvasom
Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Tovább olvasom
Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

2022.04.11.

Az életbiztosítások piaca rendkívül sokrétű, hiszen ezek a termékek egyaránt alkalmasak arra, hogy biztosítékot nyújtsanak valamilyen életeseményre, nem várt tragédiára, illetve arra is, hogy megtakarítást képezzünk a segítségükkel. Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

Tovább olvasom