Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

A hiteligénylés lépései részletesen

2021.08.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 26. 14:11

A hiteligénylés lépéseivel ismerkedhetsz meg alábbi cikkünkből.

A hiteligénylés lépései részletesen

A hiteligénylés lépéseit mindenki ismeri – vagy legalábbis ezt gondolják sokan, ám biztosak vagyunk benne, hogy a tudásuk hiányos. Éppen ezért minden részletre kiterjedő cikkünkben végigvesszük, mi történik attól a pillanattól kezdve, hogy eszedbe jut a hitelfelvétel gondolata, addig, amíg meg nem jelenik a pénz a folyószámládon.

1. A hitelkonstrukció kiválasztása

Ez a hiteligénylés lépései közül az, aminek kiszolgálására oldalunk létrejött. Szakértőink kiválogatják az elérhető legjobb ajánlatokat, amelyeket Te könnyedén összehasonlíthatsz, illetve megtudhatod róluk a legfontosabb információkat. A választás tehát összehasonlítás és némi idő kérdése, de amikor megvan, már csak néhány kattintás választ el a második ponttól.

2. Kapcsolatfelvétel a pénzintézettel

Bármilyen hitelt is szeretnél igényelni, a konstrukció kiválasztása után csupán néhány kattintásra vagy a folyamat elindításától. A személyi kölcsönök esetében a kapcsolatfelvétel lehet kizárólag online is, míg jelzáloghiteleknél visszahívást kérhetsz a banktól, majd megkaphatod a legteljesebb körű tájékoztatást, és időpontot is egyeztethetsz egy személyes találkozóra.

3. Előminősítés

Az előminősítés során a bank megvizsgálja, hogy a jövedelmi helyzeted mellett mekkora hitelt tud neked biztosítani, illetve azt, hogy a hiteligényedet ki tudja- e elégíteni. Az előminősítés tulajdonképpen egy előzetes és nem hivatalos hitelbírálat, amelynek során gyorsabban és nem minden adatot vizsgálva juttathat el a bank a következő lépésig.

4. A hiteligényléshez szükséges dokumentumok beszerzése

A hiteldokumentáció összegyűjtése a hiteligénylés lépései közül az egyik leghosszadalmasabb, bár ez nem minden esetben igaz; személyi kölcsönök esetében például lehetséges, hogy ez a lépés abszolút ki is hagyható. Minden dokumentumot be kell szerezned, mert, ha hiányosan adod be a dokumentációt, a bank visszadobhatja azt hiánypótlásra, amivel újabb napokat veszíthetsz.

5. Hitelbírálat

A dokumentáció leadásával gyakorlatilag elindítod a hitelbírálatot is, ami banktól függően napokat, vagy akár heteket is igénybe vehet. A hitelbírálat során a bank minden körülményt megvizsgál, ami a hitel folyósítására, törlesztésére hatással lehet, majd ezek alapján eldönti, hogy hajlandó-e helyt adni a kérésednek.

6. Szerződéskötés és folyósítás

Ha a hitelbírálat akadályát sikeresen vetted, a bank megköti veled a hitelszerződést, majd ezt követően folyósítja számodra a hitelösszeget.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Jó ötlet jelenleg lakáshitelt felvenni?

Jó ötlet jelenleg lakáshitelt felvenni?

2022.09.20.

Jelenleg lakáshitelt felvenni őrültségnek tűnhet, és valóban nem tanácsoljuk mindenkinek, kivételes helyzetek azonban most is vannak.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehetünk fel személyi kölcsönt 2024-ben?

Milyen feltételekkel vehetünk fel személyi kölcsönt 2024-ben?

2024.01.12.

A személyi kölcsön a legnépszerűbb hitelfajta. És 2024-ben is dobogó legfelső fokán fog állni. De mi az a személyi kölcsön? Mi az oka a töretlen népszerűségének? Változnak-e az igénylés feltételei 2024-ben? Utánajártunk minden lényeges kérdésnek, és mutatjuk, hogy mit találtunk.

Tovább olvasom
A legfontosabb fogalmak lakáshitel felvétele előtt

A legfontosabb fogalmak lakáshitel felvétele előtt

2022.11.02.

Lakáshitel felvétele előtt, illetve a folyamat során számos olyan fogalommal találkozhatunk, amelyek ismeretlenek lehetnek.

Tovább olvasom
Miért érdemes odafigyelni a kamatperiódusra hitelfelvétel során?

Miért érdemes odafigyelni a kamatperiódusra hitelfelvétel során?

2021.05.24.

A kamatperiódus sokak számára cseng ismerősen, ennél mélyebben azonban nem ássák magukat a témába, pedig érdemes. Az alábbiakban minden részletre kitérünk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával