Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A hiteligénylés lépései részletesen

2021.08.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 26. 14:11

A hiteligénylés lépéseivel ismerkedhetsz meg alábbi cikkünkből.

A hiteligénylés lépései részletesen

A hiteligénylés lépéseit mindenki ismeri – vagy legalábbis ezt gondolják sokan, ám biztosak vagyunk benne, hogy a tudásuk hiányos. Éppen ezért minden részletre kiterjedő cikkünkben végigvesszük, mi történik attól a pillanattól kezdve, hogy eszedbe jut a hitelfelvétel gondolata, addig, amíg meg nem jelenik a pénz a folyószámládon.

1. A hitelkonstrukció kiválasztása

Ez a hiteligénylés lépései közül az, aminek kiszolgálására oldalunk létrejött. Szakértőink kiválogatják az elérhető legjobb ajánlatokat, amelyeket Te könnyedén összehasonlíthatsz, illetve megtudhatod róluk a legfontosabb információkat. A választás tehát összehasonlítás és némi idő kérdése, de amikor megvan, már csak néhány kattintás választ el a második ponttól.

2. Kapcsolatfelvétel a pénzintézettel

Bármilyen hitelt is szeretnél igényelni, a konstrukció kiválasztása után csupán néhány kattintásra vagy a folyamat elindításától. A személyi kölcsönök esetében a kapcsolatfelvétel lehet kizárólag online is, míg jelzáloghiteleknél visszahívást kérhetsz a banktól, majd megkaphatod a legteljesebb körű tájékoztatást, és időpontot is egyeztethetsz egy személyes találkozóra.

3. Előminősítés

Az előminősítés során a bank megvizsgálja, hogy a jövedelmi helyzeted mellett mekkora hitelt tud neked biztosítani, illetve azt, hogy a hiteligényedet ki tudja- e elégíteni. Az előminősítés tulajdonképpen egy előzetes és nem hivatalos hitelbírálat, amelynek során gyorsabban és nem minden adatot vizsgálva juttathat el a bank a következő lépésig.

4. A hiteligényléshez szükséges dokumentumok beszerzése

A hiteldokumentáció összegyűjtése a hiteligénylés lépései közül az egyik leghosszadalmasabb, bár ez nem minden esetben igaz; személyi kölcsönök esetében például lehetséges, hogy ez a lépés abszolút ki is hagyható. Minden dokumentumot be kell szerezned, mert, ha hiányosan adod be a dokumentációt, a bank visszadobhatja azt hiánypótlásra, amivel újabb napokat veszíthetsz.

5. Hitelbírálat

A dokumentáció leadásával gyakorlatilag elindítod a hitelbírálatot is, ami banktól függően napokat, vagy akár heteket is igénybe vehet. A hitelbírálat során a bank minden körülményt megvizsgál, ami a hitel folyósítására, törlesztésére hatással lehet, majd ezek alapján eldönti, hogy hajlandó-e helyt adni a kérésednek.

6. Szerződéskötés és folyósítás

Ha a hitelbírálat akadályát sikeresen vetted, a bank megköti veled a hitelszerződést, majd ezt követően folyósítja számodra a hitelösszeget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen költségekkel jár egy lakáshitel?

Milyen költségekkel jár egy lakáshitel?

2022.11.15.

Költségekkel jár a lakáshitel felvétele, sőt, az igénylés is, azaz akkor is lesznek fizetnivalók, ha végül elutasítják a hitelkérelmet.

Tovább olvasom
Milyen személyi kölcsönöket kínál az MBH Bank?

Milyen személyi kölcsönöket kínál az MBH Bank?

2023.06.09.

Az MBH Bank személyi kölcsöneit bármilyen célra, gyorsan és egyszerűen használhatjuk fel. Biztosan van olyan, ami megfelel az igényeinknek. Amit ránk szabtak. Ami nekünk a legjobb. Utánajártunk, hogy milyen személyi kölcsönöket kínál az MBH Bank.

Tovább olvasom
Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

2021.12.23.

2022. január elsejétől módosítják az adósságfék-szabályokat, ami bizonyos esetekben érinti többek között a hitelbírálatokat és hitelfelvételhez szükséges önerő mértékét is. A nettó havi jövedelemből számolt korlátok viszont nem változnak.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

2021.10.11.

Egy hitel felvételénél gyakran csak egy személyre van szükség. Ilyen például a személyi kölcsön. Vannak azonban olyan hitelfajták, ahol az a banki gyakorlat, hogy az élettársat vagy a házastársat kötelező adósként bevonni igényléskor. Ezek jellemzően ingatlanfedezetes, nagyobb összegű és hosszabb futamidejű hitelek. Megnéztük, hogy mikor van szükség élettársra egy hitelfelvételnél.

Tovább olvasom