Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A hiteligénylés lépései részletesen

2021.08.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 26. 14:11

A hiteligénylés lépéseivel ismerkedhetsz meg alábbi cikkünkből.

A hiteligénylés lépései részletesen

A hiteligénylés lépéseit mindenki ismeri – vagy legalábbis ezt gondolják sokan, ám biztosak vagyunk benne, hogy a tudásuk hiányos. Éppen ezért minden részletre kiterjedő cikkünkben végigvesszük, mi történik attól a pillanattól kezdve, hogy eszedbe jut a hitelfelvétel gondolata, addig, amíg meg nem jelenik a pénz a folyószámládon.

1. A hitelkonstrukció kiválasztása

Ez a hiteligénylés lépései közül az, aminek kiszolgálására oldalunk létrejött. Szakértőink kiválogatják az elérhető legjobb ajánlatokat, amelyeket Te könnyedén összehasonlíthatsz, illetve megtudhatod róluk a legfontosabb információkat. A választás tehát összehasonlítás és némi idő kérdése, de amikor megvan, már csak néhány kattintás választ el a második ponttól.

2. Kapcsolatfelvétel a pénzintézettel

Bármilyen hitelt is szeretnél igényelni, a konstrukció kiválasztása után csupán néhány kattintásra vagy a folyamat elindításától. A személyi kölcsönök esetében a kapcsolatfelvétel lehet kizárólag online is, míg jelzáloghiteleknél visszahívást kérhetsz a banktól, majd megkaphatod a legteljesebb körű tájékoztatást, és időpontot is egyeztethetsz egy személyes találkozóra.

3. Előminősítés

Az előminősítés során a bank megvizsgálja, hogy a jövedelmi helyzeted mellett mekkora hitelt tud neked biztosítani, illetve azt, hogy a hiteligényedet ki tudja- e elégíteni. Az előminősítés tulajdonképpen egy előzetes és nem hivatalos hitelbírálat, amelynek során gyorsabban és nem minden adatot vizsgálva juttathat el a bank a következő lépésig.

4. A hiteligényléshez szükséges dokumentumok beszerzése

A hiteldokumentáció összegyűjtése a hiteligénylés lépései közül az egyik leghosszadalmasabb, bár ez nem minden esetben igaz; személyi kölcsönök esetében például lehetséges, hogy ez a lépés abszolút ki is hagyható. Minden dokumentumot be kell szerezned, mert, ha hiányosan adod be a dokumentációt, a bank visszadobhatja azt hiánypótlásra, amivel újabb napokat veszíthetsz.

5. Hitelbírálat

A dokumentáció leadásával gyakorlatilag elindítod a hitelbírálatot is, ami banktól függően napokat, vagy akár heteket is igénybe vehet. A hitelbírálat során a bank minden körülményt megvizsgál, ami a hitel folyósítására, törlesztésére hatással lehet, majd ezek alapján eldönti, hogy hajlandó-e helyt adni a kérésednek.

6. Szerződéskötés és folyósítás

Ha a hitelbírálat akadályát sikeresen vetted, a bank megköti veled a hitelszerződést, majd ezt követően folyósítja számodra a hitelösszeget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

2020.11.12.

Elsőre furcsa kérdésnek tűnhet, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel adóstársként, hiszen az adóstárs azt jelenti, hogy résztvevő egy hitelügyletben, ám ha tovább visszük ezt a gondolatsort, akkor kerül elő az igazi értelme: vajon vehet-e fel hitelt az, aki egy másik ügyletben adóstársként szerepel? Ennek járunk utána az alábbi cikkben.

Tovább olvasom
Ezeknél a bankoknál nyithatsz diákhitel számlát júliustól

Ezeknél a bankoknál nyithatsz diákhitel számlát júliustól

2023.06.13.

A diákhitel népszerűsége töretlen, és bizonyára töretlen marad azután is, hogy 2023. július elsejétől csak négy magyar bankban nyitott diákhitel számlára utalják azt ki. Mind a négy bank jó választás lehet, és a diákhitel számla kondíciói megfelelnek egy fiatal felnőtt elvárásainak. Mutatjuk, hogy melyik bankban lehet számlát nyitni, és azt is, hogy mik a számlák jellemzői.

Tovább olvasom
Elegendő lesz 10 százalék önerő az első lakás megvásárlásához

Elegendő lesz 10 százalék önerő az első lakás megvásárlásához

2023.11.07.

Az új szabály szerint jövőre elegendő lesz 10 százalék önerő az első lakás megvásárlásához. Ezzel csökken az az összeg, amit a vásárlóknak saját erőből kell beletenniük a vásárlásba, és ez lehetővé teheti azt, hogy előbb jusson valaki az első ingatlanához. Utánajártunk, hogy miért fontos egy lakáshitel igénylésekor az önerő, és megmutatjuk azt is, hogy a kisebb önerő akár nulla forint is lehet. Fiatalok, figyelem!

Tovább olvasom
Mi a JTM, és hogyan befolyásolja a hitelfelvételt?

Mi a JTM, és hogyan befolyásolja a hitelfelvételt?

2023.03.31.

A JTM – azaz a jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató – minden hitel igénylésének szerves része, ezért érdemes megismerni.

Tovább olvasom