fbpx
Hirdetés

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

2021.08.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 23. 14:27

Az OEP igazolásra szükség van a babaváró hitel igényléséhez – mutatjuk, hogy szerezheted be egyszerűen!

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

A babaváró hitelt talán már nem kell bemutatni, hiszen több, mint egy éve elérhető azok számára, akik gyermeket terveznek. A 10 millió forintos, államilag támogatott hitel számos előnnyel rendelkezik, amelyek közül a leginkább említésre méltó, hogy akár a teljes hitelösszeg is vissza nem fizetendő támogatássá alakulhat a harmadik gyermek megszületése után. Ehhez azonban számos extra feltételt is teljesíteni kell, illetve különféle dokumentumokat is be kell szerezni – ezek közé tartozik az OEP igazolás is.

Honnan lehet beszerezni az OEP igazolást?

Az OEP igazolást személyesen, postán, vagy ügyfélkapun keresztül lehet igényelni. A személyes igénylést bármelyik járási hivatalban, vagy kormányablaknál az ott kapott formanyomtatvány kitöltésével lehet megoldani. A postai igénylésnél a kitöltött formanyomtatványon túl a személyigazolvány, a lakcímkártya és a TAJ-kártya másolata is szükséges, és az állandó lakcímhez legközelebbi kormányhivatalba kell címezni. Az ügyfélkapun keresztül az úgynevezett e-Papír szolgáltatás igénybevételével oldható meg az OEP igazolás beszerzése.

Hogyan lehet ügyfélkapun keresztül OEP igazolást igényelni?

Az ügyfélkapu rendszerben a babaváró hitel igényléshez szükséges OEP igazolás kérelmét kell letölteni, majd ezt kitölteni; ezt lehet a számítógépen is, de akár kinyomtatva, kézzel is, viszont az utóbbi megoldásnál a kitöltés után be is kell szkennelni a dokumentumot, tehát ez utóbbi megoldást nem javasoljuk. Ezek után be kell lépni az e-Papír szolgáltatásba, majd az új levél írása oldalon be kell írni a személyes adatokat. Ha mindez kész, a következőket kell kiválasztani a megfelelő mezőknél:

  • Témacsoport: Kormányhivatali ügyek
  • Ügytípus: Egészségbiztosítási pénztári feladatok
  • Címzett: A legközelebb eső járási hivatal, Budapest esetén a BFKH XIII. Kerületi Hivatal.

A hivatkozási számot üresen kell hagyni, a levél tárgya és az üzenet pedig legyen rövid és lényegre törő. Az utolsó lépés a véglegesítés, amelyet a rendszer automatikusan felajánl, ha minden készen áll.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Módosultak a Babaváró hitel igénylésének feltételei

Módosultak a Babaváró hitel igénylésének feltételei

2021.11.04.

A Babaváró hitel egy kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsön, ami a házaspárokat segíti, ha gyermeket vállalnak. Az eddig is széles körben elérhető támogatás feltételei tovább enyhültek. Mutatjuk, hogy módosultak a Babaváró hitel igénylésének feltételei.

Tovább olvasom
A babaváró hitelnél és a törlesztési moratórium kapcsolatának problémája

A babaváró hitelnél és a törlesztési moratórium kapcsolatának problémája

2020.04.24.

A koronavírus-járvány az élet minden területén bizonytalanságokat okoz, és nem csak az egészségügyet, vagy a mindennapi életünket, de a pénzügyeinket is érinti. A babaváró hitelnél is akad némi bizonytalanság, hogy milyen hatással lesz rá a törlesztési moratórium – alábbi cikkünkben ezeket igyekszünk eloszlatni.

Tovább olvasom
Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

2019.05.22.

A kormány egyre újabb támogatási módokat mutat be a demográfiai problémák orvoslására; ennek első képviselője volt a CSOK, amit bemutatása óta folyamatosan finomítanak és kiegészítenek. Erre a legújabb példa a babaváró támogatás, ami tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom