Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

2021.08.22.
Szerző: Expresszkolcson

Az OEP igazolásra szükség van a babaváró hitel igényléséhez – mutatjuk, hogy szerezheted be egyszerűen!

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

A babaváró hitelt talán már nem kell bemutatni, hiszen több, mint egy éve elérhető azok számára, akik gyermeket terveznek. A 10 millió forintos, államilag támogatott hitel számos előnnyel rendelkezik, amelyek közül a leginkább említésre méltó, hogy akár a teljes hitelösszeg is vissza nem fizetendő támogatássá alakulhat a harmadik gyermek megszületése után. Ehhez azonban számos extra feltételt is teljesíteni kell, illetve különféle dokumentumokat is be kell szerezni – ezek közé tartozik az OEP igazolás is.

Honnan lehet beszerezni az OEP igazolást?

Az OEP igazolást személyesen, postán, vagy ügyfélkapun keresztül lehet igényelni. A személyes igénylést bármelyik járási hivatalban, vagy kormányablaknál az ott kapott formanyomtatvány kitöltésével lehet megoldani. A postai igénylésnél a kitöltött formanyomtatványon túl a személyigazolvány, a lakcímkártya és a TAJ-kártya másolata is szükséges, és az állandó lakcímhez legközelebbi kormányhivatalba kell címezni. Az ügyfélkapun keresztül az úgynevezett e-Papír szolgáltatás igénybevételével oldható meg az OEP igazolás beszerzése.

Hogyan lehet ügyfélkapun keresztül OEP igazolást igényelni?

Az ügyfélkapu rendszerben a babaváró hitel igényléshez szükséges OEP igazolás kérelmét kell letölteni, majd ezt kitölteni; ezt lehet a számítógépen is, de akár kinyomtatva, kézzel is, viszont az utóbbi megoldásnál a kitöltés után be is kell szkennelni a dokumentumot, tehát ez utóbbi megoldást nem javasoljuk. Ezek után be kell lépni az e-Papír szolgáltatásba, majd az új levél írása oldalon be kell írni a személyes adatokat. Ha mindez kész, a következőket kell kiválasztani a megfelelő mezőknél:

  • Témacsoport: Kormányhivatali ügyek
  • Ügytípus: Egészségbiztosítási pénztári feladatok
  • Címzett: A legközelebb eső járási hivatal, Budapest esetén a BFKH XIII. Kerületi Hivatal.

A hivatkozási számot üresen kell hagyni, a levél tárgya és az üzenet pedig legyen rövid és lényegre törő. Az utolsó lépés a véglegesítés, amelyet a rendszer automatikusan felajánl, ha minden készen áll.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mi történik a babaváró hitellel válás esetén?

Mi történik a babaváró hitellel válás esetén?

2020.11.17.

Ha érdekel a babaváró hitel, vagy már fel is vetted, akkor tudhatod, hogy napjaink legkedvezőbb konstrukciója, amelyet 5 évig kamatmentes hitelként kell fizetni, ha viszont ez idő alatt születik egy gyermeked, akkor az egész futamidőre ingyenessé válik, a második gyermeknél elengedik a tartozás 30%-át, míg a harmadiknál a teljes fennálló tőketartozást átvállalja az állam.

Tovább olvasom
Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

2020.05.11.

A koronavírus járvány teljesen felforgatta az életünket, és ez szinte mindenre igaz. Ami korábban természetes volt, az most vagy lehetetlen, vagy megváltozott. A hitelfelvétel is máshogy alakul az utóbbi időben, hiszen korábban jellemzőbb volt a bankfióki hiteligénylés. Míg most az online mód van túlsúlyban. A babaváró hitel könnyítésekkel vehető igénybe úgyszintén, vagyis a korábbi procedúrát felváltotta egy nagyrészt online, illetve otthonról intézhető változat, és más egyszerűsítések, illetve feltételváltozások is napvilágot láttak.

Tovább olvasom
Babaváró hitel elutasításra kerül? Akkor is van megoldás!

Babaváró hitel elutasításra kerül? Akkor is van megoldás!

2019.10.22.

A babaváró hitel az utóbbi néhány hónapban a középpontba került, és alaposan felforgatta a magyar hitelpiacot, hiszen aki csak teheti, megpróbálja felvenni. Nem is csoda, hiszen fantasztikus konstrukció már hitelként is. De ha még azt is hozzátesszük, hogy bizonyos feltételek teljesítése mellett támogatássá is alakulhat, akkor gyakorlatilag kihagyhatatlan. Sajnos csak egy bizonyos csoport igényelheti, és a feltételek is meglehetősen nehezek. Így előfordul, hogy a babaváró hitel elutasításra kerül. Mit lehet ilyenkor tenni? A megoldás a személyi kölcsön!

Tovább olvasom
Újdonság a babaváró hitelnél július 1.-től!

Újdonság a babaváró hitelnél július 1.-től!

2019.06.20.

Eddig is fantasztikus lehetőség volt a babaváró hitel azoknak, akik gyermeket szerettek volna vállalni, de a nemrég bejelentett, július 1.-től hatályba lépő változtatás még komolyabb előnyhöz juttatja azokat, akik családot terveznek! Újdonság a babaváró hitelnél – mutatjuk a részleteit!

Tovább olvasom