Hirdetés

Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

2021.08.06.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 6. 14:12

Az utóbbi hónapokban megnőtt a hagyományos életbiztosítások iránti érdeklődés – ennek hátterében leginkább a koronavírus-járvány áll. A biztosítások díja minden esetben egyénre szabott. Lássuk, milyen szempontokat figyelnek a biztosítók, azaz mi befolyásolja az életbiztosítás díját!

Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

A dohányzás és az elhízás befolyásoló tényező

Nemcsak a jelenre kell gondolni, hanem a jövőre is, számítani kell a nem várt eseményekre. Ebben támogatnak az életbiztosítások, hiszen szerencsétlenségek esetén a biztosító segít a felmerülő anyagi gondok enyhítésében. Az életbiztosítások havidíja a néhány ezer forintos és a néhány tízezer forintos sávban mozog. Lássuk, milyen tényezők befolyásolják az életbiztosítás díját. A biztosítók minden esetben az ügyfél egészségi állapotát értékelik. Azokat, akik egészséges életmódot folytatnak, előnyben részesítik. Lényegében arra kíváncsi a biztosító, hogy az ügyfél az egészségi állapota és az életmódja alapján körülbelül milyen élettartamot él meg. Az allergia, a túlsúly és a dohányzás is számít a kockázatelbírálásnál. Ráadásul az is fontos, hogy milyen mértékű a dohányzás, az elhízás és a túlsúly. Amennyiben a bírálat végén kiderül, hogy az ügyfél az átlagnál magasabb kockázatú, magasabb díj mellett kerül megkötésre a szerződés. Számos biztosítónál azok az ügyfelek is rosszabb elbírálás alá esnek, akik kevesebb mint egy éve szoktak le a cigarettáról. A fizikai állapotot tekintve olyan tényezőket vesznek figyelembe, mint a testmagasság, a vérnyomás és a testsúly. Továbbá számít a biztosított kora, vérzsírszintje és vércukorértéke is a pontos fizetendő összeg meghatározásakor.

Az egészséges életmódot folytatók előnyben részesülnek a bírálat során

A már említetteken kívül befolyásolja az életbiztosítás díját a foglalkozás, vagyis számít, hogy mennyire veszélyes az ügyfél munkája, az, amivel napi szinten pénzt keres. Továbbá a hobbik is lényegesek, például búvárkodás esetén megnőnek a költségek. Számít, hogy milyenek az ügyfél alkoholfogyasztási szokásai, de az is, hogy milyen betegségek vannak vagy fordultak elő korábban a családjában. Emellett a biztosítás futamideje is befolyásolja a felmerülő költségeket. Amennyiben valaki nem kap kedvező ajánlatot a biztosítótól az egészségi állapota miatt, érdemes lehet egyéni helyett csoportos életbiztosítást kötnie. Ez azért előnyös, mert minden tag egységesen van biztosítva, és többnyire nem kell hozzá egyéni egészségügyi vizsgálat. Elegendő lehet egy kérdőív kitöltése.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

23,97 - 26,10%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍVMBÉR

THM

12,29%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hány évesen kössünk életbiztosítást?

Hány évesen kössünk életbiztosítást?

2021.03.29.

Hogy mikor kötsz életbiztosítást, csak rajtad áll; hogy mikor érdemes, az már egész más lapra tartozik!

Tovább olvasom
Köthetünk másra életbiztosítást?

Köthetünk másra életbiztosítást?

2021.08.27.

Köthetsz-e másra életbiztosítást? Röviden: nem. Hogy miért nem, és hogy hogyan tudod megkerülni ezt a szabályt, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

2020.11.04.

Életbiztosítást érdemes kötni, hiszen biztonságban tudhatod magadat és a szeretteidet, ráadásul befektetésnek sem utolsó. Azonban mielőtt megtennéd, érdemes néhány dolgot tudnod róla, hiszen nem lényegtelen kérdés az, hogy az életbiztosítás mire fizet és mikor, valamint az sem, hogy mennyibe kerül.

Tovább olvasom