Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 26. 10:22

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Legutóbb a babaváró hitel indulásakor lehetett olyan referenciaértékről beszámolni, mint június folyamán: a korábbi 1,7%-os érték 1,83%-ra nőtt. Mivel a kölcsön mindenkinek kamatmentes a futamidő első öt évében, majd ezt követően azoknak, akiknek sikerült betartania a szerződésben foglaltakat, így a törlesztést a referenciamutató nem befolyásolja. Akinek viszont nem születik gyermeke, vagy más okból vált a babaváró hitele piaci kamatozásúra, annak már oda kell figyelnie erre a mutatószámra.

Miért fontos ez most?

Aki júniusban igényelte a babaváró hitelt, arra még az 1,7%-os referenciakamat vonatkozik, azaz szerződésszegés esetén ennek alapján számítják ki a visszafizetendő kamat összegét. Aki viszont erről lekésett, annak már az 1,83%-os referenciakamat lesz a mérvadó, azaz valamivel magasabb összeggel kell kalkulálnia. Számokban ez azt jelenti, hogy előbbieknek az ügyleti kamat 4,21%, utóbbiaknak pedig 4,38%, ami nem tűnhet soknak, de öt évre visszamenőleg, egy összegben kell kifizetni, ha az igénylő elveszti a kamattámogatást, és így már egész másként hangzik, hiszen több tízezer forintot is jelent: amennyiben a maximális hitelösszeggel számolunk, az előbbiek esetében 1.894.500 forint, az utóbbiak esetében pedig 1.970.550 forint lesz a visszafizetendő.

Ez sem állította meg a babaváró hitel diadalmenetét

Nem valószínű, hogy ezzel a körülménnyel minden igénylő tisztában van, és szerencsére a legtöbbjükre nem is lesz majd semmilyen hatással. Talán épp ennek köszönhető az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank által közzétett adatok alapján a babaváró hitel népszerűsége azóta is töretlenül emelkedik, amire hatással lehet a vírusveszély elmúlta, de legalábbis csökkenése is.
A babaváró hitelt a kereskedelmi bankoknál tudod igényelni, és, ha már úton van a baba, talán nem is lényeges ezek összehasonlítása. Ha azonban még csak tervben van, de már most szeretnétek igényelni a babaváró hitelt, a biztonság kedvéért tekintsétek meg ajánlatainkat, majd indítsátok el az igénylési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom
A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

2020.03.10.

A babaváró hitelnél 2020-ban emelkedik a referenciakamat – ezzel van tele az online sajtó, de csak a valóban pénzügyekkel foglalkozó híroldalak teszik hozzá: tovább. A babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat ugyanis november óta emelkedik, ám akkor ennek még nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget.

Tovább olvasom
Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

2021.03.09.

Mit érdemes tudni a Babaváró hitellel kapcsolatban? Mi a Babaváró hitel? Kik igényelhetik? Milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a Babaváró hitellel kapcsolatban.

Tovább olvasom
Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

2020.05.11.

A koronavírus járvány teljesen felforgatta az életünket, és ez szinte mindenre igaz. Ami korábban természetes volt, az most vagy lehetetlen, vagy megváltozott. A hitelfelvétel is máshogy alakul az utóbbi időben, hiszen korábban jellemzőbb volt a bankfióki hiteligénylés. Míg most az online mód van túlsúlyban. A babaváró hitel könnyítésekkel vehető igénybe úgyszintén, vagyis a korábbi procedúrát felváltotta egy nagyrészt online, illetve otthonról intézhető változat, és más egyszerűsítések, illetve feltételváltozások is napvilágot láttak.

Tovább olvasom