Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 26. 10:22

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Legutóbb a babaváró hitel indulásakor lehetett olyan referenciaértékről beszámolni, mint június folyamán: a korábbi 1,7%-os érték 1,83%-ra nőtt. Mivel a kölcsön mindenkinek kamatmentes a futamidő első öt évében, majd ezt követően azoknak, akiknek sikerült betartania a szerződésben foglaltakat, így a törlesztést a referenciamutató nem befolyásolja. Akinek viszont nem születik gyermeke, vagy más okból vált a babaváró hitele piaci kamatozásúra, annak már oda kell figyelnie erre a mutatószámra.

Miért fontos ez most?

Aki júniusban igényelte a babaváró hitelt, arra még az 1,7%-os referenciakamat vonatkozik, azaz szerződésszegés esetén ennek alapján számítják ki a visszafizetendő kamat összegét. Aki viszont erről lekésett, annak már az 1,83%-os referenciakamat lesz a mérvadó, azaz valamivel magasabb összeggel kell kalkulálnia. Számokban ez azt jelenti, hogy előbbieknek az ügyleti kamat 4,21%, utóbbiaknak pedig 4,38%, ami nem tűnhet soknak, de öt évre visszamenőleg, egy összegben kell kifizetni, ha az igénylő elveszti a kamattámogatást, és így már egész másként hangzik, hiszen több tízezer forintot is jelent: amennyiben a maximális hitelösszeggel számolunk, az előbbiek esetében 1.894.500 forint, az utóbbiak esetében pedig 1.970.550 forint lesz a visszafizetendő.

Ez sem állította meg a babaváró hitel diadalmenetét

Nem valószínű, hogy ezzel a körülménnyel minden igénylő tisztában van, és szerencsére a legtöbbjükre nem is lesz majd semmilyen hatással. Talán épp ennek köszönhető az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank által közzétett adatok alapján a babaváró hitel népszerűsége azóta is töretlenül emelkedik, amire hatással lehet a vírusveszély elmúlta, de legalábbis csökkenése is.
A babaváró hitelt a kereskedelmi bankoknál tudod igényelni, és, ha már úton van a baba, talán nem is lényeges ezek összehasonlítása. Ha azonban még csak tervben van, de már most szeretnétek igényelni a babaváró hitelt, a biztonság kedvéért tekintsétek meg ajánlatainkat, majd indítsátok el az igénylési folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
Banki követelmények a babaváró hitelnél

Banki követelmények a babaváró hitelnél

2019.09.12.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is megkell felelni a követelményeknek. Bonyolítja a helyzetet, hogy nem csak banki, de állami szinten megszabott kritériumok is vannak. Amiket valószínűleg olvastál már, de ha még nem, könnyedén megtalálhatod őket oldalunk „babaváró hitel” menüpontja alatt. Most viszont lássuk részletesen a banki követelményeket a babaváró hitel igényléséhez!

Tovább olvasom
Mire költhető a babaváró hitel?

Mire költhető a babaváró hitel?

2019.07.13.

A babaváró hitel igencsak felkapott lett az utóbbi időben, ami nem csoda, hiszen ennyire előnyös hitelkonstrukcióval eddig még nem találkozhatott senki, aki kicsit is járatos a pénzügyek és bankok világában. Rengeteg kérdést kaptunk az utóbbi időben, de a legtöbb arra vonatkozott, hogy vajon mire költhető a babaváró hitel. Lássuk!

Tovább olvasom
Mikor szüneteltethető a Babaváró hitel?

Mikor szüneteltethető a Babaváró hitel?

2021.12.14.

A Babaváró hitel egy szabadon felhasználható kölcsön, aminek az igényléséhez jelzálogfedezetre sincs szükség. A Babaváró hitel előnyeit sokan ismerik, van azonban egy fontos és kedvező részlet, amivel sokan nincsenek tisztában. A Babaváró hitel fizetését ugyanis bizonyos esetekben felfüggeszthetjük. Annak jártunk utána, hogy mikor szüneteltethető a Babaváró hitel.

Tovább olvasom