Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 26. 10:22

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Legutóbb a babaváró hitel indulásakor lehetett olyan referenciaértékről beszámolni, mint június folyamán: a korábbi 1,7%-os érték 1,83%-ra nőtt. Mivel a kölcsön mindenkinek kamatmentes a futamidő első öt évében, majd ezt követően azoknak, akiknek sikerült betartania a szerződésben foglaltakat, így a törlesztést a referenciamutató nem befolyásolja. Akinek viszont nem születik gyermeke, vagy más okból vált a babaváró hitele piaci kamatozásúra, annak már oda kell figyelnie erre a mutatószámra.

Miért fontos ez most?

Aki júniusban igényelte a babaváró hitelt, arra még az 1,7%-os referenciakamat vonatkozik, azaz szerződésszegés esetén ennek alapján számítják ki a visszafizetendő kamat összegét. Aki viszont erről lekésett, annak már az 1,83%-os referenciakamat lesz a mérvadó, azaz valamivel magasabb összeggel kell kalkulálnia. Számokban ez azt jelenti, hogy előbbieknek az ügyleti kamat 4,21%, utóbbiaknak pedig 4,38%, ami nem tűnhet soknak, de öt évre visszamenőleg, egy összegben kell kifizetni, ha az igénylő elveszti a kamattámogatást, és így már egész másként hangzik, hiszen több tízezer forintot is jelent: amennyiben a maximális hitelösszeggel számolunk, az előbbiek esetében 1.894.500 forint, az utóbbiak esetében pedig 1.970.550 forint lesz a visszafizetendő.

Ez sem állította meg a babaváró hitel diadalmenetét

Nem valószínű, hogy ezzel a körülménnyel minden igénylő tisztában van, és szerencsére a legtöbbjükre nem is lesz majd semmilyen hatással. Talán épp ennek köszönhető az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank által közzétett adatok alapján a babaváró hitel népszerűsége azóta is töretlenül emelkedik, amire hatással lehet a vírusveszély elmúlta, de legalábbis csökkenése is.
A babaváró hitelt a kereskedelmi bankoknál tudod igényelni, és, ha már úton van a baba, talán nem is lényeges ezek összehasonlítása. Ha azonban még csak tervben van, de már most szeretnétek igényelni a babaváró hitelt, a biztonság kedvéért tekintsétek meg ajánlatainkat, majd indítsátok el az igénylési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

2019.10.08.

Röviden: igen, de kifejtjük hosszabban is, hiszen vannak olyan pontok a szerződésben, illetve a feltételek között, amik miatt ez a kamatmentes hitel is átváltozhat olyanná, aminek kamata van. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

2021.11.26.

Babaváró hitel gyermekvállalás nélkül? Furcsán hangzik a kérdés, hiszen ez a hiteltípus alapvetően – ahogyan azt a neve is mutatja – családalapítást, gyermekvállalást igyekszik elősegíteni. Ennek ellenére előfordulhat olyan helyzet, hogy valaki gyermekvállalás nélkül igényli és akár meg is érheti neki a dolog.

Tovább olvasom
Referenciakamat emelkedése, mi várható a babaváró hitelnél!

Referenciakamat emelkedése, mi várható a babaváró hitelnél!

2020.04.08.

Idén tovább emelkedik a referenciakamat a babaváró hitelnél, és egyelőre nem tudhatjuk, meddig. Novemberben kezdődött a dolog, de akkor még nem tűnt veszedelmesnek, mostanra azonban már mindenki elkezdett aggódni – és nem véletlenül. Nézzük mi történik, ha a referenciakamat emelkedése megtörténik.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával