Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

2021.07.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 14. 14:43

Idén júliustól debütál a kríziskonstrukciókat váltó Széchenyi Kártya Újraindítási Hitel Program, amelynek banki produktumai kifejezetten a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor újraindítási folyamatait támogatják a kiemelt mértékű állami támogatásnak köszönhető kedvező kamatszinttel, valamint egyéb üzleti paraméterekkel rendelkező likviditási segítséget nyújtó csomagokkal.

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

Vajon mik ezek a termékek, és mit lehet róluk tudni az eddigi információk alapján? Nézzük!

Júliustól indul a vállalkozásokat segítő Széchenyi Kártya Újraindítási Hitel Program

A kormány célja, hogy a pandémiás időszakból való kilábalás és a gazdaság újraindításának fázisában az elkövetkező 1,5 éves periódusban annyi vállalkozást érjenek el, amennyit az elmúlt 30 évben 15 évenként. Ehhez mérten rendkívül bő szortimentben hirdetnek pályázatokat, és az önrész előteremtése, valamint a fejlesztések megvalósulása érdekében megújul a Széchenyi Kártya Program államilag támogatott, rendkívül kedvező kamatozású újraindítási hitel portfóliója is. Az elmondottak alapján a projektben gyakorlatilag felső korlát nélkül áll rendelkezésre forrás. Az állam a Széchenyi Kártya újraindítási program berkeiben a vállalkozások jelenlegi finanszírozási igényeit a Széchenyi Folyószámlahitel Go!, a Széchenyi Turisztikai Kártya Go!, a Széchenyi Likviditási Hitel Go!, a Széchenyi Beruházási Hitel Go!, és ennek részeként az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Go!, illetve szeptembertől pedig további két új belépővel, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel, valamint a Széchenyi Újraindítási Lízingkonstrukció felhozatalával kívánja kielégíteni.

Mik az újraindítási hitel konstrukciók már ismert, főbb paraméterei?

  • Széchenyi Folyószámlahitel Go! – A júliustól elérhető, 100 millió forint összegben limitált folyószámlahitel, 0,1 százalék/év fix nettó ügyleti kamat mellett a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható.
  • Széchenyi Turisztikai Kártya Go! – A leginkább sújtott, turisztikai szektorban működő vállalkozások részére kínál kiemelt állami kamat-, kezességi díj- és költségtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel alternatívát, fix nettó ügyleti kamata 0,0 százalék/év. Akár 250 millió forint keretösszegig, maximum 3 éves futamidőre igényelhető. Szintén a nyári csomag eleme.
  • Széchenyi Likviditási Hitel Go!Szabad felhasználású forgóeszközhitel, maximum 250 millió forint hitelösszegig, akár 3 éves futamidőre, fix nettó ügyleti kamat: 0,2 százalék/év. Júliustól hozzáférhető.
  • Széchenyi Beruházási Hitel Go! – Akár 1 milliárd forint hitelösszegű, legfeljebb 10 éves futamidejű beruházási hitel, széles körben felhasználható invesztálási hitelcél opciókkal, illetve befektetésekhez kapcsolódó forgóeszköz beszerzés finanszírozására, fix nettó ügyleti kamat 0,5 százalék /év. Ennek kifejezetten mezőgazdasági irányultságú változata az
  • Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Go! hasonló sajátosságokkal. Mindkét banki termék júliustól hívható le.
  • Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel – Ahogy a neve is mutatja, a konstrukció egyértelmű célja, hogy a 2021–2027-es uniós programokhoz, pályázatokhoz szükséges önrész a vállalkozások rendelkezésére álljon. Szeptembertől a repertoárban.
  • Széchenyi Újraindítási Lízingkonstrukció – Szintén a kiemelt állami támogatású csapat tagja, ezért a termék fix nettó 0,5 százalékos kamattal lesz elérhető szeptembertől.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

2022.10.18.

A Széchenyi MAX hitelek igénylése nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból kiderül, mire lesz szükség hozzá.

Tovább olvasom
Emelkedik a Széchenyi hitelek kamata

Emelkedik a Széchenyi hitelek kamata

2022.11.18.

A Széchenyi hitelek kamata sajnos emelkedik, viszont érkezett egy jó hír is, aminek valószínűleg sokan fognak örülni.

Tovább olvasom
Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

2022.09.23.

Ha csak egy kicsi hiányzik, vagy ha mersz nagyban gondolkodni, és konkrét célokat megvalósítani vállalkozásod kapcsán, akkor neked nyújt megoldást a Széchenyi Beruházási Hitel MAX, hogy fejleszd, okosabbá, hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tedd vállalkozásodat! A Széchenyi hitelekről már beszámoltunk nemrég, vegyük most alaposabban szemügyre a Széchenyi Beruházási Hitel MAX előnyeit és lehetőségeit.

Tovább olvasom
Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

2021.04.07.

A Széchenyi Likviditási Hitel komoly segítséget nyújthat a vállalkozásod sikeressé tételében – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla!

Tovább olvasom