Hirdetés

Érdemes korán elkezdeni a pénzügyi felkészülést a nyugdíjas éveidre!

2021.07.30.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. július 30. 12:14

A nyugdíjas éveidet életed legszebb és legnyugodtabb időszakának nevezheted majd, de csak akkor, ha időben elkezded a felkészülést rá!

Érdemes korán elkezdeni a pénzügyi felkészülést a nyugdíjas éveidre!

A nyugdíjas éveidben ugyanis kényelmesen élhetsz a nyugdíjadból – legalábbis ez az elképzelés. A valóság azonban gyakran igencsak kiábrándító, és amennyiben a jelenlegi keresetedből, illetve egy annak értékben megfelelő pénzösszegből szeretnél a nyugdíjas éveidben is gazdálkodni, akkor jobb, ha már most tudatosítod magadban: takarékoskodás nélkül nem fog menni.

Milyen lehetőségek vannak?

A nyugdíjcélú megtakarítás napjainkban már nem számít újdonságnak, sőt, évtizedekre vezethető vissza a hazai múltja. Többféle lehetőség is létezik a magán-nyugdíjpénztáraktól kezdve egészen a nyugdíjbiztosításokig, és az utóbbi években ez utóbbi lett az igazán népszerű: napjainkban már több, mint másfél millióan takarékoskodnak ezzel a módszerrel a nyugdíjas éveikre. Fontos azonban, hogy minél előbb elkezdjük fizetni, hiszen a késedelem ebben az esetben is komoly problémákat képes okozni?

Mikor kellene elkezdeni?

Annak, aki 50 éves kora felett kezd el havi 20 ezer forint megtakarításának, alig 5 millió forintot tud így felhalmozni a nyugdíjas éveire, aki viszont már 30 éves korától teszi ugyanezt, 17-18 millió forintot is megtakaríthat a nyugdíjkorhatár betöltéséig. Ennek oka a kamatos kamat, aminek hatása rengeteget számít, mivel kellően korán kezdve egészen alacsony havi összegekből is komoly nyugdíj-kiegészítés gyűjthető össze. A tanulság tehát, hogy minél korábban, lehetőleg a húszas-harmincas éveinkben érdemes elkezdeni a felkészülést a nyugdíjas éveinkre.

Milyen további előnyei vannak?

A legfontosabb előny egy nyugdíjbiztosítás esetében az állami támogatás, ami – kiegészülve a hozammal – a teljes futamidő alatt akár a teljes kifizetett összeg egyharmadát is elérheti, ami egy közel húsz milliós megtakarításnál már igen csinos összeg. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy az állami támogatás bármikor megszűnhet, tehát kizárólag erre nem érdemes alapozni.

Amennyiben nyugdíjbiztosítás segítségével készülnél fel a nyugdíjas éveidre, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

23,97 - 26,10%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

26,1%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Így készülj fel a nyugdíjas évekre!

Így készülj fel a nyugdíjas évekre!

2021.01.08.

Lényeges végig gondolni a megtakarításokat, hogy a nyugdíjas évekre is fent tudjuk tartani életszínvonalunkat!

Tovább olvasom
Nyugdíjbiztosítás és adózás

Nyugdíjbiztosítás és adózás

2021.09.23.

A nyugdíj-előtakarékosság egyik formája a nyugdíjbiztosítás. A boldog, anyagilag is biztos nyugdíjas évek előrelátást igényelnek. Az állam által nyújtott nyugdíjas jövedelem kiegészítésre szorulhat. Ennek egyik népszerű formája a nyugdíjbiztosítás. Lássuk, hogy adózik ez a biztosítási forma, és mivel jár, ha nyugdíjba vonulás előtt felvesszük.

Tovább olvasom
Nézzük át, mit kell tudni a nyugdíjbiztosításokról!

Nézzük át, mit kell tudni a nyugdíjbiztosításokról!

2020.12.11.

Nyugdíjbiztosítás megkötésén gondolkodsz, de szeretnél tájékozódni, mielőtt megteszed ezt a lépést? Jó helyen jársz!

Tovább olvasom
Nyugdíjbiztosítás vagy önkéntes nyugdíjpénztár? Segítünk eldönteni!

Nyugdíjbiztosítás vagy önkéntes nyugdíjpénztár? Segítünk eldönteni!

2022.01.17.

Nyugdíjbiztosítás vagy önkéntes nyugdíjpénztár? A nyugdíj előtakarékosság két leginkább népszerű formájáról van szó. Ahhoz, hogy dönteni tudjunk közöttük, érdemes megismerni a részleteket!

Tovább olvasom