Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

2021.06.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. június 24. 10:19

Vajon újépítésű házat, panel- vagy téglalakást érdemes leginkább befektetési céllal vásárolni jelenleg? Eláruljuk, milyen ingatlanba érdemes fektetni, továbbá arra is kitérünk, milyen egyéb szempontokat ajánlott figyelembe venni a vásárlás során.

Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

Milyen típusú ingatlanba érdemes fektetni?

Nem véletlen, hogy Magyarországon az egyik legkedveltebb befektetési forma az ingatlan. Ugyanúgy, ahogy 10-20 évvel ezelőtt, most is igaz az állítás, hogy ingatlanba érdemes fektetni. Két tényezőért jó ötlet ingatlanba fektetni: egyrészt az értéknövekedés, másrészt a bérleti díjból származó hozam miatt. Azonban már nem elég arra figyelni, hogy jó helyen legyen az ingatlan, hiszen egyéb szempontok is fontossá váltak. Szóval az elhelyezkedés és az infrastrukturális ellátottság mellett lényeges a lakás és a társasház állapota. Emellett érdemes arra is figyelni, mennyire bővíthető, illetve átalakítható az ingatlan. A befektetők körében a legnépszerűbb ingatlanok az 50 és 60 négyzetméter közötti, másfél- vagy kétszobás lakások. Ha még csendes is az ingatlan, valamint jó áron sikerül kifogni, akkor igazi főnyeremény. Azonban az ingatlanbefektetés kockázatos és illikvid, vagyis a lakásba vagy házba fektetett pénzhez nem lehet gyorsan hozzáférni. Szóval nem érdemes ingatlanba fektetniük azoknak az átlagembereknek, akiknek bármikor szükségük lehet a befektetett összegre, hiszen az ingatlanok értékesítése hónapokat is igénybe vehet. Csak azoknak éri meg ingatlanba fektetni, akik tudnak hosszabb távon gondolkodni.

Milyen az ideális ingatlan befektetési szempontból?

Az újépítésű ingatlanok esetében értéknövekedés várható az építési költségek emelkedése miatt. Amennyiben jó helyen található, jó közlekedési adottságokkal rendelkezik és megbízható beruházó áll mögötte, jó befektetésnek számít az újépítésű ingatlan. Nemcsak a bérbeadás miatt tekinthető jó befektetésnek, hanem a rövidtávú értéknövekedés miatt is. Szóval újépítésű ingatlanba érdemes fektetni. Mi a helyzet a panellakásokkal? A panelek árai megemelkedtek az elmúlt években, azonban azt figyelembe kell venni, hogy bármilyen válság esetén a panelek ára csökken elsőként. Emiatt nem igazán tekinthetőek a panellakások a legértékállóbb befektetésnek. A legjobb beruházás még mindig a 10-30 éves használt téglalakások körében keresendő. Ezeknek a kialakítása korszerűnek tekinthető és kedvező a rezsiköltségük. Szóval a használt téglalakások értékálló befektetésnek számítanak, ezt érdemes megjegyezni.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Maximalizálja a kormány a betéti kamatokat

Maximalizálja a kormány a betéti kamatokat

2022.12.09.

A betéti kamatok maximalizálása a kormány legújabb, ilyen jellegű intézkedése, ami minden bizonnyal elkerüli majd a kamatstop népszerűségét.

Tovább olvasom
5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

2021.08.31.

Anyagi gondokkal küzdesz, avagy tartasz tőle, hogy bekövetkezhetnek? Olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Zöld pénzügyi termékek népszerűsége: takarékosság a környezettudatosság előtt

Zöld pénzügyi termékek népszerűsége: takarékosság a környezettudatosság előtt

2022.01.10.

A zöld pénzügyi termékek kifejezés viszonylag új hazánkban, az olyan hiteleket, befektetéseket, és egyéb pénzügyi szolgáltatásokat takarja, amely környezeti, fenntarthatósági célokhoz kötöttek. A legfrissebb kimutatások szerint egyelőre ezen szolgáltatások felhasználóit nem elsősorban a környezettudatos döntések motiválják, hanem inkább az anyagi előnyök csábítóak.

Tovább olvasom
5 tanács, mielőtt befektetnél

5 tanács, mielőtt befektetnél

2021.01.27.

Mielőtt befektetnél, érdemes elolvasnod ezzel kapcsolatos tanácsainkat, hogy elkerülhesd a problémákat! A pénz gyakorlatilag az életünk mozgatórugója, bármit is állítsanak a filozófusok! Ezért takarékoskodunk, és ezért helyezzük el a megtakarításainkat különféle befektetési alapokban és más, a pénzt fialtató megoldásokban.

Tovább olvasom