Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

2021.06.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. június 24. 10:19

Vajon újépítésű házat, panel- vagy téglalakást érdemes leginkább befektetési céllal vásárolni jelenleg? Eláruljuk, milyen ingatlanba érdemes fektetni, továbbá arra is kitérünk, milyen egyéb szempontokat ajánlott figyelembe venni a vásárlás során.

Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

Milyen típusú ingatlanba érdemes fektetni?

Nem véletlen, hogy Magyarországon az egyik legkedveltebb befektetési forma az ingatlan. Ugyanúgy, ahogy 10-20 évvel ezelőtt, most is igaz az állítás, hogy ingatlanba érdemes fektetni. Két tényezőért jó ötlet ingatlanba fektetni: egyrészt az értéknövekedés, másrészt a bérleti díjból származó hozam miatt. Azonban már nem elég arra figyelni, hogy jó helyen legyen az ingatlan, hiszen egyéb szempontok is fontossá váltak. Szóval az elhelyezkedés és az infrastrukturális ellátottság mellett lényeges a lakás és a társasház állapota. Emellett érdemes arra is figyelni, mennyire bővíthető, illetve átalakítható az ingatlan. A befektetők körében a legnépszerűbb ingatlanok az 50 és 60 négyzetméter közötti, másfél- vagy kétszobás lakások. Ha még csendes is az ingatlan, valamint jó áron sikerül kifogni, akkor igazi főnyeremény. Azonban az ingatlanbefektetés kockázatos és illikvid, vagyis a lakásba vagy házba fektetett pénzhez nem lehet gyorsan hozzáférni. Szóval nem érdemes ingatlanba fektetniük azoknak az átlagembereknek, akiknek bármikor szükségük lehet a befektetett összegre, hiszen az ingatlanok értékesítése hónapokat is igénybe vehet. Csak azoknak éri meg ingatlanba fektetni, akik tudnak hosszabb távon gondolkodni.

Milyen az ideális ingatlan befektetési szempontból?

Az újépítésű ingatlanok esetében értéknövekedés várható az építési költségek emelkedése miatt. Amennyiben jó helyen található, jó közlekedési adottságokkal rendelkezik és megbízható beruházó áll mögötte, jó befektetésnek számít az újépítésű ingatlan. Nemcsak a bérbeadás miatt tekinthető jó befektetésnek, hanem a rövidtávú értéknövekedés miatt is. Szóval újépítésű ingatlanba érdemes fektetni. Mi a helyzet a panellakásokkal? A panelek árai megemelkedtek az elmúlt években, azonban azt figyelembe kell venni, hogy bármilyen válság esetén a panelek ára csökken elsőként. Emiatt nem igazán tekinthetőek a panellakások a legértékállóbb befektetésnek. A legjobb beruházás még mindig a 10-30 éves használt téglalakások körében keresendő. Ezeknek a kialakítása korszerűnek tekinthető és kedvező a rezsiköltségük. Szóval a használt téglalakások értékálló befektetésnek számítanak, ezt érdemes megjegyezni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

2021.12.28.

A babaváró hitelt állampapírba fektetni hasznos fogás volt az elmúlt időszakban, de a szabályok és körülmények változásával ez ma már nem minden esetben jó lépés.

Tovább olvasom
Ingatlanba fektetnél? Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

Ingatlanba fektetnél? Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

2021.02.19.

Ha ingatlanba fektetnél, érdemes tisztában lenned azokkal a tényezőkkel, amelyek által nagyobb a valószínűsége annak, hogy nyereséget könyvelhetsz el!

Tovább olvasom
Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

2023.04.11.

A diákhitel sokak számára lehetővé teszi a felsőoktatási tanulmányok elvégzését, azonban kevesen tudják, hogy a diákhitel állampapírba fektetve lehetőséget kínálhat nyereséges befektetésre is. Az állampapírba fektetett diákhitel ugyanis az egyik legbiztonságosabb befektetési lehetőség, ami jövedelmet hozhat a diákok számára. Utánajártunk, hogy miért érdemes a diákhitelt állampapírba fektetni, és miért érdemes még akkor is felvenni diákhitelt, ha nincs rá szükségünk.

Tovább olvasom
Melyik állampapírt válasszuk a magas infláció mellett?

Melyik állampapírt válasszuk a magas infláció mellett?

2022.02.21.

Hogy melyik állampapírt érdemes választani most, a magas infláció mellett? Az alábbi cikkben kísérletet teszünk a megválaszolására.

Tovább olvasom