Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

NHP Hajrá mellé igényelhető Széchenyi hitel?

2021.05.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. május 7. 12:36

Az NHP Hajrá mellé teljes nyugalommal igényelhetsz más vállalati kölcsönöket is, ha a költségkereted elbírja – mutatjuk a részleteket!

NHP Hajrá mellé igényelhető Széchenyi hitel?

Sem az NHP Hajrá, sem a Széchenyi hitel üzletszabályzatában nem szerepel, hogy a két támogatott kölcsön együttes igénylése ne lenne lehetséges, de még csak utalás sincs, ilyen jellegű problémára. Alapvetően a kérdés a hibás, hiszen ha az egyiket felveszed, mi szükséged lehet a másikra? Jó eséllyel semmi, tehát inkább azzal érdemes foglalkozni, melyik a jobb – már ha két ennyire kedvező hitelkonstrukció esetében van egyáltalán értelme ennek a kérdésnek.

Mi a különbség az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel között?

Az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel közötti különbségek a kondíciók és feltételek között keresendőek, ugyanis eltérhet a maximálisan igényelhető hitelösszeg, a vállalható futamidő, a törlesztés menete, valamint a garanciavállalás feltételei is. Ha tehát vállalkozói hitelre van szükséged, akkor egyrészt azt kell vizsgálnod, hogy melyik hitel felel meg a céged igényeinek, másrészt pedig azt, hogy melyik feltételeit tudod teljesíteni. Amelyikhez a legkönnyebben jutsz hozzá, az a legmegfelelőbb, de természetesen nem árat alaposan átgondolni, hogy milyen szempontok alapján döntesz.

Milyen célra igényelnéd a kölcsönt?

Ha új beruházás finanszírozására, forgóeszköz vásárlásra, önerő kiegészítése, vagy a bérek kifizetésére használnád fel a kapott összeget, akkor a Széchenyi-hitellel jársz jobban, hiszen 1% alatti a THM. E hitelcélok esetében az NHP Hajrával 2,50-3,16%-os a THM, vagyis kevésbé éri meg. Ha viszont egy már elnyert támogatás előfinanszírozásához van szükség a kölcsönre, akkor az NHP Hajrá kedvezőbb feltételeket nyújt.

Mekkora hitelösszeget igényelnél?

Az NHP Hajrá esetében a folyósító bankon múlik, hogy mennyit kaphatsz, kivéve a folyószámlahitel, amelynél az állam szabja meg, hogy legfeljebb akkora összeget igényelhet a vállalkozás, amekkora nem haladja meg a vállalkozás készletállományának, a nem lejárt, valamint legfeljebb 30 napja lejárt vevőköveteléseknek és a személyi jellegű ráfordításoknak az együttes összegét. A Széchenyi hiteleknél viszont pontosan megszabták az igényelhető hitelösszegek maximumát.

Az NHP Hajrá mellé tehát nyugodtan igényelheted a Széchenyi hitelt, ám egyáltalán nem lesz rá szükség, hiszen egyetlen hitellel is megoldhatod minden felmerülő problémádat. Egyedül akkor érdemes elgondolkodni rajta, ha különböző célok eléréséhez keresed a lehető legjobb lehetőséget.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Vállalati hitel sorozatunk 3. - NHP hitel

Vállalati hitel sorozatunk 3. - NHP hitel

2020.11.05.

A Növekedési Hitelprogram (NHP) új része, az NHP Hajrá izgalmas távlatokat nyit a vállalkozások működésének fejlesztéseit, illetve egyéb beruházásokat tekintve. Lássuk, hogyan működik az NHP hitel!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával