Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen hitelek vehetők igénybe a továbbtanulás finanszírozására?

2021.04.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 14. 12:37

A továbbtanulás finanszírozása komolyan képes megterhelni egy család költségvetését; ehhez ajánlunk neked néhány lehetőséget, ami megkönnyíti a dolgodat.

Milyen hitelek vehetők igénybe a továbbtanulás finanszírozására?

Ha szeretnéd magad képezni, az nem csak rengeteg idődet, de igen sok pénzedet is felemészti majd, és mindkettőre szükséged lesz hozzá. A továbbtanulás finanszírozása azonban lehetséges többféle forrásból is, nem csupán megtakarításokból, és erre nem csupán a bankok, de az állam is nyújt lehetőségeket.

Milyen lehetőségek vannak a továbbtanulás finanszírozására?

Diákhitel

A Diákhitel az állam által biztosított, régóta elérhető lehetőség a továbbtanulás finanszírozására, ami a felsőoktatásban résztvevő, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulók számára biztosít kamatmentes, vagy igen kedvező kamatozású hitelt. A Diákhitel által három különböző konstrukció közül választhatsz:
•    A Diákhitel 1, amelyben 15.000 és 150.000 forint közötti összeg érhető el havonta, és a teljes összeg szabadon felhasználható. Az éves kamat 1,99 %, a törlesztést pedig elég a tanulmányok elvégzése után megkezdeni.
•    A Diákhitel 2 ezzel szemben kizárólag az önköltséges továbbtanulás finanszírozására fordítható, méghozzá kamatmentesen, az összeget pedig egyenesen a tanulmányi intézethez utalják.
•    A Diákhitel Plusz szintén szabadon felhasználható, ám maximum 500.000 forintot biztosít kamatmentesen, amelyet maximum 5 év múltán kell teljesen visszafizetni, a törlesztést pedig a hitel felvételét követően 1 évvel kell elindítani, de csak 2021. június 30.-ig igényelhető.

Felnőttképzési és Szakképzési hitel

2021. áprilisától a felnőttképzésben is bevezetésre kerülnek továbbtanulás finanszírozását segítő hitelkonstrukciók.  A hitelt azok  a 18 és 55 év közötti személyek igényelhetik, akik három hónapnál hosszabb képzésen tanulnak. A konstrukciók megegyeznek a Diákhitel 1, és a Diákhitel 2 kondícióival.

Babaváró hitel

Mivel egy kedvezményes, szabadon felhasználható konstrukcióról van szó, a babaváró hitel is alkalmas a továbbtanulás finanszírozására.

Vállalkozói hitelek

A Széchenyi Kártya Programban igénybe vehető kedvezményes konstrukciók segítségével, vagy akár Európai Uniós forrású pályázatokkal is finanszírozható a képzés, de csak a szabad felhasználású hitelkeretek által, vagyis a Széchenyi Turisztikai Kártya, a Széchenyi Kártya Folyószámla Hitel Plusz és a Széchenyi Likviditási Hitel alkalmas a feladatra.

Személyi kölcsön

Ezt talán említenünk sem kellene, annyira evidens, hiszen egy szabad felhasználású személyi kölcsön bármire, így a továbbtanulás finanszírozására is elkölthető. Ha a többi lehetőség feltételeinek nem felelsz meg, és szeretnél tanulni, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések