Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

2021.04.23.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 23. 10:37

Egyre nagyobb terhet jelentenek a korábbi hitelek törlesztései? Hiába igyekszünk visszafizetni havonta a hitelkártya-tartozásunkat, valahogy mégsem akar csökkenni az összeg megfelelő ütemben? Lehet, hogy itt a megoldás! A Babaváró hitel ugyanis hitelkiváltásra is felhasználható.

Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

Hitelkiváltásra is felvehető a Babaváró hitel

2019 júliusa óta igényelhető a házaspárok esetében a Babaváró hitel legfeljebb tízmillió forintig. Néhány feltételnek még meg kell felelni, de kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsönt kaphatunk, ahol a törlesztőrészlet legfeljebb havonta ötvenezer forint lehet. Ahogy a neve is mutatja, a családalapítást próbálja az állam a hitel létrehozásával fellendíteni, így gyermekek születése után további kedvezményeket kínál, sőt a harmadik gyermek megérkezés után a teljes fennmaradó tartozás jóváírható. Számtalan felhasználási módja lehetséges, ingatlanvásárláskor például háromnegyed részéig önerőként bemutatható, de a legújabb szabályozásoknak köszönhetően akár a hitelkiváltásban is segítségünkre lehet. Az MNB szerint a jelenleg érvényben lévő szabályok nem korlátozzák az állami támogatások igénybevételét. Az úgynevezett adósságfék szabály pedig könnyen „áthidalható”, ha hitelkiváltásra kívánjuk felhasználni a Babaváró hitelt.

Mi az oka, hogy hitelkiváltásra is felhasználható a Babaváró hitel?

A törlesztőrészletet befolyásoló Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) szabályrendszere alapján csak az alábbi feltételekkel juthatunk hitelhez. Jelzáloghitelek esetén a maximális törlesztőrészlet az igazolt nettó jövedelem huszonöt százalékát nem haladhatja meg abban az esetben, ha az havonta ötszázezer forint alatt van. Havi félmillió felett sem lépheti át a harmincszázalékos küszöböt. Ha nincs fedezet, mint például egy személyi kölcsön esetén, akkor hasonlóképpen az előzőhöz az ötszázezres, igazolt nettó jövedelmet vizsgálják a bankok. Ebben az esetben viszont a havi fizetendő részlet elérheti a kereset ötven százalékát is (félmillió fölött a hatvan százalékot). Ezeket az adósságfék szabályokat hagyhatjuk figyelmen kívül, ugyanis a hitelkiváltásra felvett Babaváró hitellel ezeket a számokat jelentős tudjuk mérsékelni. A havi ötvenezres maximális törlesztőrészlet, amit a harmadik gyermek születéséig esedékes fizetnie a hiteligénylőnek, a jelenlegi minimálbér ötven százalékát nem haladja meg, így feltételezhetően nem okoz gondot a teljesítés sem, és az adósságfék szabályrendszerbe is beleillik.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

2020.03.13.

A babaváró hitel várhatóan 2020-ban is a legnépszerűbb hiteltermék marad, köszönhetően a számtalan előnyének. A feltételei természetesen nem változtak, viszont a tavalyi indulás után összegyűlt annyi tapasztalatunk a témában, amivel segíthetünk Neked, hogy könnyebb legyen a hiteligénylés.

Tovább olvasom
Mikor szüneteltethető a Babaváró hitel?

Mikor szüneteltethető a Babaváró hitel?

2021.12.14.

A Babaváró hitel egy szabadon felhasználható kölcsön, aminek az igényléséhez jelzálogfedezetre sincs szükség. A Babaváró hitel előnyeit sokan ismerik, van azonban egy fontos és kedvező részlet, amivel sokan nincsenek tisztában. A Babaváró hitel fizetését ugyanis bizonyos esetekben felfüggeszthetjük. Annak jártunk utána, hogy mikor szüneteltethető a Babaváró hitel.

Tovább olvasom
Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

2021.06.03.

A CSOK és a babaváró hitel csupán egyetlen dologban hasonlít, ám gyakorlatilag minden másban különböznek egymástól.

Tovább olvasom
Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával